Milyen a jó rádió


Fogalmam sincs, hogy közületek ki melyik rádiót hallgatja, de minthogy szerdán kettõkor két interjúvendégünk lesz, Nádori Péter és Simó György, a Tilos rádió szerda reggeli mûsorvezetõi, akár azt is megbeszélhetnénk ezen a héten, hogy ki milyen rádiót hallgat a legszívesebben, amit hallgat, azt jónak tartja-e, és egyáltalán, szerintetek milyen a jó rádió. Legrosszabb esetben is kiderül, hogy ahányan vagytok, annyiféle, úgyhogy nincs könnyû dolguk azoknak a rádiósoknak, akik egy rádiónak jelleget akarnak adni, és "jó" mûsort is akarnak bele csinálni.
Külön kérdés, de ide tartozik, hogy egy (jó) rádiónak szerintetek interaktívnak kell-e lennie, ha nem, miért nem, és ha igen, milyen mértékben. A közszolgálati Magyar Rádió (Kossuth, Petõfi, Bartók) igen kis mértékben, csak néhány mûsorba vonja be a hallgatókat: általában a szolgáltató mûsorokba, korlátozott mértékben, és van néhány telefonos mûsor, amelyik kifejezetten a hallgatói telefonokra épül. Van aztán a Tilos rádió, amelyik valószínûleg a köztes megoldást jelenti, mert a szerkesztõk teljes mértékig a saját izlésüknek megfelelõen szerkesztenek és vezetnek mûsort, de be lehet telefonálni, és a betelefonálókat rendszerint be is kapcsolják a mûsorba. Az ugyanezen a hullámsávon (98.0 FM) reggel tíztõl este tízig felváltva mûködõ másik két rádió, a Civil és a Fix mûsorát viszont egyértelmûen a hallgatók szerkesztik. Szerintetek melyik a jó megoldás?
Végezetül álljon itt azon néhány kérdés, amelyet Nádori Pétertõl kaptam (e-mailben), amikor megkérdeztem tõle, hogy õ milyen heti kérdést javasolna egy Tilosrádió-interjú mellé:

"1. Mi a fene az a Tilos Radio?
2. Van-e eselye az alternativ medianak?
3. Es ki nem szarja le, hogy van-e?
4. Hogy lehet ket ember ennyire jo fej?
5. Hogy lehet ket ember ennyire nagykepu, felmuvelt, idetlen hulye?
6. ......................................? (*NOT RECOMMENDED*)
7. ..........................................? (*SERIOUSLY NOT RECOMMENDED*)"

Hát így.
Milyen tehát a jó rádió, szerdán kettõtõl háromig pedig interjú Nádorival és Simóval (ja, és mindketten volt narancsosok - ezt csak úgy mondom), Barczi Imi meg én kérdezgetjük majd õket, persze a ti kérdéseitek és megjegyzéseitek mellett.
(Utóirat: Elismerem, hogy én kezdtem a renitenskedést matkópetivel a múlt heti kérdésben, szánom-bánom, de ti aztán sohasem látott mértékben folytattátok, ezért megkérlek benneteket, hogy ha lehet, a hétkérdést tekintsük hétkérdésnek, ne presszónak, ne e-mailnek, és ne a pestiest üzenõrovatának. Lehet gúnyolódni, játszani, humorizálni, oda-vissza üzengetni, de boldoggá tennétek, ha mindez ezután is a heti beszélgetnivalóhoz kapcsolódva történne.)

Mihancsik Zsófia
zsofi@mail.datanet.hu


A válaszok:Trixi! Már megint lelepleztél. Tényleg az a jó öreg fajelméletes Freud szólt Belőlem. Én is a barnákat szeretem - vagyis szerettem anno... (persze ha kék a szemük az még izgalmasabb) nekem fáj(l) az elméleted, a hó meg olvadóban, várjuk meg a jövő hét valószínűleg a rádióhoz hasonlóan izgalmas kérdését. Apropó. Hol találtad Te meg az én szövegemben azt a szót, hogy arab?
á! eltüntél?
Rezső a ...


1997. február 16. - vasárnap, 22 óra 17 perc
Nyilván a jobb- és baloldalnak is egyformán van kedve hányni Bucótól. Tanuljunk tőlük, ne okádjunk! A látszat ellenére azok is csak emberek.

Nebehaj bácsi


1997. február 16. - vasárnap, 21 óra 32 perc
A heti műsor végére, azt hiszem, leginkább Bucónak, a Genyó Szívó Disztroly című folyóirat fôszerkesztôjének a héten megjelent gondolata illik zárszóként:

"Sablongondolkodóknak talán szokatlan, de nekem egyformán van kedvem hányni a jobb- és baloldaltól."

GG adta közre


1997. február 16. - vasárnap, 20 óra 37 perc
Homorod,
ezert nem lesz ebbol az orszagbol soha semmi, mert a te gondolkodasmodod jellemzo ra: az, amelyik minden kritikara es szamonkeresre okot ado ugyet es problemat sajat gyuloleteinek es eloiteleteinek igazolasara hasznal, es ennek erdekeben gatlastalanul csusztat, hazudik es frocsog. Amelyik nem a normalis kozeletert es orszagert beszel, hanem megatalkodottan es barmi aron csak velt ellenfeleit akarja megsemmisiteni. Hat mit mondjak, en rosszul vagyok, ha teged olvaslak.

zs.


1997. február 16. - vasárnap, 19 óra 51 perc
Kedves Rezső !

Nekem nincs fajelméletem csak fájlelméletem van (Meine File Theorie:-))))
A semitáról meg a hamika jut az eszembe... Úgyhogy megyek, bevágok egy csillagos-sávos hamburger ...
helyett
egy echte ungarische zsíroskenyeret sogenannte "magyar" csípős paprikával (lásd még indián genocidium - Homoród 16:04).

Re: Eredeti kérdés, azaz Rádió
Mivel már ezer éve senki nem szól a rádióról, hadd ajánljak két műsort, kapásból ma estére:

20:50 Petőfi: Magyarán szólva
(Mindenkinek melegen ajánlom, lehetne hosszabb is)
21:05 Kossuth: Kabaré-szeparé
(Fábry S.-t és körét utálóknak nem annyira ajánlott)

Allah legyen veletek
Hatot ütött már az óra
Gyertek ki a müezzin-szóra
Akit illet, annak meg ott a tóra.
Te meg Rezső, gyere ki a hóra (értsd: Nettóra)
egy jó kis verbális bunyóra !

bocsánat evribodi
Trixie


1997. február 16. - vasárnap, 17 óra 53 perc
Homoród!Mielőtt összehasonlítod hazánk mai állapotát a csehek és a szlovének mai helyzetével, nézd meg mi történt velük és velünk az elmúlt 500 éveben. Némi magyarázatot ott is találsz a különbségre, tehát, nem csak "liberálisok" tehetnek mindenről.
Trixi! Igazad van. Nincs mentségem. A magyar általában arról ismerszik meg, hogy arab az apja, arab neve van és megtestesíti a csúnya szőke árjákkal szemben a barna, semita szépségideált. Abban is igazad van, hogy eddig az "á"-val nem az identitásról, hanem a fajalméletről beszélgettünk. Jó neked, hogy mindig igazad van. Bizonyára ez is a magyar fajelméleted konzisztens része.
Üdv, Rezső, a fajmacska


1997. február 16. - vasárnap, 16 óra 55 perc
Rezső2.0

Egyébként elárultad magad, hacsak zárójelben is:
>(barna a lelkem)
freudi elszólás ? :-))))))

Trixie2.0


1997. február 16. - vasárnap, 16 óra 32 perc
homorod kihagyta a BB-t. Pedig az volt a legnagyobb falat...

GG


1997. február 16. - vasárnap, 16 óra 19 perc
MEGJEGYZÉSEK

Örömmel látom, hogy automatikusan kiderült, nem biztos hogy a „jó rádió" megfogalmazásánál az a fontos, hogy eldöntsük B.Tóth vagy a Komjáthy a jobb fej /mindkettőt megtarthatjuk zenei szerkesztőnek / - CSAK ANNAK - ha jobbat nem találunk.-.

a levelekben érintett fogalmakhoz egy kis értelmező /emlékeztető / szótár:

LIBERALIZMUS

Szép gondolatok vannak benne, de a baj az, hogy M.-országon ilyen párt nincs, ill. az amelyik annak mondja magát az nem az. Egy pártnál elég meghatározó a vezető - ez pedig ne hazudjon lényegi kérdésekben. Pető Iván pedig letagadta az apja ÁVO-s múltját, nem pedig elhatárolta magát tőle, pedig megtehette volna (mely kérdés egyébként Bauer Tamásnál sem érdektelen) és még mindig ő irányít. Szegény, megboldogult Krassó is másképen képzelt egy liberális pártot. A párt alapeszméjéből a szabad szó csak a szabad rablás fogalmában fedezhető fel, ezt viszont sikerült a gyakorlatba átültetni. Nem mondom, hogy mindenki így gondolja és teszi ezt ebben a pártban, de akkor miért és meddig tűrik még a fejük fölött ezt a vezetést?
/Félre ne értsetek, megnézném Torgyán Józsit is - átjutna-e a teve a tű fokán ? - azaz egy rendes átvilágításon a fenti úriember, ki polgári demokráciáról papol, majd döntő pillanatokban mindig az MSZP-SZDSZ balról indult rablócsapatának kedvez, ugyan miért ?/
Nézd meg a volt egyetemi FOXI-MAXI tanszékek oktatóit nyugdíjba vannak-e ?, á dehogy most is filozófusok, csak egy kicsit liberálisak lettek, no meg a tanszék neve más.
Az általatok oly sokat emlegetett TGM csak vergődik anyavállalata hitt és ...... megvalósított alapeszméi forgó......szelében.
Vannak ezen kívül a hitetlenek, gyaurok - más néven a karrieristák - ilyen pl. Demszky, Dornbach.,
...... no meg a csendes haszonlesők ....... ennyit a jelenlegi liberalizmusról.

LOBOGÓK

Utazz egy kicsit Amerikában, a legkisebb benzinkútnál, szupermarketnél minimum 20 db csillagos lobogót találsz, az amerikai amerikainak vallja magát - USA über alles - ők ezt komolyan is gondolják - de ezért őket nemigen bántják, nincs bűnös nemzettudatuk - pedig kiirtottak néhány millió indiánt.
Franciaországról ne is beszéljünk, a liberalizmus szülőhazája, de a Francia liberalizmusé, - beszélj néhány franciával, figyeld egy kicsit őket - miközben Degaulle építette meg a hidat Adenauerrel a legyőzött ősellenséghez, az EU felé, - közben nem feledkezett meg a francia vezető szerep biztosításáról.

KORAI KAPITALIZMUS, KEZDETI TŐKEFELHALMOZÁS

Etetnek bennünket ezzel is, csak a kezdeti tőkefelhalmozás akkor azt jelentette: volt egy gyáros mondjuk James Watt feltalálta a gőzgépet, ebből meggazdagodott.
Nem pedig átült a pártitkári székéből a tulajdonosi székbe, 0 gazdasági és szellemi befektetéssel .

PRIVATIZÁCIÓ

Nem lehetett volna jobban csinálni,... DEHOGYNEM.
Nézd meg a cseheket, Szlovéniát, NDK-t,
Majd legközelebb körbejárjuk ezt a kérdést.

Addig is, ne feledjétek:
olaj-gate,
1000-es ügyvédi iroda,
vadászgép eladás,
Tocsik
Katona : a politikába beférkőzött a bűnözés ....... lemondok.
+ kriminális privatizáció (energiaellátás külföldi zsebbe .... stb. ....)
nem sok ez egy kicsit ?
homoród
/Budapest /


1997. február 16. - vasárnap, 16 óra 4 perc
Rezső, te ...!

>A Mohamed Aida nevű vívónő valószínűleg
>rendelkezik magyar identitással neve, származása >és kinézete (barna a lelkem) ellenére.

1) Mi az hogy "ellenére", te ... !? Ha jól tudom, a magyar ideáltípusa éppenhogy nem szőke árja Rheinländer. Akkor hogy áll meg a te fenti idióta fajelméleted ?

2) Hogy jössz te ahhoz, hogy a mellesleg gyönyörű Mohamed Aidát a neve alapján learabozzad, te ...!
Mit tudsz te az ő identitásáról ?

Persze, várom az újabb magyarázatot, amiben kifejted, hogy te semmi ilyet nem mondtál:

Trixie


1997. február 16. - vasárnap, 15 óra 56 perc
Trixi: Ha Téged olvaslak, rögtön közel érzem magamhoz a homoródiakat, de ne haragudj, ha nem veszem komolyan amit írtál. Hozzád képest a Gábor decens és nacionalista (valamint sörivó) úriember. De ajánlom add elő véleményed a bécsieknek, hogy le kell szedni a zászlókat az ottani műemlékekről. Örülnek majd neki. Egyébként kérdezd meg Demszkytől, miért néz így ki a híd. Most hogy így mondod, milyen jó volt a példám, szólok is majd egy képviselőnek, hogy javasolja. Melyik párttól szeretnéd?
Kedves á. Nem értem hogyan következik az általam leírtakból az a feltételezésed, hogy száműzni kell innen azt, akinek nem magyar az identitása. (Gyanítom ismét árnyakkal vitatkozol.) Még csak az sem következik belőle, hogy bárki vindikálhatja magának a jogot másik ember identitásának ellenőrzésére. Én csupán azt írtam, hogy az identitás közösséghez kötött, vagyis magának az egyénnek is illik magát oda tartozónak tekintenie. Aki viszont nem tekinti magát magyarnak, nem is lehet elméletileg sem számonkérni rajta azt, amit én kötelességnek neveztem. Ez főleg erkölcsi kérdés, de lehetnek kodifikálható részei is. Például: ne áruld el lakóhelyed, országod (hazád?) katonai titkait. (Már ahol van hadsereg. Nálunk már csak tábornokok vannak.) Magam egyébként (magánhasználatra) azokat vélem (tekintem?) magyarnak, akik magyar identitással rendelkeznek - bárhol élnek a világon - valamint Magyarország állampolgárai. Ez utóbbiak lehetnek magyar identitásúak, kettős, vagy többes identitásúak is. Sőt, lehetnek identitásnélküliek is, de gondolom azzal egyetértesz, hogy az állam és a nemzeti közösség(ek) iránti lojalitás akkor is elvárható tőlük. Szerintem az egész ennyire egyszerű, a többi parananoia. Például a hazai cigányságot mindig magyarnak tekintettem. (Szerintem ők is magukat.)Ettől még lehet cigány identitásuk is. Mostanában mindenképpen ezt eröltetjük. Szegényeket mostanában a sajtó és a politikusok "kisebbségnek" nevezi. Eddig talán nem is gondoltak rá, hogy azok lennének. (Ne keverjük össze az életmódot, a kulturális hagyományokat az identitással, valamint a cigányságot néhány cigány származású értelmiségivel.)
Felülvizsgálatról sem beszéltem. Ami önkéntes azt nem lehet felülvizsgálni másoknak! Akinek nem magyar az identitása az is élhet itt, miért ne. A Mohamed Aida nevű vívónő valószínűleg rendelkezik magyar identitással neve, származása és kinézete (barna a lelkem) ellenére. De ha nem, és állampolgárként jelentős sporteredményeket ér el, akkor is beépül teljesítménye a magyarokéba. Egy itt élő kínainak valószínűleg nem magyar az identitása, de miért ne élhetne itt? Vagyis az itteni tartózkodásnak, sem az identitás, sem az állampolgárság nem feltétele. Ennek ellenére még az a jellemző az egész földön, hogy egy adott politikai közösséget - államot - többnyire azonos identitású és kulturájú emberek alkotnak.
Az fog csak kivándorolni - akármilyen identitású - aki nem érzi itt jól magát, és talál egy olyan helyet ahol jobb neki. Itt már van szerepe az identitás átélés intenzitásának. Könnyebben megy el az, akinek nincs kötődése, vagy csak nagyon gyengén van. Én sem érzem jól magam itt, mégsem mentem el soha, éppen az identitásom miatt.
A gázkamrát és egyebeket - ne vedd sértésnek - a paranoia minősített esetének, legjobb esetben csacsiságnak tartom. A gondolatokat meg lehet hosszabítani, de ad abszurdumig vinni nem szabad. Ami így eltorzulhat, az nem az identitás, hanem a származás felöl közelíti meg a nemzethez való tartozást, mint tették (és részben még teszik) a németek, vagy éppen a zsidók. (Ami viszont a nemzetbiztonságot illeti, abban például már Izraelt tekintem példaadónak.)
A nemzeti szimbólumokról - ahogy Te mondod külsőségekről - már más a véleményem. Nem külsőség, hanem a lényeg kifejezése, szimbolizálása. Azt sem hiszem, hogy ráeröltetés az amiről beszéltem. Például azt értem lojalitás alatt, hogy nem tiltakozik akkor, amikor azok, akik így is szeretik kifejezni nemzeti érzelmeiket, használják ezeket a szimbólumokat. Magyarán: nem tekintheti senki ráeröltetésnek egy meccsen, akit a foci csak magáért a játékért érdekel, azt, hogy mellette valaki elénekli a himnuszt, mert elfogult, elkötelezett drukker. Nem csak egy klub, hanem nemzete drukkere is. Mások szimbólumait még akkor is illik tisztelni, ha nem náluk élünk. Ha az ember bemegy például egy templomba (bármely vallásról legyen szó), nem érezheti, hogy ráeröltetik az ottani szimbólumokat. Ha mégis annyira zavarja a például a kereszt, az ikonoztáz, a tóraszekrény, vagy az, hogy le kell vennie a cipőjét - kerülje el azt a helyet.
Mielőtt megint félreértene valaki, itt abbahagyom, de szivesen folytatom.
üdv Rezső.(A fauna teccik. Az állatokat szeretem. Például olyan őszintén, kétségek nélkül vállalják identitásukat. De ők nem is tehetnek mást. Bár...)


1997. február 16. - vasárnap, 1 óra 41 perc
Szerintem a Pacsirta volt a legjobb, mert azon jott be legtisztabban a Szabad Europa es a Luxi.
Laci


1997. február 15. - szombat, 21 óra 51 perc
Kedves Rezsőfauna!
Valóban a boprosz keltett bennem kételyeket, de ez tök mindegy. Az az igazság, hogy én jól tudok oroszul, ezért csak kívülállóként tudom értékelni az ilyen vicceket.
Két okból reagálok hamar. Az egyik az, hogy vitatkozni csak olyasvalakivel érdemes, akinek egyrészt más a véleménye, másrészt pedig rendelkezik annyi empátiával, hogy mérlegre tegye az ellenvéleményt. Mérlegre tegye, elfogadnia nem muszáj.
A másik az, hogy amit az identitással kapcsolatban mondtál, egy ponton megsérül: mit kezdesz azzal az emberrel, aki magát magyarnak tartja, de te nem tartod annak. Száműzöd? Hova? Hidd el nekem, az identitástudat csak az illető egyén kompetenciájába tartozik, azt nincs mód felülbírálni. Igaz, hogy CS.I. mester szokta javasolni, hogy pl. menjenek az illetők Izraelbe ( más javaslatáról nem tudok, pl. Svédországról vagy Nigériáról), de mi van, ha ott nem kellenek? Egyszer már volt ilyen, ismered a Bolondok hajóját ugye. Kár a gőzért Bagoly, a identitástudat felülbírálásának a lehetősége végsősoron a gázkamrába vezet, és vezetett is, habár pl. Szabó Dezsőtől a népirtás gondolata messze ált. Egyszerűen nincs köztes lehetőség.
A külsőségek iránti érzék megintcsak nagyon szubjektív dolog. Szerintem az ilyen vonzalmakat tisztelni kell, ugyanakkor nem szabad másokra erőltetni, sem résztvevőként, sem közönségként.
á


1997. február 15. - szombat, 20 óra 27 perc
Kedves Rezsőfauna!
Valóban a boprosz keltett bennem kételyeket, de ez tök mindegy. Az az igazság, hogy én jól tudok oroszul, ezért csak kívülállóként tudom értékelni az ilyen vicceket.
Két okból reagálok hamar. Az egyik az, hogy vitatkozni csak olyasvalakivel érdemes, akinek egyrészt más a véleménye, másrészt pedig rendelkezik annyi empátiával, hogy mérlegre tegye az ellenvéleményt. Mérlegre tegye, elfogadnia nem muszáj.
A másik az, hogy amit az identitással kapcsolatban mondtál, egy ponton megsérül: mit kezdesz azzal az emberrel, aki magát magyarnak tartja, de te nem tartod annak. Száműzöd? Hova? Hidd el nekem, az identitástudat csak az illető egyén kompetenciájába tartozik, azt nincs mód felülbírálni. Igaz, hogy CS.I. mester szokta javasolni, hogy pl. menjenek az illetők Izraelbe ( más javaslatáról nem tudok, pl. Svédországról vagy Nigériáról), de mi van, ha ott nem kellenek? Egyszer már volt ilyen, ismered a Bolondok hajóját ugye. Kár a gőzért Bagoly, a identitástudat felülbírálásának a lehetősége végsősoron a gázkamrába vezet, és vezetett is, habár pl. Szabó Dezsőtől a népirtás gondolata messze ált. Egyszerűen nincs köztes lehetőség.
A külsőségek iránti érzék megintcsak nagyon szubjektív dolog. Szerintem az ilyen vonzalmakat tisztelni kell, ugyanakkor nem szabad másokra erőltetni, sem résztvevőként, sem közönségként.
á


1997. február 15. - szombat, 20 óra 25 perc
Igen!

Piros-fehér-zöld zászlót minden emlékműre !
Nem baj, hogy elrohad, hogy összedől, hogy nincs pénz a felújításra, a lényeg a piros-fehér-zöld über alles. Így gondoltad Rezső ? A Lánchíd például inkább szakadjon a Dunába, de a Coca-Cola ahhoz hozzá nem érhet. A kábítószeres vérmagyar gyerekek összefújhatják ocsmány lilába hajló fordított sátánkereszttel, de a Coca-Cola még piros-fehér-zöldre sem dekorálhatja, mert...
Hopp, bele is gabalyodtam, hiszen azt a bizonyos piros-fehér-zöldet is csak igazi magyar tűzheti ki a romos műemlékeinkre ? Ha jól láttam a Coca-Cola éppen piros-fehér-zöldre akarta dekorálni szegény nemzeti jelképünket.

Tudod mi az, hogy zöld-fehér-piros-fehér-zöld:

1) Fradi + magyar zászló
2) olasz + magyar vegyesházasság
3) Független Csecsnya (ez utóbbi hogy van magyarul fonetice, vagy recefice ?)

Trixie


1997. február 15. - szombat, 16 óra 43 perc
Kedves á. Ami a lényeget illeti, megtaláltam: Hadrovics-Zoltán: A cirillbetűs szlávnyelvek magyar helyesírása (Akadémiai kiad. 1985) Először azt hittem, hogy a Voprosz=kérdés szóban esetleg azt kifogásolod, hogy nem á-val írtam az első o-t, ahogyan kiejtjük. (Egy á-tól ennyi elfogultság elvárható.) A könyv igazolt, betűhíven, és nem kiejtés szerint kell írni. Aztán rájöttem, hogy mégis hibáztam, hiszen az orosz V-vel, vagyis B-vel írtam a szót. Hamu a fejemre... De mi lenne, ha minden elírásért egymásnak ugranánk. Te például Detoritot írtál, valószínűleg Detroit helyett. Senki sem bántott érte. (Magyar identitású pedig egyre kevesebb van abban a városban, de ez már más kérdés.)
Ami a képernyő-olvasás, és identitás vitát illeti, bizonyára igazad van és sokan - köztük én is - könnyen félreértjük a képernyőn látottakat. Oka valószínűleg abban található, hogy sokba kerül a telefonvonal,sietünk, és ami elsőre beugrik az olvasottról, azt rögtön leírjuk. Engem az vezetett félre(?), hogy mondataidat jelen időben írtad a fenyegetettségről, és nem múlt időben. Ezért nem a Herder vitádra,(amelyben jobbára Veled értek egyet) hanem a jelen helyzetre koncentráltam, amire fenntartom véleményemet. (Talán nem értek félre annyi mindent, hanem másra jár az agyam, mások az érzelmeim, mint a rovat kissé belterjes törzstagjainak, akik rögtön kiutálják a másként gondolkodókat. Ennyit a szeretetről. Példa erre az én esetemen kívűl Homoród és társainak fogadtatása. Vitassátok nézeteinket, ne csak minősítsétek.)
Válaszod egyébként megnyugtat, de azért érdemes megfontolni, hogy Szabó Dezső és vitapartnered felfogásának nincs-e valami olyan oka, ami miatt kialakult ez bennük, és inkább vitázni kellene velük, mint kiutálni őket. Egyébként már értem hogyan jött előző írásodba a zsidó, vagyis nem nekem, hanem SzabóDezsőHerderffynek válaszoltál. Oké. Persze ennek a mostani válaszodnak is vannak nagyon aktuális részei. (Ha nem értem félre.) Az identitás választás szabadságát a világon először hazánkban iktatták törvénybe. Szép. Csak éppen arról feledkeztünk meg, hogy az identitás választással nem csak előnyök, hanem kötelességek is járnak. Ezért vagyok ellene a felmelegített politikai nemzet elméletnek, amit az SZDSZ környezetéből indítottak el. Ha vállalom ugyanis a magyarságot, akkor annak negatív konzekvenciáit is vállalnom kell. A többes identitás nem lehet üzlet, hogy melyik helyzetben, melyik identitásom hangoztatása előnyösebb. Olvastam a Szombatban egy olvasói levelet, amely szerint sok cigány zsidónak vallja magát, mert abból nagyobb védettséget (hasznot?) remél.
Más, ami már téged illet. Az identitás nem annyira magánügy, mint állítod. A nemzeti identitás eleve feltételez egy közösséget. Úgy tartoznál hozzá (hozzánk), hogy közben annak közösség jellegét mellőzve csak individuum jellegedet hangsúlyozod? Nemcsak az erkölcs (lásd ezzel kapcsolatban Márai megjegyzéseit), hanem a már említett kötelezettség is megköveteli, hogy ne előkelő idegenként legyünk tagjai egy azonos identitású közösségenek. Nemcsak kimazsolázva a szépet (ami nekem tetszik, megfelel, "hasznos") kell magyarnak lennünk, hanem Verbőczit és Dózsát egyszerre vállalva, átélve.
Ami az identitás külsőségeinek túlhangsúlyozását illeti igazad van. De akkor azt is vedd észre, hogy a minimális külsőségek elhagyása is irritál. Például a Szózat elmaradása az ünnepi eseményeken. Ezt még a szocializmus idején sem tették. Ezért követelik egyesek (joggal) a több piros-fehér-zöldet. Nálunk mindig a nyugati példát szokták felhozni a túlzó külsőség-használókkal szemben. Miközben ott még annál is nagyobb nemzeti szimbólum burjánzás található, mint amit nálunk kifogásoltak az előző kormány idején. Elég csak a sógorokig elmenni, akiknél minden műemléken ott lengenek a piros-fehér-piros zászlók. Hogyan sikítoznának nálunk a 16 (168) Órában, ha egy ellenzéki ilyen kiegészítő javaslatot adna be a most tárgyalandó műemléki törvényhez.

Üdvözöl Rezső, a kőszáli macskaelefánt, egyébként hun-avar-székely-magyar-román-cigány-sváb-zsidó-lengyel-szlovák stb. - egyszóval: magyar - identitású, most kivételesen nappali bagoly.
Utószó: jó lenne olyan rádió is, amelyik nemcsak másság kultúráját, hanem a fentieket is képviselné. Mi erről a véleményetek?


1997. február 15. - szombat, 16 óra 3 perc
Kedves RezsőUhu!
A marha szóért bocsánatot kérek, annak ellenére, hogy ez az epiteton ornans csak a reagálásodat illette, nem a személyedet. Hogy miért is? Herderffy 11-én a következőket írta (vágólapról bemásolva): "Piros-fehér-zöld (vagy más szóval magyar) rádiónak olyan magyar nyelvű rádiót nevezünk, amely műsoraival nem sérti az országban élő magyar nemzeti kisebbség nemzeti érzékenységét." Ez nem antiasszimiláns felfogás? Ha nem tévedek, Szabó Dezsőtől eredeztethető. Nála valószínűleg két magyarországi nem magyar többség jöhetett számításba, a németség és a zsidóság. Így jön ez ide.
Nem igazán értem, hogy mit mondtam én az ország helyzetéről, amiben akkorát tévedtem. Visszaolvasva amit írtam, ezzel kapcsolatban nem tudok rájönni, hogy mit értettél félre (bocs és -:)), amire való hajlamodat már e levelezésben többen észrevételezték (de nem ezért nem szeret, aki nem szeret).
A nemzeti identitás kérdését illletően: a sok külsőséget használó, szimbólumokat hajszoló és kisajátító ideologizálást szemérmetlennek tartom. A magam identitását saját magammal tisztáztam. Másnak is ezt javaslom. Senki ne várja, hogy valaki más határozza meg (vagy engedélyezze) az identitását, annak ellenére, hogy vannak, akik illetékesnek vélik magukat erre. Téveszme.
A "nem asszimilálódás" gondolata alapvetően a herderi felvetésnek szól, aki képtelenségnek tartotta azt, hogy a magyarok megtartsák a nyelvüket. Ezért használtam az "asszimilációnak ellenáll" kifejezést, hiszen ez nem ugyanaz, mint hogy nem teszi..
Ami a szöveged igazán kedves zárórészét illeti, volt valahol egy autóversenyző kőszáli sas, aki rossz néven vette, ha hiénának nevezik. Érthető hát, ha egy bagoly érzékeny a kérődzőkre.
Utóiratod frusztrál: szégyelem, hogy elbunkultam, s a költészet, műfordítás irányában csak nosztalgiáim maradtak.
á


1997. február 15. - szombat, 11 óra 14 perc
Kedves á. Nem tudom ki cimkéz valójában, ki nevezi marhának a másikat. Ha egy ország (nép, netán nemzet) belső és külső fenyegetettségéről beszél valaki, akkor annak az országnak népnek, netán nemzetnek a biztonsági helyzetéről beszél. Az erről való beszéd emeltebb, rendszerezett szintje valójában a biztonságpolitika megfogalmazása. (és még sok más tartozik ide, de ehhez kevés a hely.) Azért kerültek ide a határon túli magyarok, mert ha az ország helyzetére igaz is lenne amit állitottál - egyébként nem tartom igaznak, de megengedem, hogy joggal lehetnek valakinek ilyen gondolatai - a magyar népre (egyesek szerint nemzet)semmiképpen, hiszen annak jelentős része a határ túlfelén él. Így kerültek ide a "túlmagyarok". Amit viszont a válaszodban levezetsz, arról, hogy azt tételezem fel, hogy a határon túli magyarok ellensége vagy (semmi ilyenre nem gondoltam, nem céloztam) és ami utána következik a kisebbségről, többségről, a zsidókról, egyszerűen követhetetlen számomra. Bizonyára vannak olyan előzményei ennek, amit Te tudsz, de én nem, azért nem érthetem hogyan és miért pusztítják "az igazi magyar kisebbséget". Kicsodák pusztítják? Mi az, hogy igazi magyar kisebbség, és így tovább. Szóval kurázsi még lenne bennem, de nem értem a zsidó szó ide keverését. Ami Herdert illeti, abban a vita alant olvasott részében többnyire igazad van. Egyébként nagyon szivesen megbeszélném veled a különböző identitás problémákat, mert ez látom foglalkoztat Téged (legalábbb is ezt hámozom ki abból, amit összefüggéseiben nem értek) és engem is érdekel, de kérlek, ha lehet a marha jelző használata nélkül, ha netán nem értünk egyet. Egyébként Kölcsey és a reformkori nemesi liberálisok meglehetősen világvége hangulatban viszonyultak a magyarság jövőjének kérdéséhez. Az asszimiláltak kirekesztését végképp nem értem. Jószerével mindannyian "asszimiláltak" vagyunk, hiszen annyira összekeveredtünk. A kulturális kötődés jellegéről írtakat is osztom, de nem értem miért következik a "nem asszimilálódás képességéből", mások asszimilálása. Szerintem ez nem így függ össze. Egyébként a magyarok különböző csoportjai, egyedei is asszimilálódtak nem egyszer a történelem folyamán.
Az oroszt tényleg csak gyengén művelem, de nem annyira humornak szántam, hanem afféle kiszólás volt egykor abban a környezetben amelyben "szocializálódtam". Ezért ugrott be. A hamleti mondat orosz ferdítésével gúnyolódtunk azon, hogy minket nem angolra, hanem oroszra tanítottak. (Sajnos, nem tanultuk meg.) Arra mondtuk ezt, amit hangsúlyosan fontosnak tartottunk. A latinra viszont ráhibáztál. Ezt a nyelvet tényleg ismerem. Ezért vannak nyelvészeti könyveim, de a szláv nyelvek átírásáról szólót, még mindig nem találom.
Szóval, amibe belekeveredtünk engem sokkal jobban érdekel mint a Tilos rádió, és kissé feszengek,nem tudom, hogy szabad-e erről beszélgetést ajánlanom Neked, amikor nem ez a téma.
Üdv. Rezső, a marha kérdéseket feltevő. (valójában pedig bagolyszerű...) És kérlek ne légy ilyen heves. Nincs rá okod. Egyébként jössz a Garaiba Kartal Zs. költői estjére márciusban? Gyönyörű Aeneis fordítása van.


1997. február 15. - szombat, 3 óra 32 perc
Mind hülyék vagytok. TGM a király.

blumi borogat


1997. február 15. - szombat, 3 óra 5 perc
Kedves Rezső!
Mondd, miért olvasod más szövegét, ha csak a magad(?) gondolataira(?) koncentrálsz? Ki a franc beszélt itt biztonságpolitikáról? Egyáltalán hogy jönnek ide a határom túli magyarok. Egyébként is Herder korában még nem volt jellemző, mert akkor még nem tántorgott ki a 3 millió, és nem volt még Trianon sem. Szóval, vigyázhatnál a címkézéseiddel, mert hamar rádbizonyul a régi latin igazság, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Egyébként marha reagálásod újabb bizonyíték arra, hogy a képernyőbeszélgetés egyik legjellemzőbb tulajdonsága a nem odafigyelés.
Különben azért arra is felelhetnél, hogy miért szedted elő a határon túli magyarokat? Nehogy azzal gyere, hogy én az ellenségük vagyok, mert erről semmit sem tudsz. Ezt azért mondom, mert előítéletes fogalmazámódodból ez a reakció következne. Itt a magyarországi magyar kisebbségről volt szó. Tudhatnám, hogy milyen nemzetiségű a magyarországi többség? Tudod-e, hogy az lenne a legérdekesebb, ha azt mondanád, hogy az is magyar. De tényleg, mégis, milyen? Ha van benned kurázsi, akkor megmondod nyugodtan, hogy zsidó. Ha meg nem így gondolod, akkor mégis mi? És hogyan pusztítja el azt az igazi magyar kisebbséget?
Pont itt jön elő a Herder-probléma. Ugyanis az, hogy valai magyar(nak vallja magát), egy olyan erős kulturális kötődést jelent, amely ellenáll az asszimilációnak. A magyarság nagyobbrészt asszimilálta a körében élőket. S most jössz te, és kirekeszted az asszimiláltakat? Tudod mit jelent ez? A magyar kultúra erejének a kétségbevonását. No de ez túl bonyolult dolog ahhoz, hogy képernyőrős megérthető legyen.
Ami az orosz átírást illeti, ne törd magad, ez nem fontos. Csak miért kell neked magyar levélben, fajmagyarként angol szállóigéket ötödik általános szinten magyar betűkkel oroszul írni? Ez humor?
á


1997. február 15. - szombat, 0 óra 0 perc
Vak Béla, péntek 10:32. Ennyi telik tőlem válaszként. Ha még látsz olvasni.

zs.


1997. február 14. - péntek, 19 óra 50 perc
A szög miatt a patkó elveszett!
A patkó miatt a ló elveszett!
A ló miatt a lovas elveszett!
A lovas miatt a csata elveszett!
A csata miatt az ország elveszett!
Máskor verd be jól a patkószöget!

Az itt a porbléma hogy téves a kérdés.
Nem milyen a jó rádió, hanem mennyi a jó rádió.
Szar is volna ha mindenkinek ugyanaz tetszene.

bodoky- háj, hájdú judú?(ez még nem sértés)
nem biztos hogy nem van igazad, én a mancs-ban alkalmanként érzek egyfajta intellektuális arroganciát ami szerintem sokakat nyugtalanná tesz te ha már úgyis arra mászkálsz szóljál nekik hogy akik a fasizmusra érzékenyek egyhamar ejtik a lapot és a demokratáért fognak tülekedni

Ja igen ez a fegyelmi ügy tényleg röhejes, hiszen mindenki tudja hogy az fkgp, a miép, az mdf, a kdnp, meg a fidesz is fasiszta pártok. Eleget tököltünk már, nem állhat meg örökre az idő!(ebben az országban)

Izaura Cattani

u.i. ájjájáj büvöscsákó ájjájjé
ájjájáj büvöscsákó ájjájjé ÉÓÓ!
és most együtt....


1997. február 14. - péntek, 19 óra 35 perc
en a magam rezerol azt a radiot szeretem, ami hatter mint a Sztar radio vagy jo musorokat ad, mint neha a Kossuth - 16 ora elodja, egy Radiso Naplojabol stb. Amikor a hallgato telefonal nalam mar nyul is a kez a kikapcsolo gomb fele. Tele a cipellom az amatorizmussal. Bar kell ilyen is, de kulon csatornan. Meg kell a Bunko radio is, mint ami neha a A3 es a Danibius musoraban van. De nem nekem....

1997. február 14. - péntek, 19 óra 10 perc
Most hogy van ez? T.f.h. betelefonál egy politikai műsorba egy tajtékzó középkáder és elkezd kommmunistázni/nyilasozni/liberálisozni. Erre a műsorvezetőnek azt kellene mondania ORTT-ileg, hogy "ezt az érintett személy nyilván visszautasítaná"? És ha nem utasítaná vissza? És ha visszautasítaná, de csak ímmel-ámmal? Miért a műsorvezetőnek kell vállalnia a felelősséget egy élő beszélgetésben egy általa ismeretlen ember teljesen szubjektív és többnyire indulatos véleményéért? Ha valaki érzékeny a minősítésekre, az ne menjen politikusnak...

Zoli (komoly üzemmódban)


1997. február 14. - péntek, 18 óra 46 perc
Elolvastam az interjút. Borzalmas. Milyen lehet a rádió... Aki ezt hallgatja, az tényleg Mazoh István lehet.
Zsófi! Engem is meglepett anno, TGM idézgetett őrültsége, de csak most Tőled tudtam meg,hogy még (elv)barátai is elítélték. Erről a hazai sajtó "liberális" részében semmit sem olvastam. Képzeld el, mi lett volna, ha mondjuk Tőkéczki írt volna hasonlókat. Mit kapott volna a Népszava a Népszabadság és Magyar Hírlap stb. publicistáitól nyilvánosan és nem egy eörsi gyűlésen. Ez az én problémám (a másik oldallal is), hogy egyik szemében a szálkát, a sajátban a gerendát sem. Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy ez például a hazai rádiózásban mennyire alapelv, illetve mennyire sikerül megvalósítani. Tényleg. Miért nem tetted fel a szerda 13.35 kérdését Simónak?
Trixie: Azért írtam az "írtok" és "gondolkozunk" szavakat, mert a más más alannyal próbáltam érztetni, hogy magam sem vagyok kivétel. Csak remélem, hogy nem annyira. De sajnos, rám is érvényes a szálka, gerenda hasonlat. Az ember sohasem lehet teljesen objektív (lásd a pagoda anyagot) de legalább törekedjen rá.
Egyébként végre otthon érzem magam, hiszen megkaptam az újabb jelzőt (címkét): Gábor lengyelül tudó levelezőtársa. A Dezső egyébként nem én vagyok.
Kedves á! Biztonságpolitikai eszmefuttatásod kissé gyerekes, pedig, mint írod nem vagy tini. Hallottál már arról, hogy magyarok nemcsak ebben a csonka országban élnek?
Gábor! Hallgatóztál? Én is mindig azt keresem ami összeköt, ezért vitatkozom Veled is. Csiszolódunk. Víziód is tetszik, különösen a madárcsicsergés. A lányok már hidegen hagynak. De megint nem kaptam választ elolvastad-e azokat az adótörvényeket amelyeket mostanában lóhalálában von vissza a kormány. Ráér a válasz hétfőn.
MuzX: Persze, jogosan gyanítjuk, hogy az előző kormány is. De csak gyanítjuk. Erről meg tudjuk. Ez azért különbség. Meg a korrupció mérete is.
Mindenkinek, aki morog a politikáért: Minden politika. A rádiózás különösen az. Akkor is, ha egy rádió nem politizál. Most olyan kormánybuktató időket élünk, ami mindent átpolitizál. De jó lenne nyugodtabb körülmények között élni. Talán majd unokáink...
bAck: Zsófinak van igaza. TGM gyakorta irónikus,de ebben a cikkben speciel nem volt az.
Kedves á: Az orosz írásmódról majd később,mert ebben a pillanatban nem találom a szakirodalmat az átírásokról, elkevertem valahová. Talán éjszakára meglesz.
Üdv. Rezső, a ...


1997. február 14. - péntek, 17 óra 18 perc
Huh, mennyi zagyvaság. Próbáltam magam átrágni a heti adagon, mivel csak most kapcsolódtam be, de nem igazán sikerült. Ami feltünt: az eredeti témáról már szinte senki nem ir.

E


1997. február 14. - péntek, 16 óra 53 perc
Szegény GY, hogy Te most mit fogsz kapni!
Nem irígyellek!

K.K.


1997. február 14. - péntek, 16 óra 5 perc
Kedves K.K.

Miert ne lehetne az SZDSZ-t gyulolni?
En peldaul gyulolom es nem erzem, hogy
ezzel komolyabb vetket kovetnek el.

Sziasztok.

GY.


1997. február 14. - péntek, 15 óra 10 perc
Tiszta sor, Pécsikém, tiszta sor. Má bocs a bratyizásért, de ez olyan jól jött ki nekem.
F.G.:
Az ír sörök, mmmmm, vörösek és tüzesek, Kilkenny, és is csípem. De nekem eddig a csúcs félbarnában, vagy vörösben a Heineken Tarwebok volt, idényjellegű, most még van a holland boltokban. De a Tuborg Jyllebrug (vagy mi) is hasonló, csak azt nem lehet seholse kapni, mert karácsonyi sör Dániában. Szóval
Vörös sör és rá dió
közben jó bármely rádió!

gszor


1997. február 14. - péntek, 14 óra 17 perc
Kedves F.G.!

Elhanyagolsz engem. Mindig csak a TGM. Már olyan régen nem rúgtál belém. Ne kínozz!

Mazoh István1997. február 14. - péntek, 13 óra 57 perc
Kedves LehoÁki,

Honnan veszed, hogy VI gyűlöli az SZDSZ-t?
Mi a véleményed a Dallasról?
Szerinted milyen volt a legutóbbi Fridi-show?

K.K.


1997. február 14. - péntek, 13 óra 56 perc
Keves zs.,

Sajnos nem látom a válaszodat.

Vak Béla


1997. február 14. - péntek, 13 óra 56 perc
Bár, ahogy ovasgatlak benneteket, nem nézet-,
^^^
hanem előítéletrendszerek irányítják gondolkozásunkat.
^^^
Most akkor ki o(l)vas és ki gondolodik, kedves Rezsődezsőbagoly?

Trixie


1997. február 14. - péntek, 13 óra 56 perc
No Aranyoskáim, el kell mennem. Ne legyen rajtatok páni félelem úrrá, napokon belül visszajövök. Viselkedjetek rendesen, hétfőn úgyis kiderül, ha H (hülye) üzemmódba kapcsoltok, kihasználva azt, hogy nem tudok lecsapni a rosszalkodókra. Jucit hagyjátok békén, tegyétek boldoggá Zsófit azzal, hogy a rádióról írtok, Pécsi is aszt csipi, mióta nehányan lerohantá(u)k.
Sziasztok, hétfőn megnézem az archívumban, milyenek vagytok nélkülem.
F.G.


1997. február 14. - péntek, 13 óra 42 perc
Dear people, látom, mindenki mindenrôl beszél a rádió mellett meg helyett. Én mint a kirekesztett többség, nem hallottam még a Tilost, de a közszolgálatitól azt várnám, ha valamely állítást tagadnak, ne az hangozzék el, hogy "megcáfolták". És lehetne folytatni, de attól minden marad úgy, ahogy van. Vidéki

1997. február 14. - péntek, 13 óra 35 perc
Gyerekek, én kiszálltam a politizálásból. De ettôl nem változott semmi. Hol van a rádiózás azóta is? Ajánlok egy Kosztolányit, ez a rádióról szól, tényleg:

"Ettünk almát, rá diót,
S hallgattuk a rádiót."

Így valahogy elképzelhetô a jó rádió.

Pécsi


1997. február 14. - péntek, 12 óra 36 perc
Persze, hogy interaktivnak kell lennie! (Ne csak a szerkesztőé legyen az élvezet, mikrofont mindenkinek!---Bocs, ez nem teljesen saját.) MInt a Civil Rádióban az IfjúSáv műsora. Mert minden szombaton, mikor reggel tizre a Tilos mellett feltüzelődnek a hallgatók, akkor jön az IfjúSáv, és van telefonos játék, meg recept, meg vendégek, meg kulturális ajánlat meg minden. Ja, a Homepage cime: http//www.automex.com/ifjusav
minden szombaton 10-11-ig.

LehoÁki


1997. február 14. - péntek, 11 óra 57 perc
Drága VI !

Talán hagyjuk a sebesgáborozást meg a TGM-ezést azokra, akik úgy élnek a politikából, hogy közben nem csinálnak semmit. Kiváncsi vagyok, ha elfáradsz az SZDSZ gyűlölésében, a Dallast vagy a Friderikusz-show-t kapcsolod be.

LehoÁki


1997. február 14. - péntek, 11 óra 50 perc
Géza, ez nagyszerű!
Akkor ennyiben maradhatunk is!

MuzX


1997. február 14. - péntek, 11 óra 14 perc
Kedves Zs.!
Sajnos vagy ráérek egy interjú alatt beszállni, vagy nem, néha hasznos munkát is kell végeznem (legalább is azért fizetnek).
Nem vagyok biztos, hogy értelmesebb kérdést fel tudtam volna tenni, tekintettel, hogy nem ismerem a Tilost. Éppen ezért vártam én is kíváncsian bemutatkozásukat.
Most ismét átolvastam az interjút, biztosan bennem van a promléma, mert a hasznos információ -számomra- kevés. Egyébként szivesen venném, ha abból a további 300 kérdésből még egy pár később esetleg megválaszolásra kerülhetne...
Elnézést, ha ilyen kekeckedőnek tünnék, csak a jószándék vezérel.
bela


1997. február 14. - péntek, 11 óra 6 perc
Gszor:
Keserű pirula: utolsóelőttire Brunn-ban ittam München felé menet, onnan hoztam is néhány üveggel (elfogyott), utolsóra pedig Vácott a Marco Polo Pubban, de ott is ritka mint a fehér holló. Pesten nem tom. Ellenben kóstold meg a félbarna ír söröket, az sem semmi, és legalább kapható Pesten is. (John Bull Pub, Beckett's)
TGM-et én is szeretem, én sem értem mindig, de csipem a szertelen, magával ragadó és néha hebehurgya (lásd borogatás-ügy) filozófusokat. Ritkák, mint a barna búzasör, és néha ugyanolyan zavarosak, ám élvezeti értéküket ez ugyanúgy nem rontja, sőt javítja.. Sebes csak azért izgalmas, mert az Új Maoban nyilvánosan kritizálta a régi pártját, amit a koalíció megkötése miatt hagyott el. Ettől szeretik odaát.
Asszem TGM iránti vonzalmunkkal kihúzzuk a gyufát...
F.G.


1997. február 14. - péntek, 10 óra 42 perc
Rá, dió, hihihi, ez tök jó hihihi, úgy értem
HAJ RÁ DIÓÓÓÓÓ!!!
gszor, infantilis üzemmódban.


1997. február 14. - péntek, 10 óra 37 perc
bela,
Szerda 13:35-ön kívül én nem láttam előre beküldött kérdést, amelyet fel kellett volna tennünk. És, sajnos, nemcsak ezért nincs igazad, hanem mert az idei másik két interjúban is számos előre beküldött kérdés szerepelt.
Hogy mi az ok, ami miatt ezt az interjút nem (sem) szereted, nem tudom, az biztos, hogy Iminek kb. négyszáz kérdésére nem jutott idő. Talán, ha beszálltál volna kérdezni, most jobban nézne ki a végtermék.

VI,
Természetesen félreértettél. A Beszélő-délutánon jelen lévő liberálisok tolták le TGM-et (szintén liberális) a borogatás miatt. Nem azért ódzkodtam a liberális meghatározástól, mert úgy kívántam eljárni, ahogyan te - megvonni és kiosztani ezt a cimkét saját gusztusom szerint -, hanem mert soványka egy minősítésnek tartom. Egy rakás liberálissal, pusztán csak a politikai vagy nézetbeli hovatartozása alapján, soha eszembe sem jutna semmiféle közösséget vállalni. Például, mert - úgy, ahogy mondod - számomra emberileg nem hitelesek. De attól még liberálisok. Szóval, hadd ne gondolkozzak politikai csordákban, csak ezért esedezem.
Bódékat pedig nem borogatok!

zs.


1997. február 14. - péntek, 10 óra 32 perc
1997. február 14. - péntek, 1 óra 22 perc:
Jó lenne nem más nevén irogatni a listára, ugyanis tartom olyan jó névnek a bAck-et, hogy a kedvedért ne változtassam meg.
Ajánlom helyette például 'a no name mouse'-t. :o\
bAck
u.i.: Ha az vagy, akire gondolok (bár ez nem biztos), akkor a fenti helyett annak a levélnek a megírására szánhattad volna az idődet, amit tőled vártam (bár hangsúlyozom, nagy a bizonytalanság!).


1997. február 14. - péntek, 10 óra 20 perc
VI
Mert hogy most már nem értem: szóval végül is az a liberális, aki Neked hiteles?
További világosság gyújtása végett: csak tőmondatokban felvázolnád itt néhány zöldfülünek (nekem, pl.) a klasszikus liberális eszmék lényegét, hogy értékelhessük, mitől áll távol az SZDSZ kulturális holdudvara? Ami az SZDSZ-t illeti, arra azért nem emlékszem, hogy ők valaha klasszikus liberálisként aposztrofálták volna magukat - nem mintha ahhoz jobban hasonlítanának, amilyen képet szívesen festenek saját pártjukról. De ez az SZDSZ baja, engem a színtiszta elmélet izgat. Olyan sokan emlegetik ezt a nemzeti szitokszót különféle jelzőkkel úgy is mint: klasszikus l., nemzeti l,. szociálisan érzékeny l, szociálisan érzéketlen l,. rohadt l., büdös l., modern nyugati l. népnyúzó l.,stb. szóval mi az?
F.G.


1997. február 14. - péntek, 10 óra 15 perc
Keves VI!
Nem teljesen értem, miért pont ezt válaszoltad. Mindegy is, újságosborogatás nem befolyásol, amikor hitelességről van szó. TGM akkor olyat mondott, amit mindenki mondhat. És nem is azért hiteles, mert hét évig követtem volna munkásságát, és ebből szűrtem volna le. Csak azért, mert neki van hitele nálam, még nem cseszte el. Hogy mondjak egy durva példát, szabó albi is hiteles, csak vele nem értek egyet. (Csak neked bevallom, VI, hogy TGM-et meg nem mindig értem). Az a hiteltelen, aki csaló, vagy annak érzem/látom/gondolom. Mit kell tudni pld. Sebes Gáborról?
Kedves F.G.!
Hol lehet pesten barna búzasört kapni? Még nem kóstoltam, de a fehér az nagyon ízlik.
Rá, dió!!!
gszor


1997. február 14. - péntek, 10 óra 9 perc
Kedves MuzX!

Köszönet a hosszú válaszért. Ha megengeded, egy mondatban összefoglalom a lényegét:
Igen, nagyon idegesítő.

Géza


1997. február 14. - péntek, 9 óra 53 perc
Ne haragudj bAck, de nem értem. Ne hagyjál kétségek közt vergődni.
M.Á.S.


1997. február 14. - péntek, 9 óra 50 perc
Kedves zs.,

Ne haragudj, de nem értem. Most ki a jó liberális? Aki borogatni akar, vagy aki nem?
(Mármint asztalt, bódét pavilont. Csak azért, hogy Jozsó nehogy félreértse.)

Vak Béla


1997. február 14. - péntek, 9 óra 48 perc
dogi

1997. február 14. - péntek, 9 óra 20 perc
hangos

a no name mouse


1997. február 14. - péntek, 9 óra 18 perc
Kedves Homoród!
Ez a lényeg, nem más! Azt kell keresni, ami összeköt bennünket, nem pedig azt, ami elválaszt. Íme a példa: azt írod: "Az előző kormány óriási hibákat követett el, de ha zongorázni tudnám a különbséget én lennék a Mehudi Yenuhin". Ebben teljesen egyetértünk és most itt hagyjuk abba, nehogy valaki firtassa a részleteket.
Rezső!
Rendelek neked egy fröccsöt, Te pedig nekem egy korsó zavaros, jéghideg (ha lehet barna) búzasört, egy karika citrommal és egy szem rizzsel. A kertben, ahol ülünk, madár csicserg és miközben kortyolunk bepárásdott poharunkból és nézegetjük a lányokat, csak egy csendes félmosollyal emlékezünk meg azokról, akik képernyő előtt rontják a szemüket éjjelente, és mérgezett nyilakkal lövöldöznek egymás gondolataira. Hát felér ez hozzánk?
F.G.


1997. február 14. - péntek, 9 óra 13 perc
Kedves Zsófi,

Most akkor jól értem, az igazi liberális szerint az újságos bódékat fel kell borogatni és az az álliberális aki ezt helyteleníti?

Szerintem nem TGM a liberális, hanem pl. Sebes Gábor a volt XII. ker.-i polgármester. Nekem Ő hiteles.
Az egész SZDSZ és "kulturális holdudvara" nagyon távol áll a klasszikus liberális eszméktől.

VI


1997. február 14. - péntek, 9 óra 10 perc
zs.
Nem egélszen értek egyet, mégpedig nem az Internettós tapasztalat alapján. Az új kommunikációs csatorna zajossága érdekes téma, és egyre több a jele, hogy legutóbbi felvetésedhez úgy van köze, hogy felerősíti azt a hülyeségkvantumot, mellyel egyesek születéstől fogva rendelkeznek. Még egy megfigyelés, magamon, nemcsak félreolvas az ember, hanem félre is ír, mint én a legutóbbi üzenetemben. A mentség az, hogy akkor már kb. 14. órája ültem a monitor előtt, és már nem vagyok egy tini.
Még üzenném Gábor lengyelül tudó levelezőpartnerének, hogy zárószavai szerintem nem lengyelül vannak, hanem oroszul rosszul.
á


1997. február 14. - péntek, 8 óra 16 perc
Kedves Zs.
Már nagyon vártam ezt az internyút,
de ennél semmitmondóbbat rég nem olvastam :-(
Nem tudom, hogy az alanyok profizmusa miatt,vagy a kérdezők (nem írok riportert) tanácstalansága miatt ez most nem jött össze.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy a hét elején gyűlő kérdésekből nem szoktatok feltenni az alanyoknak. Vagy az akkor éppen online-ban lévők ökörségeivel megy el a drága idő, vagy ti tesztek fel valamilyen semmitmondó kérdést.
Lehet, hogy kevés a rendelkezésre álló idő?
Persze nem tudom mi a célja ennek az egésznek, lehet hogy csak én várok sokat, mert így (elnézést Zs.) olyan mint egy kalipsó (na jó juvi) műsor.
bela


1997. február 14. - péntek, 8 óra 6 perc
Jaj, de unom a politikát...
Amúgy én 1997. február 10. - hétfő, 10 óra 49 perc-cel ertek egyet.
Geoffrey


1997. február 14. - péntek, 7 óra 53 perc
a JÓ rádió az olyan, hogy NEM UGAT BELE SENKI
még a hallgató sem!
Hajrá Hofi!
Idézet Hofitól: Mit csinál a kormány?: ESZIK ISZIK TOCSIK !
6. Lenin


1997. február 14. - péntek, 7 óra 44 perc
Milyen a jó rádió?
Majd a Princz Gábor megmondja!
Kiváncsi vagyok mikor kezdődik a "princezés"?
papaja


1997. február 14. - péntek, 7 óra 39 perc
A szerkesztő szerkesszen, a hallgató halgasson, vagy halgattassa el a készüléket. Nincs átjárás.


1997. február 14. - péntek, 5 óra 5 perc
Kedves attila,
Szerkesztőnek ritkán van kényelmesebb dolga, mint nekem. Ti megszabadítotok attól a feladattól, amelyet egyáltalán semmi kedvem se lenne csinálni, nevezetesen a rendfenntartástól. Soha jobb olvasótábort! :)

á,
Igen, figyelem a Jozsóval folytatott beszélgetéseteket, és csak annyiban korrigálnék (ha nem tudnám, hogy te is eufemizmusnak szántad a dolgot), amennyiben szerintem nem a monitorok rossz olvashatósága az ok, hanem az, hogy nincs nagyobb öröm, mint alkalmat találni rá, hogy hülyének nézhessük a másikat.

bAck
Azt hiszem, kivételesen tévedsz. TGM komolyan írta a borogatást. Ezt nemcsak első kézből tudom, hanem azokból a letolásokból is, amelyeket a cikk megjelenése után TGM kapott a Merlin színházban Beszélő-délutánra összegyűlt "liberálisoktól" - akiket szívem szerint én nem így határoznék meg, pusztán csak azért nevezem így őket, hogy világos legyen, VI-nek ebben sincs igaza (csütörtök, 15:17).

zs.


1997. február 14. - péntek, 4 óra 18 perc
Pedig amikor múltkor lumpoltunk egy jót egy egész éjszakán át akkor végig star radiot hallgattunk ugyhogy valoszinuleg nem vagyok jo ember.

bAck


1997. február 14. - péntek, 1 óra 22 perc
Gábor! Czuwaj! Szó sem lehet közös sörözésről. Utálom a sört. Mit szólnál a fröccshöz? Egyébként elég sok mindent tudunk egymásról. Én például tudom hol dolgozol köszönhetően annak, hogy szinte minden értelmes újságot elolvasok. Te viszont kijegyzetelted, hogy milyen újságokat olvasok. Meddő. Azokat éppen nem amiket írtál. (A Kurírban tévedsz, azokat a Szűcs barátaim faxolták el.) Azt is tudjuk, hogy tudunk lengyelül. Most már italozási szokásaink is napvilágra kerültek. Engem mégis a beszélgetés, vita érdekel, ami tényeg nem túl magas színvonalú köztünk, hiszen mint egy illedelmes új fiú, igyekeztem alkalmazkodni.
Tegnap éjjel feltettem néhány kérdést, mert olyan kis tudatlan vagyok. Senki sem válaszolta meg, hogy miért keveri össze a kresz irányjelzést a politikai nézetrendszerekkel. Bár, ahogy ovasgatlak benneteket, nem nézet-, hanem előítéletrendszerek irányítják gondolkozásunkat. Még a rendszerváltozás kezdetén beszélgettem egy spanyol filozófussal. Azt mondta, hogy az emberek úgyis érzelmeik alapján fognak szavazni. Nem hittem. Igaza lett.
Rezső, aki tegnap nem kapott semmi új címkét. Mégis lanyhulna a figyelmed Gábor? Ja tényleg. Hallotta már valaki a Tilos rádiót? Szerbül és angol címekkel, valamint francia előételnevekkel. Utána, meg jön a maláj óriás.Meg a pofon a kresz irányjelzésekkel. Aztán felébredünk, mert az egész tiloskodás olyan, de olyan marginális kérdés, hogy megfelelő kicsinyítő jelzőt nem is találok hozzá. Olyan mint a tartalék al törpeminoritás. Apropo elolvastátok már az adótörvényt ami miatt ma útelzárnak? ETO TUT BOPROSZ!


1997. február 14. - péntek, 0 óra 54 perc
Aki szerint Lovasi nagyképű, az nem ismeri őtet vagy tök hülye. Dara esetében - gyanítom ezt a Lovasit érintő megjegyzése előtti pár sorából - az utóbbi a tényállás.

liszt1997. február 13. - csütörtök, 23 óra 7 perc
Aki a sztár rádiót szereti, jó ember nem lehet.1997. február 13. - csütörtök, 23 óra 5 perc
Kedves Zsófi! Ajánlanám szíves figyelmedbe Jözsóval folytatott magánvitánkat. Nem az eleje, meg a közepe miatt.
Meg kell mondanom, modernül moderálsz, és külön figyelemre méltó, hogy mind a hülyék, mind a szélsőségesek irányában kellemesen toleráns vagy.
Kedves Jozsó!
Míg e többi marhák a kormányon meg az ellenzéken rágódnak, nekünk alkalmunk támad kis privát vitát kezdeményezni az Interneten való kommunikáció tömörségének megengedhető szintjéről. Neked van igazad! Akit félreértenek, gondolkozzon el azon, hogy miért. Én nem szeretném most túlmagyarázni, hogy Herder az állításaiban nem a Szózat szerzőjeként szerepelt, hanem szervetlenül egymás mellé lett téve. Azaz a Szózat nem a Hreder-alany cselekedetének tárgya. Azt kellett volna írnom, hogy lásd Herder gondolatainak visszatükröződését a Vörösmarty Szózatjában. Tehát nem magyarázom tovább, mert őszintén -:), és nem szewretném, ha Te rám (:-.
Egyébként én már a szmájlinak sem hiszek, többnyire elkeverik a zárójelet.
Az egészben az lenne az érdekes, ha mások is észrevennék:
1. A magyart nem fenyegeti a belső ellenség
2. A magyart nem fenyegeti a külső ellenség sem
3. Herder nem azt mondta, hogy a nemmagyar magyarok semmimisítrik meg a magyar magyarokat.
4. Még így sem lett igaza.
De komolyan mondom, hogy sokkal érdekesebb az, hogy emiatt a laza, pongyola és egyúttal tömörségre törekvő internet-stílus micsoda vígjátéki félreértéseket okoz.
á (álnév: de ha valaki indokoltan kéári, és ad egy IP-címet, bemutatkozom).


1997. február 13. - csütörtök, 22 óra 57 perc
Kedves MuzX és FG, no meg akit még érint,

sajnos olyan időket élünk amikor nem jó ha apolitikusak a rádiók no meg a hallgatók, egészen egyszerüen Nektek talán mindegy, hogy mennyi a nyugdíjas édesanyátok gáz, villany stb. számlája, vagy telik-e tiszta száraz érzésre ? Persze én nem olyan politikus rádióra gondoltam mely azt súgja támogassuk a Világbankot meg Kubát meg a Vegyünk Karácsonyra Szaloncukrot Demszkynek alapítványt...
És persze az se okoz folyamatos kéjérzést mikor az utcai robbantásokat hatalmas hahotázás keretében elméskedik el egy egész délelőtt /capuccino/...

F.G. ? - köszönöm, hogy éber leszel
gszor: ? - rosszul érem meg hogy eladják az országot, mert kevesebb pénzem marad
tilosban parkolásra a Városháza előtt
- ami TGM-et illeti, bemutassalak neki? - kövesd megnyilvánulásainak fonalát az elmúlt 7 évben, csak el ne szédülj !
MuzX : Nem szeretnék mindent visszaállamosítani mindent, de nem bánnám ha az autópályadíj a mi útalapunkba nem pedig mondjuk a németországi egyetemi hallgatók ösztöndíj kiegészítésére fordítódna,
FIDESZ székház: biztos hallottad már a kabátlopás mesét.... egyébként neked mindegy, hogy valaki eladja a házát, vagy más kizsarol belőle százalékot állami támogatással /Vektor RT./ ???
Az előző kormány óriási hibákat követett el, de ha zongorázni tudnám a különbséget én lennék a Mehudi Yenuhin /bár lehet ő egy fagott művész volt - néha egész könnyen felveszem a stílusotokat /

homoród
/Budapest/1997. február 13. - csütörtök, 22 óra 45 perc
Mivel szenvedélyesen unom a politikát, számomra
a Sztár a legszimpibb. Egyrészt öt perccel korábban mondanak híreket, mint máshol, így félkor, egészkor _biztosan_ zenére kapcsolhatok.
És amikor híreket mondanak! Tömör, drámai és teljesen értelmetlen egymondatos zanzák :-)

Szerintem ez az igazi posztmodern rádiózás. Hülyéskedni ugyanis bárki tud (pld. a Tilos), de hülyének születni kell.

H. Zoli


1997. február 13. - csütörtök, 21 óra 19 perc
Nagyon tanulságos ez a cikk itt balra alul, mindenkinek ajánlom. (MR-ORTT)

Na én se lennék rádiós, se egyéb médiákus.

Trixie


1997. február 13. - csütörtök, 21 óra 9 perc
Mikor lesz mar egy imadnivalo zenekar Mo-n?
Igaz-e,hogy a Kispal jo,vagy csak nekem szar az izlésem?
Na jo,Lovasi nagyképü,ez igaz...
dara


1997. február 13. - csütörtök, 20 óra 50 perc
Szerintem az összes félmüvelt -magŕt alternativnak vélö- nem is tudom kicsoda el van egy kicsit tŕjolodva. VEGE AZ UNDERGROUND-nak!
Jo,hogy vége,és hogy nem jön ujra el!
Lépjetek mŕr tul ezen a Tilos Radion,meg hu de jo az illegalitas,meg ilyesmi. Ez divat Magyarorszagon?
dara


1997. február 13. - csütörtök, 20 óra 47 perc
Juci megint domborít, azt csoda, hogy zsonganak körüle. Zs. meg majd minket fog lehurrogni.
A kontyod azért klassz, de ez nem téma.
F.G.


1997. február 13. - csütörtök, 19 óra 59 perc
Hofinak megint igaza van. A Zs. által ajánlott linken azt mondja a panaszbizottságról: "Eltelik egy pici idő, s ezek is eltűnnek, s jönnek a következők."
A dolog lényege ez. Ezeket is ki lehet bekkelni - a baj az, hogy mindig jönnek új okosok. Rendszerváltás ide, rendszerváltás oda, a hülyeség örök.
F.G.


1997. február 13. - csütörtök, 19 óra 30 perc
Kösz, bAck.
F.G.


1997. február 13. - csütörtök, 18 óra 58 perc
A Tilosban tegnap kurvajó műsor volt, szerbül dumált valami ember, néha meg angol címeket meg mondatokat mondott. És persze jókat röhögtek hozzá, meg volt jó zene. Én meg könyvet olvastam hajnali egyig (hú:) és jól éreztem magam.
Jó rádió. Ennyi.
Vagy.
A Fikszen van a Dász Lábor (valahogy így), ipari zenék, vagy a Pszichedelikus Óra. Az ember füstölőt ;] gyújt, hanyatt fekszik a földön, hallgatja a lakótársai neszezéseit (leányzó fürdik, holland srác telefonál, leányzó mosogat, végighalad az előszobán, halkan recseg a padló, érezni a rezgéseket), a balkonról beszélgetés hallatszik, cigányember üvölt valakivel, gyereksírás, pontos időjelzés a Kossuthon; ilyenek. Ám az ember gondolatai már messze járnak, egy lányra gondol, vagy a Napra, vagy valami egészen másra... ----> _JÓL_ érzi magát.
Jó rádió. Megint csak ennyi.
És tényleg, ennyi:
bAck


1997. február 13. - csütörtök, 18 óra 47 perc
Újfent sziasztok!
Egy informació: itt a kereten láttok egy linket, mögötte egy interjú-összeállitast a Magyar Rádió Pagoda című belső szakmai lapjábol. Tegnap kaptam meg a szerkesztőtől, Vándor Ágnestől, és úgy gondoltam, érdekes lehet számotokra is elolvasni, kik és milyen ügyekben fordultak eddig a Magyar Rádió műsorai ellen panasszal az Országos Rádió és Televízió Tanács Panaszbizottságához (amelyről a Tilos-interjúban is szó esett). Egyebek mellett Bolgár György, Farkasházy Tivadar, Hofi Géza nyilatkozik saját ügyéről Borenich Péternek.
Remélem, tanulsagosnak találjátok majd az újabb olvasnivalót.

zs.


1997. február 13. - csütörtök, 18 óra 21 perc
VI:
Szerintem TGM-nek azt a cikkét erőteljes irónia terheli, azaz hogy pont azért írt pl. a bódék borogatásáról, hogy evvel is rámutasson bizonyos irányzatok bizonyos módszereire.
TGM sosem borogatna bódét, legfeljebb egy seggig érő homlokú fiatalember által a fejéhez illesztett bézból ütő múló nyomait. :-|
M.Á.S.:
-> Vajon tiszteli-e a másságot az, aki a nagy nyilvánosség előtt _nem_ rúgdos egy mazochistát, annak saját kérésére?
-> Vajon tiszteli-e a másságot az, aki a nagy nyilvánosség előtt _nem_ rúgdos bárkit, annak saját kérésére?
Na de most már elég:
bAck


1997. február 13. - csütörtök, 18 óra 20 perc
Az _te_ voltál, bAck???
o<=
Juci, aki jelentős stílusváltoztatást eszközölve most kontyban hordja a haját


1997. február 13. - csütörtök, 18 óra 13 perc
Kedves VI!
A Boros. Mármint a Lajos.
Nem értem, olyan nehéz felfogni, hogy ez a kérdés most nem a politikáról szól? Ha nem tudjátok elfogadni a játékszabályokat, - amit Zsófi külön kért is -, menjetek máshová játszani! Menjetek az Olvirba, vagy valami más helyre, vagy várjátok ki, amikor ez lesz a kérdés. De ha nem tetszik az aktuális téma, akkor tényleg Mórickás dolog folyton ezzel elôjönni. Én is tudnék tucatnyi olyan témát feldobni, ami engem érdekel, de nem tartozik közéjük a politika.
Nem folytatom, a többire amit írtál, nagyjából válaszoltam a Gézának írtakban.
És ha nem tűnt volna fel, a rádiós kérdéshez ÉN nem szóltam hozzá, mert számomra nem volt annyira lényeges. Annyira meg általában tisztelem a többieket, akik ebben a témában akarnak beszélgetni éppen, hogy ne itt kezdjem elmondani a politikáról és a kormányról alkotott (amúgy lesújtó) véleményemet.
Végül mégis ez sült ki belôle, mert nem bírtam megállni. De ezentúl nem fogok felülni a provokációnak. Ha valaki mindenáron tocsikolni, bolsevikizni akar, miattam csak tessék, sajnálom, hogy ez tölti ki az elméjét és érzéseit, és másra nem képes.

További kellemes világ-(de legalább nemzet-) megváltást kíván az Interneten:

MuzX1997. február 13. - csütörtök, 17 óra 55 perc
Kedves Géza!
Csak akkor idegesít, ha egyoldalúan állítják be a dolgokat, és ilyen stílusban. Arról nem is szólva, hogy amirôl beszélt, az égvilágon semmi köze a jelenlegi 7kérdéshez. Márpedig ez a fórum elsôsorban ezért van, nem pedig minden alkalommal a kormány/ellenzék/népnemzetiek/liberálisok/stb. szidására.
Még rengeteg vélemény nem egyezik az enyémmel, azokra viszont nem érzem, hogy reagálnom kell. Viszont ezt a Homoród-féle "én gondolkozom, ti csak eszitek a maszlagot" stílus valóban idegesít. Patetikus, demagóg, és már megint ezt az agyonkoptatott Torgyán-Csurka-féle "bolsevikizôs" lemezt játsza le.
Miért akarnak egyesek mindent rákenni a jelenlegi kormányra? Elég sok hülyeséget, sôt piszokságot művelnek, de az elôzô se volt jobb, csupán más érdekcsoportok részesültek az elosztásból. Lehet, hogy a Tocsik-ügyben tényleg hazudnak, de ha valaki utánajárna, biztos minden pártnál akadna valami érdekes kis tranzakció.
A pivatizáció jócskán zajlott már Hornék elôtt is, akkor is rabolt mindenki, aki csak tudott.

Na tessék, már megint regényt írok nem idetartozó témáról, pedig ezzel nem fogom boldoggá tenni Zsófit, hiába kérte. :)
Amúgy meg nem anyáztam, nem sértegettem személyesen, csak kifejtettem ellenvéleményem. Ahogy te is. Ha téged nem zavarna az enyém, miért írtál volna?

MuzX


1997. február 13. - csütörtök, 17 óra 28 perc
Milyen lány, kedves bAck?
Akinek felvetted az elejtett fehér botját?

Gonoszka


1997. február 13. - csütörtök, 17 óra 16 perc
Tavasz van. A villamoson rám mosolygott egy lány.
8:)<=
bAck


1997. február 13. - csütörtök, 16 óra 46 perc
Kedves MuzX!

Mi is köszönjük az értékes hozzászólásodat.

Most már tudjuk, hogy azért jó a mostani kormány mer' az előző szar volt.
Azt is megtudtuk, hogy a mostani ellenzék viszi tovább a 45 utáni szocializmus nemes hagyományait és ők a kerékkötői a haladásnak (értsd az ország kiárusításának). Nyilván az elmúlt 40 évet is nekik köszönhetjük, csak már elfelejtettük.
Arra is rávilágítottál, hogy az ilyen homoród félék csak azért támadják a kormányt, mert kimaradtak az előző osztozkodásból (Nyilván rájöttek, hogy nagyon amatőrök voltak; hiszen ezt egészen más léptékben is lehet csinálni).
Aki pedig tocsikol az nem érti a lényeget és amúgy is egy bunkó.
De jól meg adtad homoródnak, jön itt nekünk a süket dumájával, pedig azt kéne eldönteni, hogy ki a jobb fej a B.Tőth László vagy a Boros Lajos.

Szerinted ki ?

VI


1997. február 13. - csütörtök, 16 óra 44 perc
Nem politizálok ezentúl. Mint már írtam volt. Ti is csak a rádiókkal foglakozzatok a jövôben. Hogy úgy mondjam, csak (rádió)adózzunk. Az adók meg majd politizálnak. Tovább. És akkor minden jó lesz.
F. G.- nak: most se kérdôjel, se fölkiáltójel. És hogy a többit se kelljen számolni: 1 db zárójel-pár, 2 db kettôspont, 5 db vesszô, és 12 db . (Pont.)

Pécsi


1997. február 13. - csütörtök, 16 óra 24 perc
nem volt fiam
6.


1997. február 13. - csütörtök, 16 óra 15 perc
Felebarátaim!

Segítsetek! Elbizonytalanodtam. Vajon tiszteli-e a másságot az, aki a nagy nyílvánosség előtt rúgdos egy mazochistát, annak saját kérésére?

M.Á.S.


1997. február 13. - csütörtök, 16 óra 11 perc
Jé, van valaki a vico-s Fenyőn kívül, aki F.G.-nek rokonszenves. (Különgen 6. Lenin is megjelent!)

K.K.


1997. február 13. - csütörtök, 15 óra 51 perc
Ahhhh! Ez jól esett! Jó voltál, F.G. De ne hagyd abba! Rúgj még! Rúgj nagyobbat!

Mazoh István


1997. február 13. - csütörtök, 15 óra 49 perc
Kedves MuzX! (Úgyis min Homoród vezér felfedezője.)

Nagyon idegesítő, hogy léteznek a világon olyan emberek, akiknek a véleménye nem pontosan olyan, mint a Tied?

Géza


1997. február 13. - csütörtök, 15 óra 38 perc
Egy ? jel lemaradt!
Vologya


1997. február 13. - csütörtök, 15 óra 19 perc
gszor:

Ha már TGM-et említetted, magyarázd meg nekem légyszives: hogy volt azzal az újságos bódék felborogatásával?
Mi liberálisok piszkosul toleránsok vagyunk, főleg ha a saját nézetünkről van szó. De ha valaki olyat mond ami nem tetszik, akkor döngöljük bele a földbe ?
Ez Neked hiteles ?

VI


1997. február 13. - csütörtök, 15 óra 17 perc
Kedves LENIN!
A te fiad volt leninfiú?
Egyébként tényleg, igazad is van, de hát lehet egy héten át arról vitázni, hogy milyen a jó rádió, anélkül, hogy belekeveredne a politika is? Mert egy-egy rádió lehet tök politikamentes, de az egész együtt mégiscsak kapcsolódik valahogy, nem? No nem mintha én akarnám összekapcsolni, nem érdekel, de természetesnek tartom, mint hiradóban a tocsikot. Azért az O.J.-nél még mindig jobb, nem? Egyet azért nem értek :2) Ha lesz az a sok sok rádió, amely mindegyike egy-egy szűk kör ízlését elégíti ki, szóval ezek miből fognak megélni? 1%-ból? Költségvetés által? Mindegyik támogató bulikat rendez majd? Vagy a reklám? És hogyan lehet több országos adó, úgy értem, most miért nincs?
gszor


1997. február 13. - csütörtök, 15 óra 13 perc
Bocs, Pécsi, te most 13:57 kor kinek a mijére reagáltál?
Csak mert van benne néhány utalás és hat darab kérdőjel, de nem passzol nekem sehova. Az olaszok nekem is rokonszenvesek.
???F.G.???


1997. február 13. - csütörtök, 14 óra 50 perc
Miért van az, hogy itt mindenki olyan mint Móricka, mindenről csak a politika jut eszébe, és legyen bármilyen hétkérdés, a vita átfajul politizálásba, és egymás politikai pártállásának firtatásába.
Nem jobb volt azelőtt, egy témát rendesen meg lehetett vitatni, és ha politikáról volt szó, akkor ugyanazt szidta mindenki, és nem egymást.
6.LENIN


1997. február 13. - csütörtök, 14 óra 39 perc
Nem tudom, oruljek-e, hogy olyanok, mint a Nikagyuri nemsokara mar csak a radioban, vagy csak a tv-ben dolgozhatnak. (nem azert, mert sirni lenne kedvem, hanem mert meg nem biztos, hogy igy lesz;-) Az viszont kerdes, hogy jobban fog-e szerkeszteni mondjuk Kronikat, ha csak azt csinalja, szoval hogy jobb lesz-e tole a RADIO. Es akkor ez mar erosen kapcsolodik a temahoz. Mindig kitalalnak az ugyeletes elnokok valami urugyet, hogy miert nem jo, meg hogy osszeferhetetlenseg, meg egyoldalusag. Kozben szerintem 1 ember 1 nap tobb helyen is tud profi lenni (igaz, azt ugy hivjak, hogy "a szegeny, aki szetdolgozza magat") HACSAK NEM AZERT DOLGOZIK ENNYI HELYEN, MERT EL IS ADTA MAGAT. Szoval addig nem lesz jo radio, amig csak minimalis hivatastudattal, nagyon keves aktivizalt szakmai tudassal (ugyanis nem ketlem, hogy van nekik) viszont allandoan nyitott penztarcaval nyomulnak nehanyak, es nem mondok nevet, mert nem akarok senkit telibe anyazni. (A Nika is csak azert jutott eszembe, mert a Magyar Nemzetben az o fenykepevel illusztraltak az egesz problemakort). Nem gondoljatok, hogy a jo radiohoz/tevehez/ujsaghoz valami ilyesmi kell? hogy mondjuk nem csak rutinbol csinalom?
Talan a Simoek pont ezert fogjak meguszni, vagy nekem ezert tetszenek...
lanczi


1997. február 13. - csütörtök, 14 óra 12 perc
"1997. február 10. 15 óra 30 perc" keltezésű véleményemmel pontosan a föltett kérdésre válaszoltam. Egyszerűen a sokszínűséget javasoltam. Még a pártrádiók tekintetében is. Talán ezzel kellett volna vitatkozni, nem a hazugságra és a magyarságra vonatkozó mellékmondataimmal. Ha csak azt vettétek észre, ti olvastok félre. De: miért pont ezt? Csak nem ez talált elevenbe? Egyébként apai ágon valódi német ôsökkel dicsekedhetnék, tele most is német rokonokkal. De nem dicsekszem, mert minek? Így születtem. És különben is, az olaszokat szeretem legjobban az összes nációból. És egyiket sem gyűlölöm. Namármost, akkor mijabaj? Hogy a képmutató rádiókat nem szeretem? (Vigyázat! Azokat sem útálom, csak nem szeretem.)Miért baj ez? És magyarkodásról többet szó se essék. Csakis a kérdésrôl. 10telettel:

Pécsi


1997. február 13. - csütörtök, 13 óra 57 perc
Pécsi úr/asszony:
Nem tekintem bajnak, hogy az a véleményed ami. Azt állíto(tta)m csak, hogy sértő általánosítás az újságírókat en bloc hazugnak nyilvánítani, és a tisztességesek nevében - szerintem van ilyen bőven, igaz "olyan is" - kikér(t)em magamnak. Ha Te, kedves Pécsi (csak a példa kedvéért) netán pék vagy, esetleg tanító, aligha örülsz annak, ha valaki kijelenti, hogy minden pék lopja a lisztet és minden tanár hazudik a katedrán. Ezen felül érdeklődtem, hogy hol hallottad a "Magyar Rádió Budapest" bejelentkezést, mert az téged felháborít, nekem viszont új. Demokratát olvasd, az is jó. Én is sokat okulok belőle. Nem nyilatkoztál viszont gyedi bíró ügyben. Ő kivétel?

Mazoh István:
Parancsolj kérlek:
Hüje vagy, Pista! (Nem vagy te mazohista?

M. Karcsi:
Most figyeltem, fogadjunk, te a Marx Károly vagy. Istenem, úgy várom már a harmadik haver, Vlagyimir Iljics Uljanov megszólalását!
(Figyelsz bAck, résen vagyok, mint a kiscserkész!.)

F.G.F.G.


1997. február 13. - csütörtök, 13 óra 25 perc
Mint látjátok, az interjú közben felkerült, még egyszer bocsánat, kicsit elamatőrködtük a dolgot. De bájosan csináltuk, nem?
zs.


1997. február 13. - csütörtök, 13 óra 3 perc
Piros-feher-zold radio helyett legyen inkabb "Dunanak Oltnak egy a hangja", s egy nagy kozoshangzas szoljon a radiobol, akar joebdhez szol a nota, akar kokojambo, vay az osztrak sztar Falco! Tok mind1, csak emlekezzunk a regi-regi dalra:"Szeressuk egymast gyerekek..."

Na csak ennyit akartam

Attila
a nem is olyan uj ujvarosbol
P.s.:Most igy utana olvasava kisse elcsodalkoztam, a kerdes mintha az lett volna hogy mijen a jo radio? stb..., na szal:jott a piros-feher-zold komplexus, aztan bazmeg es MaNcs, ennek mi koze a rediohoz?HA valaki flamet akar kapni akkor rakja fel a nevet egy flame listre es ne itt alljon celtablat, fokeppen pedig ne flameljen masokat, es ne terjesszen fanatikus nzeteket parthoz valo tartozasarol vagy part utalasarol! Igaz demokracia vagy mia rossebb, vanb de azert remelem, hogy mindannyian joerzesu emberek vagyunk (hangsulyozom remelem).
Osszegzes: Ne itt akarjuk kielni pocskondiazos kedvunket, probaljunk a temanal maradni nem vagyok kivancsi minden marhasagra! Igaz nem'tom mi a szerkesztonek mi a velemenye de azer' remelem ijesmi! Vannak vitaforumok amiket kimondottan erre talaltak ki.

Ennyi!

attila@dunanet.hu csak hogy korekkt legyek es en is kaphassak flameket. Varom a szerkeszto esetleges valaszat is.
:)


1997. február 13. - csütörtök, 12 óra 54 perc
Piros-feher-zold radio helyett legyen inkabb "Dunanak Oltnak egy a hangja", s egy nagy kozoshangzas szoljon a radiobol, akar joebdhez szol a nota, akar kokojambo, vay az osztrak sztar Falco! Tok mind1, csak emlekezzunk a regi-regi dalra:"Szeressuk egymast gyerekek..."

Na csak ennyit akartam

Attila
a nem is olyan uj ujvarosbol


1997. február 13. - csütörtök, 12 óra 32 perc
Kedves Tamas, senki sem szent tehen, se ti, se az ex narancsok. De ez igy is van rendjen. En nem foglak maglyara dobni, mert birlak, meg azt is, amit irsz. igy jo?
csok
Muzsa


1997. február 13. - csütörtök, 12 óra 30 perc
Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok homóród vezért!

Nagy-nagy örömmel tölt el, hogy egy vigyázó honfitársam ilyen éberen ôrködik az igazi demorácia maradékának védelmében. Meghitt melegség költözik a szívembe, hisz a régi szép idôket idézi, - melyeket ugyan zsenge középkoromnál fogva csak histórikus forrásokból ismerek -, de jólesik felidézni a 45 utáni szívhezszóló stílust. Hej, amikor még az imperialisták intéztek támadást az igazi emberközpontú demokratikus szocializmus ellen, hej, amikor a mindenütt jelenlévô reakciósokra, kulákokra, arisztokratákra, cégtulajdonosokra kellett állandóan figyelni, akik a népi vagyont lopták, ahogy arra hasonlóan avatott védelmezôk akkoriban felhívták a szegény mit sem sejtô népek figyelmét.
Az új jelszó: tied az atomerômű, magadnak építed! El a kezekkel a magyar atomtól, ne engedjük, hogy a posztkomcsiból neokapitalistává vált rablók idegen magot hasítsanak! Tessék visszaállamosítani mindent, le a tisztakezű népnemzeti koalíció által helyes úton elindított, és a liberálbolsevista kormány által sandán eltérített rablóprivatizációval! (Hiszen még oly sok igaz magyar tartaná a markát, aki kimaradt az elôzô rezsim igazságos osztásából!)

És különben is, micsoda dolog az, hogy az egykor kvázi-Fidesz szócsôül (is) szolgáló Narancsosok vezetésével áldemokratikusan holmi rádiókról beszélünk itt, hiszen látszik, hogy senkit sem érdekel a dolog, amíg szegény igaz, becsületes Fideszeseket, mint Deutsch bácsi akarnak lejáratni! Azokat a egyenesgerincű, állhatatos Fideszeseket, akiket annak idején is bemocskolni akartak valami székházeladással, pedig az teljesen rendben volt, akik annak idején elképzelhetetlennek tartottak koalíciót mostani szövetségeseikkel, és akkori szövetségeseik a jelenlegi egyik legnagyobb ellenfeleik. Nem is értem, miért hagyják, el kell az ilyen mocskolódókat intézni, mint Lengyel Lászlót, aki az elôzô kormányt korruptnak merte nevezni (micsoda pimaszság, hiszen ott csupa szent ült, senki nem volt, aki saját érdekében használta volna fel a befolyását, mind-mind a nemzet érdekében cselekedtek), jól be is perelték érte, ilyen az igazi demokrácia!

És tessék még többet tocsikolni, ez az igazi téma, mert a rádió, tévé, a sajtó agyonhallgatja az ügyet, alig-alig hallani a hírekben néhány percet róla, alig olvasható minden újságban néhány hasáb az ügyrôl! Még szerencse, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok olyan feddhetetlen, hogy nekik sosem voltak zűrös ügyleteik.

Köszönjük, néked, homoród! És továbbra is légy résen, ne hagyd, hogy mi, szegény megtévesztett maszlagevôk arról mondjunk véleményt, ami itt az eredeti 7kérdés. Továbbra is védd a letámadott igazi demokráciát maradékát itt, az Internettóban, még ha semmi, de semmi köze nincs is ahhoz, amirôl egyébként beszélgetünk!

MuzX


1997. február 13. - csütörtök, 12 óra 16 perc
Ha visszaterhetunk a radios temara es meg valakit is erdekel az eredeti felvetett kerdes.
A legjobb radio ahol ejjel nappal a kovetkezo szam szol:
Booooorn To Be Wiiiiiillllld I'm Duke Nukem I'm Duke Nukem ..........

Duke


1997. február 13. - csütörtök, 11 óra 50 perc
F.G., kérlek, rúgjál már belém is!
Csak egy kicsit!

Mazoh István


1997. február 13. - csütörtök, 11 óra 48 perc
Vajon milyen lehet a piros-fehér-zöld (másképpen Magyar) Narancs?

K.K.


1997. február 13. - csütörtök, 11 óra 44 perc
Kedves á,

"Ha tetszik a kedves papára emlékezni (Herder nemzetes úr), ő nem a magyarországi magyar kisebbségről írt, hanem az Európa népei gyűrűjében enyésző magyar kisebbségről. (Lásd: Szózat)."

Hát itt olvastam.

Jozsó


1997. február 13. - csütörtök, 11 óra 40 perc
No meggyött az ügyeletes honfitárs agutátor.
Welllcome (már úgy hiányzott)
Könyörgöm......a többit hozzágondoljuk


1997. február 13. - csütörtök, 11 óra 39 perc
Itt mindenkinek üldözési mániája van, kivéve szegény F.G.-t, mert őt valóban üldözik. (Még néhai Engels Frigyes is őt üldözi.)

M. Karcsi, az E. Frici barátja.


1997. február 13. - csütörtök, 11 óra 38 perc
Nem voltam "netközelben", ezért két napos késéssel olvasgattam át a "beszélgetést". Szerencsére sok válaszra nincs szükségem, Herderffy megírt helyettem mindent. Amit én továbbra sem értek: miért a nemzetire és a magyarra vonatkozó utalásaim, zárójeles mondatom volt az, amitôl "kiakadt" a rendszer, ami miatt még keves Zs. által is megszólíttattam? A csillagos-sávos zsászlót senki sem kifogásolta, azon nem viccelôdött senki, mint Vak Béla a piros-fehér-zöldön. Fisch Gábor valószínű valamiféle látnok, vagy mi, a magyar (már megint leírtam, bocs!) rendôrség használhatná a robbantásos-lövöldözéses ügyek felderítésénél, mert olyan jól tudja, hogy mit olvasok. Megnyugtatásául: Demokratát egyáltalán nem, Magyar Fórumot és Új Mao- viszont igen, de miért baj ez?. Mert ugyanakkor - ha hiszi, ha nem, Fisch Úr -, a Népátszabót is olvasom (elnézést, Ön kezdte a becézést az Új Mao- val), igaz, ez utóbbit a Net- en, on-line. Tehát megpróbálok tájékozódni, ahogy lehet. Hogy ebbôl aztán azt a véleményt alakítom ki, amit kialakítok? Hát Istenem... De, hogy ez ennyire szemet szúrt sokaknak? Egyébként, kedves Zs., kérdése provokatív, de én ennek a provokációnak nem akarok ellenállni: ami ma Magayrországon kormánypárti (hoppá, csak nem megint kihagyunk valakiket, mert kettô, azaz 2 kormánypárt van ám!) az szerintem tényleg nem nemzeti és nem magyar. Hát valahogyan így gondolom, én,

a Pécsi


1997. február 13. - csütörtök, 11 óra 37 perc
Kedves homoród!
Te például hogy éled meg, hogy, mint mondod, eladják alólad (is) az országot, a komenisták regnálnak, és tocsikkal tartják sakkban az ellenzéket? Te hivatásos lázadó vagy, úgy értem csak ezzel foglalkozol, hogy erre figyelsz oda? Részemről annyi, hogy az ilyen rafinériákat sosincs agyam kideríteni, viszont annak hiszek, aki nekem hitelesebbnek tűnik. Zsófi nekem hiteles, a népnemzetiek nem. Pedig nem vagyok elkötelezve az internacionalizmusnak, ha elmegyek, honvágyam van. Hogy lehet az, hogy mégis inkább bízom a Tamás Gáspár Miklósban, mint mondjuk, nem is tudom, Csurkában. Az pedig, hogy mi a hétkérdés, nem arról szól, hogy mi a napi politikai aktualitás, bár ettől még az is bejön, lásd alább/fentebb.
gszor


1997. február 13. - csütörtök, 11 óra 32 perc
bAck!
Szerinted lehet, hogy személyesen Engels Frigyes kopogott a klaviatúrán és én őt neveztem agyilag zokninak?? Nem baj, most már azt is szabad. (Homorónknál még be is vágódok vele, és azért az se semmi!).
Azért kösz a figyelmeztetést, tényleg nem vettem észre, hogy egy zseniális furfanggal, vagy pedig egy spiritiszta szeánsz-szal állok szembe. Azér még hülye, nem?
F.G.


1997. február 13. - csütörtök, 10 óra 38 perc
Honfitársam, homoróm!
Kösz, hogy rávillantottál itten az igazi problémára. Mi eddig ezt Tenélküled képtelenek voltunk felfogni. Már megérte élnünk, hiszen eddigi félresikerült életünk okozója az volt, - ahogy Te, honfitársam, homoróm megfogalmazod - hogy nem az igazi problémákkal, nem az igazi kérdésekkel foglalkoztunk, sőt csak marháskodtunk, marháskodtunk itt a sztrádán. Én mostantól kezdve megígérem, hogy éber leszek, és megakadályozom.
Éljen Deutsch és homoróm, a honfitársam!
F.G.


1997. február 13. - csütörtök, 9 óra 28 perc
HONFITÁRSAIM, VIGYÁZAT ! - a hét igazi kérdése -

Már majdnem megettem én is ezt az áldemokratikus maszlagot, de jó nekünk vitatkozhatunk a nagy országúton arról - avatott narancsosok által inicializálva - milyen a jó rádió.
Szép is lenne mármint, ha ez lenne a fő problémánk. Figyeltem a rengeteg hozzászólást, melyek fele az olcsó és érdektelen szellemeskedések és ugratások jegyében íródott, sok-sok óra ráfordításával.
Eközben a volt kommunista párt a „merjük - tesszük - kizsebeljük /mármint országunkat/ testvérpártjával " támadásba lendült az igazi demokrácia maradékával szemben.

Rezegni látszik a talaj Gyula és Iván bácsi talpa alatt / Tocsik - MSZP - SZDSZ botrány /, jöhet a régi jó megoldás ÁVH-s ill. 3/3 gyakorlat szerint, csináljunk egy koncepciós ügyet a Tocsikot bírjuk rá, vallja már, hogy 1952-ben /picivel születése előtt / megbeszélte Deutsch-al, hogy adják el a FIDESZ székházat. Így esetleg el lehet távolítani a mostmár túl kellemetlen fideszes parlamenti vizsgálóbizottsági elnököt. Pintért a rendőrfőnököt már leváltották - több társával együtt nehogy feltűnő legyen - , egy nappal azután, hogy nyilatkozott a kormánypártokra terhelőleg a korrupciós ügyben, hátha sikerül így Deutsch-ot is.

Nos ezek az igazi kérdések, problémák, ezzel foglalkozzatok, akadályozzátok meg, hogy teljesen ellehetetlenítsék a jövőtöket. Készül már a paksi atomerőmű eladása, vigyázzatok, nehogy a párnát is eladják alólatok - azok akik tegnap még a vörös zászlóval a kezükben szónokoltak a dolgozó népről Május 1.-én - azután majd Világbanki hitelre bérbe vehetitek.
homoród
/ Budapest /


1997. február 13. - csütörtök, 9 óra 6 perc
Namostmár.
Értem én, hogy itten most a basz is szabad, mert ez nem a narancs, ahol egyébként szintén. Szóval nem az zavar, hogy tele van qrvajóval,seggnyalással, meg beszarival, - Istenem a stílus maga az ember. De a vita doktortébodoky belépése óta és általa túllépett az számomra elfogadható határon. (Ezt a határt én magamban jóizlésnek szokom beccézni.) Azt persze nem állítom, hogy mondjuk Rezső és F.G. (én) vitája színvonalas lenne, és azt sem, hogy kímélné(n)k egymást, de azt gondolom, hogy Rezsővel F.G. (én) bármikor le tuda ülni meginni egy sört - ha ismerné(m)k egymást -. Bodoky és neves-névtelen vitapartnerei nekem pfúj. Ha stílusuknak megfelelően akarnám magam kifejezni (és úgy akarom), azt kell, hogy mondjam, tele van velük a tököm. Ezt persze nem kell nekik figyelembe venni, - érezzék magukat és egymást továbbra is ilyen kitűnően - nem is nekik szól, hanem a többieknek, akik még maguknál vannak.
F.G.


1997. február 13. - csütörtök, 8 óra 59 perc
Saját részemről azzal zárnám le a narancsos vitát, hogy nem érdekel, hogy miért tapasztalható a fent (lent) említett jelentős minőségromlás, engem csak az érdekel, hogy van minőségromlás, és az ára meg felment. Punktum.
matkópeti
alias Matkó Péter
peter@jaguar.dote.hu


1997. február 13. - csütörtök, 8 óra 58 perc
> De jo is lenne ha matkopetinek beszarna a
> browsere, es akkor tuti nem irogatna
> baromsagokat.

Ja, és hogy ne örüljél, az asztalomon itt éppen 3 gép van, amin van browser, de a szobában még van 3, plussz a szomszédban megint 3, egy másik szobában 10 vadi új gép dobozban végszükség esetére. Úgyhogy ha beszarik a browserem, nem esek pánikba.
matkópeti


1997. február 13. - csütörtök, 8 óra 49 perc
HONFITÁRSAIM, VIGYÁZAT ! - a hét igazi kérdése -

Már majdnem megettem én is ezt az áldemokratikus maszlagot, de jó nekünk vitatkozhatunk a nagy országúton arról - avatott narancsosok által inicializálva - milyen a jó rádió.
Szép is lenne mármint, ha ez lenne a fő problémánk. Figyeltem a rengeteg hozzászólást, melyek fele az olcsó és érdektelen szellemeskedések és ugratások jegyében íródott, sok-sok óra ráfordításával.
Eközben a volt kommunista párt a „merjük - tesszük - kizsebeljük /mármint országunkat/ testvérpártjával " támadásba lendült az igazi demokrácia maradékával szemben.

Rezegni látszik a talaj Gyula és Iván bácsi talpa alatt / Tocsik - MSZP - SZDSZ botrány /, jöhet a régi jó megoldás ÁVH-s ill. 3/3 gyakorlat szerint, csináljunk egy koncepciós ügyet a Tocsikot bírjuk rá, vallja már, hogy 1952-ben /picivel születése előtt / megbeszélte Deutsch-al, hogy adják el a FIDESZ székházat. Így esetleg el lehet távolítani a mostmár túl kellemetlen fideszes parlamenti vizsgálóbizottsági elnököt. Pintért a rendőrfőnököt már leváltották - több társával együtt nehogy feltűnő legyen - , egy nappal azután, hogy nyilatkozott a kormánypártokra terhelőleg a korrupciós ügyben, hátha sikerül így Deutsch-ot is.

Nos ezek az igazi kérdések, problémák, ezzel foglalkozzatok, akadályozzátok meg, hogy teljesen ellehetetlenítsék a jövőtöket. Készül már a paksi atomerőmű eladása, vigyázzatok, nehogy a párnát is eladják alólatok - azok akik tegnap még a vörös zászlóval a kezükben szónokoltak a dolgozó népről Május 1.-én - azután majd Világbanki hitelre bérbe vehetitek.


homoród
/ Budapest /


1997. február 13. - csütörtök, 8 óra 46 perc
> De jo is lenne ha matkopetinek beszarna a
> browsere, es akkor tuti nem irogatna
> baromsagokat.

Szija újabb névtelen bátor ember!
matkópeti


1997. február 13. - csütörtök, 8 óra 44 perc
Tilos

1997. február 13. - csütörtök, 8 óra 30 perc
Elnézést, hogy hozzáfolyok a magasröptű vitához,amely ehgy olyan rádióról szól, amelyet még senki sem hallott, de hol van az internyúú?
Egyébként kiváncsi lennék már egy olyan hozzászóló véleményre, aki már hallott ilyet (leszámíva, olyan lélekbepancsoló, mélyenszántó, népnemzeti, alternatív, toleráns, másságelfogadó kritikát,hogy a Tilos rulez).
bela


1997. február 13. - csütörtök, 8 óra 2 perc
Mi az hogy jobb oldali, kedves Zoli. Kresz irányjelzés? Mi az hogy független, Mitől? A valóságtól? Netán a baloldaliaktól. (Ez is kresz) Szóval? Egyébként tényleg nincs.
Zs., FG. persze, hogy demagóg vagyok. Nemcsak azért, mert nehéz kivonni az embernek a Gyula meg a Józsi hatása alól, de ilyen röviden az valaki csak sommás, demagóg lehet. Olvassátok el az új adótörvényeket, és járjatok utána miért akarnak útelzárni az "őstermelők", mielőtt ítéltek.
Üdv Rezső, akinek internettos cimkegyüjteménye a demagóggal növekedett.


1997. február 13. - csütörtök, 3 óra 47 perc
Nemtudom hogy mi magyarországon ma a jó rádio?
Van egyáltalán?
Nemhiszem.
Ha lenne akkor megengednék hogy egy privát személy megvegyen egy hullámsávot és azon
aztmondjon amit akar.
Még akkor is,ha cigányozik,zsidozik vagy akármi
mást csinál,(neadja isten szidja az ujra uralmon
levö komonistákat) igy akarnak önök jo rádiot
csinálni? Nemfog menni.
A véleményem szerint ma magyarországon igenis
szükséglenne egy jobboldali és egy független
rádiora ami NINCS!!!!!
Ha van kérem küldjék el a cimét
zoli@worldnet.att.net


1997. február 13. - csütörtök, 2 óra 53 perc
Szia Muzsa,

A VE vitat ne itt kezdjuk ujra, mert megint felheccelem ezt a logfile-ban bujkalo seggfejet, meg a vegen kart tesz a nyomorult szervereben es nem tanulmanyozhatja tovabb gyuloletes iroi munkassagomat ez a retardalt bodokyfalo. Amugy business as usual, gyere be a narancs listara ott idonkent sokkal tobb muver folyik es nem ilyen pitianer sardobalos szinvonalon, neha mar-mar tarrantinoi magassagokban szarnyalunk, olyankor meg elvezem is annyira perverz vagyok.

A kerdesemre egyebkent az internyuban sem kaptam valaszt, es nem tudom bovebben kifejteni mert ha a pillangonak elso latasra nem jutott eszebe rola semmi, akkor masodikra se fog. Sajnalom hogy nem jott ossze, mert igy tovabbra is bassza a csoromet nehany dolog ami tisztazasra szorul. Ezuton is elnezest kerek ha a stilusom megbotrankozast kelt a joerzesu emberekben, de azt gondoltam hogy ez itt nem a mancs, hanem egy anonim (na jo, nem mindenkinek, nekem pl. nem lehet nevtelenul, csak a tobbiek adatai titkosak, zsofi vigyazz mert a majtenyihez fordulok banatomban) beszelgetoforum, de lehet hogy olyan temat feszegettem amely ezen a heten a "seriously not recommended" kategoriaba tartozik.

Flame me!

Bodoky Tamas
bodoky@caesar.elte.hu


1997. február 13. - csütörtök, 2 óra 31 perc
en meg, a balga olvaso megyek, mint a birka a vilagegyetem utan, bee bee, begetem, hogy beette a feszkes fene a narancsot, eszem egy csepp sem, neekem velemenyem nencsen.

udv
bsa

ps: majd a torteneszek, majd ok igazsagot tesznek, ha lesz tavlat, meglatjatok am!


1997. február 13. - csütörtök, 1 óra 21 perc
De jo is lenne ha matkopetinek beszarna a browsere, es akkor tuti nem irogatna baromsagokat.


1997. február 13. - csütörtök, 1 óra 13 perc
kedves tamas, az sem tul pc azert, ha felheccelt kivulallkonak nevezel minket azert, mert esetleg nem tetszett a cikkunk a Vilagegyetemben. Az ujsagirok altalaban kivulallok szoktak lenni. Az viszont biztos, hogy teged itt jol felhecceltek a pajtasaid:-)
csok
Muzsa
p.s.:ma mar holnap van, es meg mindig nem tudom elolvasni a simoek interjujat!!!


1997. február 13. - csütörtök, 0 óra 32 perc
tilos tilos tilos
3x istiloss a yo radijo
+ + az is fontos hodj ki lehessen kaptcholni
kyze


1997. február 12. - szerda, 20 óra 56 perc
Hopp. F.G. nem figyelt (vagy ha mégis, akkor erős humora van:), ugyanis
Angyali = Engels stb.
bAck


1997. február 12. - szerda, 20 óra 6 perc
Hú, te, szerda 18:03,
Nagyon felidegesítettél. Az én megítélésem szerint ugyanis Bodokyt ilyen rútul és szerintem mélységesen igazságtalanul leszólni sem illik név nélkül. Arról nem beszélve, hogy azon ominózus cikke, amelyikre hivatkozol, az én olvasatomban nem önvédelemből íródott, hanem azért, mert a konkrét eseten és az önvédelmen jócskán túlmutató jelentése és tanulsága volt.
És persze, megtehetném, hogy Cydtől elkérem a logfile-okat, hogy megnézzem, ki vagy, de egyrészt ilyen áron nem érdekel, másrészt Cyd a képembe röhögne, mert úgy ül az olvasók adatain, mint zsugori a pénzesládáján - csak sokkal nemesebb indokkal: szerinte ugyanis az adatok titkosak. Meg szerintem is. Ez már csak így van. Úgyhogy rajtad a sor, ha gondolod, utólag is szívesen veszem, ha valahogyan megnevezed magad.
zs.


1997. február 12. - szerda, 19 óra 38 perc
//cim a logfileban!

jobban jarsz ha zsofi nem enekel mert elesitve lenyeletek veled egy jugoszlav gyartmanyu kezigranatot te aljas. En itten valamifele konstruktiv kritikat probaltam meg felmutatni mert nem tetszik a narancsot szertqro anyabaszok kontra szabadsagharcos csodagyerekek beallitas amelyet azota is tobb forumon nyomatnak a pofamba pedig nem felel meg a valosagnak es egyik oldal se allit ilyesmit, csak az olyan felheccelt kivulallok mint akik pl. a VilagEgyetem cikket irtak. Allitolagos narancs listas ferditeseim ugyeben meg ott a listan miert qssolsz dragasagom? Nevtelenseg ugyben allitasod paradox. Cikkeim lehet h szarok, de en nagy elvezettel szoktam olvasni oket! Tilos radio jo radio, igen, te viszont tutti h nem vagy a pajtikam, ugyanis felresikerult beszari seggnyalokkal nem baratkozom.

csokol dr.t


1997. február 12. - szerda, 19 óra 33 perc
Az interjút mindjárt elolvashatjátok (szóval ma este még biztosan), itt a kereten lesz egy link hozzá, onnan. Bocs a késésért, elfelejtettem megszervezni, mert el kellett rohannom az interjú után.
zs.


1997. február 12. - szerda, 19 óra 24 perc
mikor lehet mar olvasni az interjut???
lanczi


1997. február 12. - szerda, 18 óra 57 perc
Kedves Angyali Frigyes!
Ugye nem haragszol meg rám (az sem baj, ha mégis) ha most inkább megtartanám magamnak azokat a gondolatokat, amit agyilag zokni megnyilvánulásod bennem ébresztett.
Ha magadhoz tértél, körülnéztél, és eszedbe jut valami értelmes, szólj, akár beszélgethetünk is. Majd akkor.
F.G.


1997. február 12. - szerda, 18 óra 44 perc
Bodoky pajti !

Miota szetqrtak a mancsot, van 1 hasabod. Ez epp eleg sok neked, tekintetbe veve, hogy idiota dilettans modon probalsz olyan cikkeket irni melyeket mindenkinek szansz mikozben csak nehanyan ertik oket (ld ferditesek a narancs lista+ a mail bombimg temaban). Par szammal ezelott meg fogod magad oszt egeszen mashol ert tamadesert is jol megveded magad a narancsban. Most meg nevtelenul rugdalsz azok utan akiket tan profizmusoker vagy tuggyacsudamer irigyelsz.

szarrago vagy na

Tilos + jo radio, az 1etlen hasznal6o

//cim a logfileban zsofi majd elmeseli


1997. február 12. - szerda, 18 óra 3 perc
Zsofi!
Hol lehet elolvasni a delutani beszelgetest?
Bobo


1997. február 12. - szerda, 16 óra 55 perc
gszor, matkópeti:
A Narancs addig volt jó, amíg ki nem rugdalódott kb. egy éve az a tíz ember, akik ízt meg életet vittek az újságba (asszem ekkor rúgták ki Nádorit és Simót is). Erről részletesebben a Világegyetem közölt cikket (valami www.emc.elte.hu; Vágvölgyi hazajövetelével volt kapcsolatban egyébként az ügy, ha jól emlékszem).
Azóta tényleg egyre szarabb a dolog, bár én néha még belenyúlok azért (és nem feltétlenül bánom meg, lásd például a decemberi Narancs-CD+duplaszámot potom 300-ért).
bAck


1997. február 12. - szerda, 16 óra 48 perc
Kedves Jozsó!
A Szózatot tényleg nem Herder írta, de Vörösmarty azt a képet, hogy "a sírt, hol nemzet süllyed el..." Herder Isten segedelmével nem igazolódott jóslarából vette át. Egyébként hol olvastad, hogy Herder írta volna a Szózatot? Ezt meg csak azért kérdezem, mert az a benyomásom, hogy az Internet-viták nagy része a monitorok rossz olvahatóságából ered.
á


1997. február 12. - szerda, 16 óra 41 perc
>Trixie!
>Te szoktál adót fizetni?
>Dezső, aki nem Rezső

Szokok, bezony. Elég sokat szokok. Ha hiszed, ha nem. Na de ettől neked úgysem lesz jobb.

Trixie


1997. február 12. - szerda, 16 óra 41 perc
Ja, Bolgár György rulez, but Györffy Miki iz da king!
Tényleg, ő is -fyy. Nem rokona véletlenül a Herderffynek?
Graf von Fiti


1997. február 12. - szerda, 16 óra 12 perc
Re: ..., mert imádom a tisztességes és rátermett laptulajdonosokat, mint pl. a vicos Fenyő.

Kedves F.G.!

Kapitalista sokféle lehet. Lehet gyáros, lehet bankár, lehet laptulajdonos, lehet magas, alacsony, kövér, vagy sovány. Mindegyik a proletariátus verejtékén élősködik. Egyik sem egyéb, mint vérszopó patkánycsődör.

Angyali Frigyes


1997. február 12. - szerda, 16 óra 8 perc
> Persze, oda!
> 1997. február 12. - szerda, 12 óra 35 perc

Ez nekem szólt? Névtelenül? Ezt nevezem...
matkópeti


1997. február 12. - szerda, 15 óra 29 perc
Kedves matkópeti!
Amit a narancsról írtál, azzal mélyen egyetértek. Én sosem fizettem elő, de szerintem is egyre szarabb volt. (Már két hónapja nem veszem meg, úgyhogy mostanában nem tudom).
Amit azonban a homoród (1997. február 11. - kedd, 22 óra 9 perc) írt, az hülyeség, túlzás, kaki. Ilyen a jó rádió NEKED. Nekem például nem.
Bocs, zs., de tényleg nem tudtam, nem emlékeztem, ilyesmi.
gszor


1997. február 12. - szerda, 14 óra 10 perc
Sziasztok,
Mindjart, kettokor, interju a _cimlapon_ Nadorival meg Simoval, ok mar itt vannak. Ti is jottok?
zs.


1997. február 12. - szerda, 13 óra 46 perc
Egy televíziós vitában Simó úr azt mondta, hogy a másság állandó emlegetése hatalmi kérdés. Ott nem fejtette ki hogyan érti ezt. Most megtenné?
Rudolf von Wudigess (vigyázat! álnév.
csakazért is)


1997. február 12. - szerda, 13 óra 35 perc
VI:
Igen. (Csípem, mikor ilyen humoros vagyok.) És most, hogy bevallottam, mire lő szegény Rezső? Neki szántam, pengeváltani.
F.G.


1997. február 12. - szerda, 12 óra 54 perc
Ma hallottam:
Pillangó első látásra - http://w3.datanet.hu/~nadori/; mondjuk még nem sok minden.
bAck


1997. február 12. - szerda, 12 óra 43 perc
:
Persze, oda!


1997. február 12. - szerda, 12 óra 35 perc
Szóval tisztelt Bodoky:
Annak idején főiskolásként kezdte a (z ex)barátnőm
vásárolni a narancsot, és megtetszett, és a következő évben előfizettem rá. Jött is, pólóstul
mindenestűl. Aztán a következő évben megint előfizettem időben, hogy kapjak pólót, de nem kaptam. Aztán tavaly is ugyanez. És a mancs meg egyre kisebb lett menetközben, és egyre drágább, és egyre szarabb. És a hirdetéseimet se rakták be, amiket küldtem. Aztán tavaly novembertől nem is kaptam, pedig előfizettem a teljes évre. És akkor decemberben kapok egy levelet, hogy mostantól valami törzselőfizető vagyok, vagy mifene, és kapok majd egy CD is, ha megint előfizetek, és ezen aztán úgy berágtam, hogy a pólóimat is b....k küldeni, és akkor jönnek a sz...s CD-ikkel itt, amit max a seggembe dughatok, mivel nincs CD játszóm. És nem fizettem elő az idén. És nagyon jól megvagyok nélküle.
matkópeti
aki nem holmi álneveken nyomul itten


1997. február 12. - szerda, 12 óra 29 perc
F.G.
...mert imádom a tisztességes és rátermett laptulajdonosokat, mint pl. a vicos Fenyő.

Ugye Te most viccelsz ?

VI


1997. február 12. - szerda, 12 óra 13 perc
Oda lehet-e adni a Tilosnak az 1 szazalekot? Ha nem, amatorok vagytok!

1997. február 12. - szerda, 11 óra 57 perc
Vessetek meg érte, de szerintem a Kossuth rádió nagyon jó. Teljesíti a közszolgálatiság összes követelményeit. Objektív, pártatlan, nem hallgat el semmit, meri bírálni a kormányt is, élesen elválasztja a hírt a kommentártól, magánvéleménytől. Még a klerikális reakció is szóhoz jut benne. (Ld. déli harangszó.)

Gyulus


1997. február 12. - szerda, 11 óra 50 perc
Mérő Miklóst én is kedvelem, de ha ilyen sokat szerepelne, hol maradna hely Bolgár Györgynek?

Bolgár György barátja1997. február 12. - szerda, 11 óra 37 perc
Huhhh, csak anyatigrissel ne kezdjen az ember...

Mindent visszavonok! Kegyelem!

Igerem, ezentul csak szilard erkolcsi alapokon, peldat mutatva, ugy stilusban, és egyebkent is minden tekintetben - magyar beszedben es fogalmazasban, tartalomban, izlesben. Homorod rulez.

dr.t


1997. február 12. - szerda, 11 óra 13 perc
A Tilos az egy olyan rádio, ahol nem néznek tökhülyének. Ennyi nekem elég a "jorádiosághoz". Ginger


1997. február 12. - szerda, 11 óra 0 perc
Kedveseim, barátaim valamint doktorbodoki.
Ami a netikettet illeti, egy újabb - ezek szerint Bodoky nevű - doktor felbukkanása okán szót ejthetnénk róla megint. Azt gondolom, - és én ezt a gyakorlatot követem, - hogy a teljes nevet illene használni, ha olyan véleményt teszünk a hálóra, ami markánsan szemben áll olyan emberek véleményével, akik kiírják teljes nevüket. Csak mocskot szórni lesből, szerintem gusztustalan. Semmi kifogásom az álnevek használata ellen sem, ha azok követhetőek és következetesek. De aki valamilyen módon érintett az ügyben (kolléga, a témát bennfentessége okán jobban ismerő, olyan információkat birtokló, ami a többieknek nem juthat), attól szerintem a tisztesség megköveteli, hogy vállalja a nevét.
Ami a doktorság indokolatlan használatát illeti, - Bodoky úr is a legfontosabbnak ezt találta magáról közzétenni valódi kiléte elfedésére - erről már vitáztunk, szerintem nevetséges dolog.
Fisch Gábor


1997. február 12. - szerda, 10 óra 57 perc
Trixie!

Te szoktál adót fizetni?

Dezső, aki nem Rezső1997. február 12. - szerda, 10 óra 46 perc
Szerintem a Szózatot nem Herder írta.

Jozsó


1997. február 12. - szerda, 10 óra 44 perc
Rezső, de jó, hogy mi megint, ugyanarról.
Jó, kérésedre mondok még: Skandi, Muscle Fittness, Csók És Könny, Kacsa Magazin, Új Kutya Revű, Forog Az Idegen, Buci Maci, stb. Mondjak még?
Mit mondjak? Ha azt mondom, hogy 'a Magyar Fórum oldalán álló' lapokat nem lehet eladni, akkor Te rávágod, hogy mert az a judeoplutokrataliberálbolsevik bankuralmi eszemadta. Pfújkommunista.
És hogy mi van a 'Magyar Fórummmal szemben álló' oldalon? Tényleg, mi van? Ahány példányban elfogynak a 'Magyar Fórum oldalán álló' lapok összesen, annyit eladnak egyedül a Népszavából. (Azért mondom pont a Népszavát, mert imádom a tisztességes és rátermett laptulajdonosokat, mint pl. a vicos Fenyő. De kérdésedre válaszolva ismerem a Népszabadságot is.)
Hogy az Internetet miért éppen a szerinted túlzóan liberálisok és a túlzóan nemzetiek szeretik, arra én nem tudok válaszolni. Szerintem ez egy általánosító megjegyzés részedről. (Ha nem lennék olyan eszeveszetten toleráns, azt mondanám, hogy marhaság, Peched van, nem mondom.)
A paradicsomos-epres-paprikás-ávós duma a konyhakertről nem nekem szól, annyit azért megjegyzek, ha az (egyébként általam sem nagyra tartott ) jogszabályokat ismernéd, nem írnál ilyen hiteltelen és alaptalan dolgokat. (Csak a megszokott óriási toleranciám miatt nem nevezem demagóg baromságnak, mert akkor erről értekeznél a következő levélkédben, amit pengeváltásnak hívsz.)
Na ennyi elég egy tartós epeömléshez. Várom, szia.
F.G.


1997. február 12. - szerda, 10 óra 41 perc
Kedves Herderffy,
E pillanatban olvastam el az üzenetét (és innentől, már ne vedd lekezelésnek, visszatérek az itt szokásos tegezéshez). Kedd 17:55 nem én voltam. Annyira nem vagyok skizofrén, hogy önmagamat is tagadjam. (Mellesleg nem örültem, hogy valaki velem határozza meg magát, még ha csak negatívan is.) Haragról egyébként sem lehetne szó, hiszen szándékom szerint itt nem egymás megkedvelése vagy megutálása a cél, hanem a beszélgetés meg a vitatkozás, és ennek nem okvetlenül kell hogy személyes konzekvenciái legyenek. Úgyhogy szó sincs arról, hogy neheztelnék rád, vagy bárkire, csak azért, mert nem egyezik a véleményünk. Remélem, te is így vagy ezzel.
zs.


1997. február 12. - szerda, 10 óra 23 perc
Rezső,
Csatlakozom Trixie-hez, én is ezt mondanám, ha lenne kedvem demagógiákkal vitázni. De nincs. Ez persze nem zárja ki azt, hogy neked és másoknak legyen. Azonkívül nem azt kérdeztem Pécsitől és Mucsaitól, hogy a magyar kormány politikája nemzeti érdekű-e, hanem azt, hogy ha a rádió(k) kormánypárti(ak), ennek miért a piros-fehér-zöld az ellentéte. A nemzeti önminősítésű (mellesleg súlyosan kormánypárti) rádiózást-televíziózást volt módunk megtapasztalni 90 és 94 közt, és a választási eredmények tanúsága szerint ez nemcsak az én identitástudatommal nem egyezett (vagyis e szerint szegény vitézlő Herderffy is igen nagy kisebbségben él itt. De hát az "igazi magyarnak" mindig is az volt a nemzeti sorsa - és hihetetlenül erős, arisztokratikus és népnevelésre szakosodott öntudatának forrása -, hogy meg nem értett és elnyomott legyen).

homoród,Budapest,
Ezek szerint te sok kis közszolgálati Magyar Rádiót szeretnél? Minek abból annyi? És mi legyen azon polgártársainkkal (akárhányan vannak is, mondjuk legyenek tízen), akiknek másként működik az agyuk meg az ízlésük, mint a tiéd? Azoknak ne legyen rádiójuk, helyette inkább harcoljanak az általad kedvelt stílusú rádiózás ellen? Nem lehetne, hogy te hallgasd a közszolgálati MR-t, ők meg hadd hallgassák a Tilost, vagy amelyiket akarják? Muszáj már megint ízlésdiktatúrát bevezetni? Muszáj mindent és mindenkit ellehetetleníteni, ami és aki az általunk (általad) helyeselt normáknak nem felel meg? Jaj, ne már...
zs.


1997. február 12. - szerda, 10 óra 11 perc
Kedves Zsófia!

Mintha kissé neheztelne rám. Legutóbbi soraiból (1997. február 11. - kedd, 17 óra 55 perc) ezt vélem kiolvasni. Miért van ez? Megbántottam talán valamivel? Ha esetleg így is van, nem szándékosan tettem. Várom mielőbbi válaszát.
Őszinte híve:

Herderffy


1997. február 12. - szerda, 10 óra 10 perc
dr.t-Bodoky, kedvesem,
azért bukta netikettből, mert megmondtam, ki vagy? De hát megindokoltam, miért tettem! Ennyire lesújtó véleményt leírni - egyrészt személyeskedve minősíteni két embert, másrészt mindezt többszörösen bennfentesként tenni - szerintem nem szabad, neked meg nekem semmiképp sem, igazi név nélkül. Aztán: semmiféle utasítást nem kaptam tőlük arra nézve, hogy hogyan konferáljam fel őket. Ez a feltételezésed sem éppen a jóindulattól szaglik. Aztán: ha azon tököltél volna, esetleg személyeskedés nélkül, hogy törvényszerű-e az intézményesülés meg a professzionalizálódás egykori anarchista jellegű kezdemények esetében akkor, ha életben akarnak maradni, erre teljes mértékig vevő lennék. Mint ahogy arra a problémára is, hogy mehet-e együtt az anarchista imázs meg az elitista gyakorlat - különösen, ha a hétkérdés többi olvasójával egyetemben, érteném, mit értesz jelen esetben elitista gyakorlaton. De ezt, a minősítésen túl, megintcsak elfelejtetted leírni. Pótolhatnád, esetleg ma kettőkor az interjúban...
Változatlan szeretettel csókol
zs.


1997. február 12. - szerda, 9 óra 36 perc
Az a jó rádió, amelyikben Mérő Miklós barátom nemcsak 6-szor közöl érdekes tudósításokat naponta, hanem legalább 66-szor.

Mérő Miki barátja


1997. február 12. - szerda, 8 óra 56 perc
Mármegint Rezső!

Barátom, most csak annyit, hogy az is nemzeti érdek volna, hogy mindenki fizessen adót és ne TB-APEH-ÁVH-zzon, miközben álszent módon arra hivatkozik, hogy a rohadt külföldi monopóliumok, meg a mocskos népnyomorító szoclib kormány így meg úgy. Ennyit pengeváltásként, félálomban.

Trixie
lila-sárga-kék-zöld-fehér-fekete-másságszínű


1997. február 12. - szerda, 7 óra 49 perc
Na, akkor most indulok a studioba, h. a lenti igenynek megfeleloen idoben el tudjuk kezdeni a musort; kettokor jovunk!
nadori


1997. február 12. - szerda, 5 óra 40 perc
Kedves zs. Szerinted miért nem ellentéte a nemzeti színekkel szimbolizált nemzeti érdeknek a mai kormány politikája? Van konyhakerted, netán kerted? Ültetsz paprikát paradicsomot epret? Vigyázz, nehogy ötvenezer forintnál többet egyél belőle, mert akkor ki kell váltanod az őstermelői igazolványt és adóznod, tébézned kell. Ha nem teszed adó-, tb.- stb.-csaló leszel. Persze, az APEH-ÁVÓ résen lesz, és majd megbecsüli mennyit eszel saját termésedből. Hol van még Európában ország, ahol ekkora a külföldi kézben levő monopóliumok aránya, (lásd Matáv)és hol van a bankok kétharmada külföldiek kezében? Akik ezt lehetővé tették a nemzeti érdek letéteményesi? Az a rádió, amelyik ezen problémák helyett inkább a "másság" reklámozásával foglalkozik, az nemzeti? (Ezzel is kell, de csak annyit, mint például a francia, a lengyel, a cseh vagy oszták rádióban, tévében.) Egyébként kissé őrült mind a két oldal. Gábor: Na mondj még egy ellenzéki (szerinted elfogult és ...) újságot az Új Maon, a Fórumon, és a Demokratán kívül. A másik oldalon hány van? (Persze olyanok, amilyennek mondod. De a másik oldal sajtója is. Ismered a Népszabadságot?)
A Fórum egyébként szintén felkapaszkodott az internetre. Érdekes, főleg a két szél, a túlzóan nemzetiek, és tulzóan liberálisok imádják az internetet. Miként ezen a vitán is látszik. Milyen a jó rádió? Fogalmam sincs, olyat nem ismerek. Elképzeléseim lennének, de több oldalas dolgozatok írására ez a fórum nem jó. Inkább a gyors pengeváltásokra.
Üdv, Rezső a bagolyszerű...


1997. február 12. - szerda, 2 óra 32 perc
pentek ejjel rulezik a tilos!
houze muzax rule1997. február 12. - szerda, 2 óra 8 perc
Juve, Juve, Juve!!!!!!!!!!!!
Sanya


1997. február 12. - szerda, 0 óra 1 perc
Kedves Herderffy (úgyis mint nem s és vitéz ló)!
Ha tetszik a kedves papára emlékezni (Herder nemzetes úr), ő nem a magyarországi magyar kisebbségről írt, hanem az Európa népei gyűrűjében enyésző magyar kisebbségről. (Lásd: Szózat). És nyelvileg, nem pedig identitástudatilag, ami tudvalevően nem u.a. Semmiképpen nem próbálkozott azt bizonygatni, hogy a magyarországi magyar kisebbség elnyomattatik az ugyancsak magyarországi, ugyancsak magyarul beszélő, de egyébként nem magyar többség által. De azt is tudjuk, hogy az öreg nemzetes úr tévedett, hiszen él a magyar áll Buda még (és Detorit nemkülönben, hogy a nagy nyelvi cetrumokat emlegessük).
Különben a rádiókultúra Magyarországon az átkosban igencsak magasra futott. A rádió megkomponált információs-kulturális fórum volt, érdemes volt folyamatosan hallgatni, és időről időre jobban vagy kevésbé odafigyelni. A SZU-ban a szállodában gyakran ki sem lehetett kapcsolni a Majakot. Nos, az már akkor is olyan volt, mint ma egy kereskedelmi rádió. Ilyen-olyan zene, félóránként hírek, meteorológia. Reklám is. Erről nem lehet beszélni, ezzel nem érdemes foglalkozni. A folyóirat-jellegű rádiónak a közszolgálatiban vannak nyomai. Vannak műsorok, amelyekre vissza lehet térni, amelyekért érdemes pl. rádióműsort venni. Még a Jó ebédhez is. Nem ez a jó rádió, de ez a rádió. A zene magnóról, CD-ről jobb.
á


1997. február 11. - kedd, 23 óra 13 perc
Ha a "narancsosok" folynak bele a "jó rádió" fogalmának a meghatározásába, köszönöm szépen én abból nem kérek.
A "narancsosok" a közszolgálati adásokat a "legalise the marihuana" szellemében és a "hallgatók 90%-a homoszexuális, csak a fasiszta diktatúra elnyomja bennük ezt a pozitív másságot" szellemben képzelik el. Namost nem ez a közszolgálati és nem is a jó rádió.

Az interaktivitás nem azt jelenti, hogy mosdatlan szájjal belehessen böfögni valami átgondolatlan - gondolatilag és stilisztikailag egyaránt - és a műsorvezető által már korrigálhatatlan marhaságot az élő műsorba.

A jó rádió intelligens, kultúrált, őszinte, tényszerű, és nemzeti elkötelezettségű, de pártsemleges. Szilárd erkölcsi alapokon nyugszik, példát mutat, úgy stílusában, és egyébként is minden tekintetben - magyar beszédben és fogalmazásban, stílusban és tartalomban, ízlésben.

Az arrogáns, trágár, közönséges telefonálókat udvariasan helyére teszi, a kultúrált bejelentkezővel szóba áll. Nem a devianciának nyújt szellemi támaszt, hanem az örök emberi értékeknek úgy a szellemiségében úgy zenei anyagában. Friss, pontos, megbízható de könnyed, nem olcsón szellemes.

homoród, Budapest

/cím és név a szerkesztőségben/

bocs azért ismételtem, mert vonalszakadás miatt nem tudtam javítani


1997. február 11. - kedd, 22 óra 31 perc
Ha a "narancsosok" folynak bele a "jó rádió" fogalmának a meghatározásába, köszönöm szépen én abból nem kérek.
A "narancsosok" a közszolgálati adásokat a "legalise the marihuana" szellemében és a "hallgatók 90%-a homoszexuális, csak a fasiszta diktatúra elnyomja bennük ezt a pozitív másságot" szellemben képzelik el. Namost nem ez a közszolgálati és nem is a jó rádió.
Az interaktivitás nem azt jelenti, hogy mosdatlan szájjal belehessen böfögni valami átgondolatlan - gondolatilag és stilisztikailag egyaránt - és a műsorvezető által már korrigálhatatlan marhaságot az élő műsorba.

A jó rádió intelligens, kultúrált, őszinte, tényszerű, és nemzeti elkötelezettségű, de pártsemleges. Szilárd erkölcsi alapokon nyugszik, példát mutat, úgy stílusában, és egyébként is minden tekintetben - magyar beszédben és fogalmazásban, stílusban és tartalomban, ízlésben.

Az arrogáns, trágár, közönséges be telefonálókat udvariasan helyére teszi, a kultúrált bejelentkezővel szóba áll. Nem a devianciának nyújt szellemi támaszt, hanem az örök emberi értékeknek.
1997. február 11. - kedd, 22 óra 9 perc
zsofi liebling :-)

netikettbol bukta, raadasul megint eltulzod a szavaimat, en nem mondtam h hatalommanias, meg uralmi vagy, sot kijatszani masokat, isten mencs, a rosszindulatot is te latod bele, kerdezd meg a nadorit. Ezzel a dumaval pont te elezed a reg kicsorbult helyzetet, bar most hogy mondod kicsit telleg irigy vagyok rajuk, az igaz, mert sokkal jobb a tilos radios musoruk mint amilyen az enyem volt (a volt enyem, vagy mi). Viszont nem ezt tettem szova, hanem azt probaltam feszegetni hogy voltak itt ilyen anarchoid jellegu organumok mint a narancs meg a tilos, amelyek idokozben professzionalizalodtak, de nehanyan meg mindig ugy tesznek mintha (pl. egyszeru musorvezetokent konferaltatjak fel magukat ebbe az internyuba), pedig nem is. Ami a profizmust illeti, az teljesen rendben van, magam is per definitionem profi vagyok mert az irasaimbol elek egy eve, de nem is akkora a szam mint a regi szep xyberpanki idokben, meg a fonokeim se csinalnak ugy mintha csak jopofizni jarnanak be a szerkibe.

A soraim ele arra iranyul, hogy ellentmondast latok a meghivott urak anarchista imidzse es elitista gyakorlata kozott (ezt az ellentmondast mar a narancsban is tapasztaltam veluk kapcsolatban) es meg soha nem tudtam megkerdezni toluk hogy ok hogyan elik meg ezt a skizofren helyzetet.

A narancsos szitut pedig szerintem kellokeppen erzekeltettem a narancs-anyazo matkopetinek cimzett kiszolassal, de nem akartam eroltetni mert a maganvelemenyem csak nagyon ritkan tukrozi valamelyik munkaadom hivatalos allaspontjat, ha egyaltalan van ilyen neki.

dr.t


1997. február 11. - kedd, 21 óra 8 perc
Majd ha ujra a radiorol szol ez az oldal visszaterek. Magyarsag tudathoz ilyen nevvel nem nagyon szolhatok hozza.
I'll be back.
Billy

Ui: Trixiet meg mindig varom.


1997. február 11. - kedd, 20 óra 46 perc
Kálti Márk, Kálti Márk...
Valahonnan rémlik a név, bár már nem igazán emlékszem rád, fiam. Kérlek, frissítsd hát fel emlékezetemet.
Anonymous, aki cellatársainak csak mous (ejtsd Legtiszteletreméltóbb Uram).
U.i.: A gesta szó alapján is felrémlett valami homályos emlék. Csak nem írtam már megint valamit?!?
U.i.2: Kíváncsi lennék, nemes és vitézlo (persze az ember a legrosszabkor nem találja meg azt a fránya 'ő' betűt; mennyivel egyszerűbb volt a kalamáris meg a tinta!) Tréffy uram szerint mi (Én) például igaz magyarok (magyar) voltunk(voltam)-e.
És ha igen, miért nem?


1997. február 11. - kedd, 18 óra 26 perc
Végre kezdi közelíteni a vita a régi nagy viták felépítését, amikor egy kérdés után mindenfelé eltekergőzött a figyelem.
Jól érzem, hogy most a kígyó folytatása a maffyar, pardon magyar a kérdés?
Javítsatok, ha tévedek!
bAck


1997. február 11. - kedd, 18 óra 9 perc
Asszem a nemzet kérdéseiben nálam illetékesebbet nem találhattok, ugyanis Csurka Pista újságjának szerkesztősége felett lakom, így minden héten egy délelőttöt fejtágítóval tölthetek (asszem ezen a napon lehet a lapzárta, vagy valami ilyesmi).
Ez konkrétan abból áll, hogy egy nagyhangú ember (valószínűleg újságíró az istenadta) elemzi az elmúlt pár nap eseményeit; ez hallatszik fel hozzám (pedig igazi vastag falú, régi típusú házban lakunk; mind a ketten). Ahogy képzelem, ilyenkor pár kollégája körbeüli a szerkesztőségi szobában, s néhány közbeszólástól eltekintve élvezettel vegyes tisztelettel csüngenek (a csüggenek itt helyes lett volna?) szavain.
Aztán az illető úr elmegy, és én egy hétre újra szellemi táplálék nélkül maradok, leszámítva persze az előadások közti hetes szünetekben általam megtekintett filmeket, meghallgatott zenéket, elolvasokat verseket, a lift előtt általam köszöntött és nekem visszaköszönő, kellemesen mackós, lezser megjelenésű népvezért stb. stb. stb.
Szóval ha bármiféle gond van a nemzettesttestet felsebző liberális rózsatövisekkel meg hasonló természeti tüneményekkel, bármikor bizalommal fordulhattok a bennem lakozó magyarságszakértőhöz.
Addig is maradok tisztelettel:
Kom Átok (aki mégsem kommunista átok:)
U.i.: a legeslegjobbról pedig majdnem el is felejtkeztem! A házunk félemeletes (vö. félelmetes:), így a tévedések elkerülésére (?) Csurka Pistáék a második emeletet adták meg (adják meg néha) a szerkesztőség címének (holott az elsőn működnek). Ennek köszönhető, hogy mindenféle emberek toppanak be hozzám a délelőtt legkülönbözőbb időpontjaiban, az újságot vagy épp a MIÉP-et keresve.
Kellemes meglepetésemre ezek között a _magyarok_ között mindenféle náció képviselve van, ugyanúgy van hatvanéves nénike, aki mindenféle gyűlések hangfelvételeit keresi rajtam, mint megnyerő modorú, láthatóan jól szituált aktatáskás vállalkozó, aki a köszönés után már törne is be lakásomba, s alig győzőm kitessékelni, s lejjebb irányítani egy emelettel.
S bár én élvezem ezeket a ki tudja hányadik típusú találkozásokat (pl. azt sem írtam ki kis sárga cetlin az ajtómra, hogy: "Magyar Fórum eggyel lejjebb!", vagy valami hasonlót, pedig ezt például lehetne), szóval bár szórakoztat a dolog, az utóbbi időben megfogyatkoztak a látogatók, ki tudja miféle okoknál fogva (legvalószínűbb persze, hogy már ritkábban közlik az én címemet:).
U.i.2: Ide tartozik még (hogy egy jó pontot is kapjon a Magyar Fórum, bár hangsúlyozom, én szeretem őket!), hogy ősszel, még az indulásuk idején (már hogy ahhoz képest, amikor alánk költöztek), minden héten lelkiismeretesen oda volt készítve minden lakó postaládájába a friss újság, egy nappal az utcai megjelenés előtt, designosan kilógó és lefelé leffedő zöld-fehér sarokkal. (Elhihetitek, csodálatos látvány volt, egy ház, ahol minden lakó járatja ugyanazt a lapot, ami ráadásul a Magyar Fórum!)
Sajnos eme gáláns tettükről azóta leszoktak, s télelő óta nem is fordult elő, legőszintébb sajnálatomra.


1997. február 11. - kedd, 18 óra 4 perc
Kedves Herderffy,

"4. A többség az, aki a kisebbséghez nem tartozik."

Bocs, de ez sumákolás, nem válasz. Szóval, kicsoda a többség? (Azt már tudjuk róla, hogy nem te vagy az - ami nem feltétlenül tragédia:-) )

nemzs.


1997. február 11. - kedd, 17 óra 55 perc
Anonymus meg is ijedhet. Amit abban a gestában a környező népekről összeírt ...

Kálti Márk


1997. február 11. - kedd, 17 óra 47 perc
Kedves zs.!

1. Egységes.
2. Nyelvében és identitástudatában.
3. Mivel az 1. kérdésre a válasz igenlő, a kérdés ebben a formájában nem értelmezhető.
4. A többség az, aki a kisebbséghez nem tartozik.
5. Nem tudom, én a kisebbséghez tartozom.

Herderffy

U.I.: a helyes cím: nemes és vitézlő


1997. február 11. - kedd, 17 óra 36 perc
Trixie,

Megörültem a hozzászólásodnak (feb 10): ezek szerint nem vagyok egyedül B.Tóth-imádatommal. Az én szívembe ezzel a fordítással írta be magát örökre: "What kind of boy are you looking for, girl?" = "Milyen fiú keres egy lányt?"

ses


1997. február 11. - kedd, 17 óra 14 perc
Kedves nemes es nemzetes Herderffy,
Tovabbi felvilagositast kerek. Egyseges-e az itt elo magyar nemzeti kisebbseg? Miben az? Ha megsem egyseges, melyik reszet mi serti? Ki a tobbseg? A tobbseget mi serti?
Koszonettel

Kedves gszor,
Ne gyanusits olyasmivel, amirol magad is tudod, hogy nem igaz. dr.t a szerkesztoseg munkatarsa, es kapom az imeljeit az alairasaval, amely nem szamit titkos alnevnek. Azonkivul maganuton is van szerencsem ismerni a velemenyet.
Tessek, az egesz csak arra volt jo, hogy megijeszd szegeny Anonymust. Akinek, a fentiek ertelmeben, Jucival sem szolgalhatok.

zs.


1997. február 11. - kedd, 16 óra 33 perc
Télleg Zsófi, honnan tudtad? Mer' ha nem a stílusból, akkor technikából, és akkor azt is tudod (sejted) pl., hogy ki Juci.
Nem?
Anonymous, aki most jól megijedt (pedig valószínűleg nem is kellett volna)


1997. február 11. - kedd, 16 óra 30 perc
Kedves zs.!
Honnan tudod, hogy ez a bodoky volt? Te teljes cimmel kapod meg az üzeneteket?
gszor


1997. február 11. - kedd, 16 óra 7 perc
bAck. (Abck):
Már hogy lenne csekélyke! Csak kissé bújtatott, de gyönyörű darab. Most, hogy csupaszon áll előttünk egyetértésünk, kedvtelve nézegethetjük.
Ahogy írod: kezdetnek nem rossz.
F.G.


1997. február 11. - kedd, 15 óra 34 perc
Kedves zs.!

Piros-fehér-zöld (vagy más szóval magyar) rádiónak olyan magyar nyelvű rádiót nevezünk, amely műsoraival nem sérti az országban élő magyar nemzeti kisebbség nemzeti érzékenységét. (Ez a minimum.)
Magyar nemzeti kisebbségnek (röviden magyar nemzetnek) nevezzük a magyar nyelvet beszélő, magát magyarnak valló ("magyar identitással rendelkező") emberek halmazát.
Láthatjuk tehát, hogy a "magyar" jelző a más közösségekre vonatkozó - pl. angol, francia, német, román, horvát, stb. - jelzőkhöz hasonlóan használatos. Ha tehát van német, francia, stb. rádió, úgy léteznie kell(ene) magyar rádiónak is. A "magyar" jelző csak akkor lehet értelmetlen, ha a fentebb említett jelzők is azok.
További fogalmak:
magyar - az uráli nyelvek finnugor ágába tartozó nyelv.
közösség - emberek halmaza (jelen esetben)
nemzet - emberek azon halmaza, kiket a közös nyelv, hagyományok, kultúra összeköt.
magyar nemzeti érzékenység - v.ö.: román nemzeti érzékenység. (Ez utóbbiról oly sokat lehet hallani. És ezt állítólag tiszteletben kell tartani.)

Herderffy


1997. február 11. - kedd, 15 óra 28 perc
F.G.:
"Örülök, hogy egyetértünk, kár, hogy nem jöttem rá, hogy miben."
Abban, hogy én sem utálom magamat.:)
De nem:
F.G.:
"A hallgató bevonása pedig a közszolgálatiból ki fog pusztulni, mert vajon melyik műsorvezető akarja örökké a panaszbizottság korlátoltnál korlátoltabb dörgedelmeit hallgatni?"
Abck:
"Az interaktivitásban és hírközlésben az internet szerintem már rég lekörözte a rádiót, a dolognak a hagyományos formájában egyre kisebb lesz a létjogosultsága." (ti. a rádiós interaktivizálásnak - a szerk.)
Csekélyke egyetértés, de kezdetnek nem rossz.
bAck


1997. február 11. - kedd, 15 óra 8 perc
Tilost napi 24 oraban
Kedd, szerda, es pentek reggeleket a het minden napjara

Yac


1997. február 11. - kedd, 15 óra 5 perc
Kedves zs.,

A piros-fehér-zöld az olyan, hogy fölül piros, alul zöld, középen fehér. A piros-fehér-zöld rádió ugyanez, rádióban.

Vak Béla

u.i.: Nagyon örülök, hogy eme igen sarkalatos kérdés megoldásához a fenti vizuális interpretációval hozzájárulhattam.


1997. február 11. - kedd, 14 óra 56 perc
Nem gyedi, hanem gyevi.

Gyevi Bíró


1997. február 11. - kedd, 14 óra 55 perc
A tilos radiorol egy idoben tilos volt beszelni, de mar szabad.Ezert nincs mar olyan jo hangulata! en legjobban a Danubiust szeretem, hallgasd csak merg egyszer a Cappucinot! De ejszaka meg este aJuventus jobb.A jo radio: kinek milyen zene legyen benne, sok! Az interaktiv radionak van jovoje de csak akkor ha jobbak lesznek a korulmenyek technilailag!

Attila
Dunaujvarosbol

Ui: bar neha mar en is csopog a nyal zenetol... na, ekkor jon a magno, a kazettek vagya jo oreg csond es egy jo konyv

Attila

Ujvarosbol


1997. február 11. - kedd, 14 óra 37 perc
Ki er ra az internet vilagaban radiot hallgatni ?

1997. február 11. - kedd, 14 óra 37 perc
A tilos radiorol egy idoben tilos volt beszelni, de mar szabad.Ezert nincs mar olyan jo hangulata! en legjobban a Danubiust szeretem, hallgasd csak merg egyszer a Cappucinot! De ejszaka meg este aJuventus jobb.A jo radio: kinek milyen zene legyen benne, sok! Az interaktiv radionak van jovoje de csak akkor ha jobbak lesznek a korulmenyek technilailag!

Attila
Dunaujvarosbol


1997. február 11. - kedd, 14 óra 34 perc
A jó rádió tényleg olyan, hogy az egész országban lehet fogni,ÉS MINDIG lehet fogni ÉüÖ (na, ezt találjátok ki, hogy mi...) sajnos egyik általam (útközben) hallgatott rádió sem teljesíti ezt a kritériumot.

Állítás: Szerintem Magyarországon NINCS jó rádióadó.

Bizonyítás:
1) nem lehet fogni (recseg, ropog, sípol, khrrrrr)
2) ha lehet is fogni, uncsi.
3) ha nem uncsi, (az, amelyikhez éppen hangulatom van), akkor ld. 1) pont.

Q.E.D.

Fifi! Milyen az a 'hardcore-...' rádió?

Pety


1997. február 11. - kedd, 14 óra 31 perc
bAck:
Örülök, hogy egyetértünk, kár, hogy nem jöttem rá, hogy miben. A legcsekélyebb ellenérzést sem váltottak ki bennem a szavaid, csak kiváncsivá tettél: mi egyetértésünk (negyon is kívánt) lényege.

Billy:
Meg van bocsátva, és szívesen válaszolok a kérdésedre. Mire is?
F.G.


1997. február 11. - kedd, 13 óra 32 perc
Pécsi:
Szerinted melyik adón mondják azt, hogy "Magyar Rádió, Budapest", A Kossuthon, a Petőfin, és a Bartókon nem. A Calypson sem hallottam még.
A tízparancsolat szerintem egyáltalán nem hangzik furcsán ezen a fórumon sem, igaz ilyen homályos citálása és zavaros célzásokkal való feltöltése semmilyen fórumon nem túl tisztességes. Van egy olyan érzésem, hogy szegény Deák Ferenc sem a Te olvasatod szerint gondolta a sajtótörvényt megvalósítani.
De ha már minősíted a magyar sajtó egészét, (hazudik mindenki napszaktól függetlenül, annak a nótáját húzza aki fizet, stb.) akkor engedd meg, hogy a valamikori egyetértés minden reménye nélkül én is minősítsem kicsit a Te véleményedet. Valamennyi tisztességes kollégám nevében állítom, hogy minimum olyan mértékben vagy elfogult és rágalmazó, mint amilyennek az általad vélelmezett sajtó egésze az. (tudom, kivéve az Új Mao, a Magyar Fórum, a Demokrata, stb. valamint a gyedi bíró. nem kívánt rész törlendő.)
A piros-fehér-zöld rádió ötlete szimpatikus, szerintem is remek színkombinációról van szó. Ami apró kérdésem ezzel kapcsolatban felmerülhet, hogy most, miután a színét már megterveztük, mi ki miről hogyan mikor szóljon benne?
Elismerem persze, hogy ez részletkérdés.
Fisch Gábor


1997. február 11. - kedd, 13 óra 23 perc
1. Mi a fene az a Tilos Radio? Hat en most hallok rola eloszor, igyhat en is ezt kerdezem.
milyen a jo radio???? kinek milyen... nekem eleg ha csak zene szol belole
juli


1997. február 11. - kedd, 12 óra 17 perc
Pécsi és Mucsai
Szerintem köztetek tényleg félreértés volt, mert mindketten ugyanazt mondjatok. Úgyhogy mindkettőtöktől kérdezem: azon az ismérven túl, hogy ne folyjon a Nyugat majmolása a rádiókban (sem), milyen az a piros-fehér zöld rádió? Egyfelől azért nem világos, mert az elmúlt években - szerintem - a nemzeti színkombinációnak elég sajátos értelmezései lettek, tehát nem tudom, ti melyikre gondoltok, másrészt nem értem, hogy a politikai elfogultságnak (kormánypártiság) miért a piros-fehér-zöld az ellentéte. Örülnék, ha felvilágosítanátok.

Drága dr.t-bodoky
Ha jól értem, amit írsz, ez itt egy klasszikus inszinuáció. Hogy ez a két ember hatalommániás lenne, meg hogy mindenkit maguk alá taposnának, kijátszanának, és az uralmi vágy volna a legfőbb jellemzőjük? Egyrészt az állításod szerintem - ebben a formájában okvetlenül - közönséges rágalom, másrészt süt belőle a rosszindulat, harmadrészt és épp ezért a tiedhez hasonló nyilvános minősítések esetén nem árt, ha az ember bejelenti a saját - például narancsos - elfogultságát (úgy könnyebben helyre tehető a véleménye ugyanis azok számára, akik nincsenek képben). A bázisanarchiának meg az a sajátossága, hogy csak az intézményesültség meghatározott szintjein és az (ilyen-olyan) konszolidáció előestéin működik. Visszasírni kb. olyan, mint a Vörös téren a NOSZF permanenssé tételét követelni. Szerintem.
Ja, és szerintem az alternativitás sem az amatőrök kiváltsága. És mi a baj azzal, ha profi profit kritizál? Nem értem.

bAck
Igaz, bocsánat, Fiksz. És be kell vallanom, még sohasem hallottam, mások információira hagyatkozva írtam róla és a Civilről, amit írtam. Ha rosszak voltak az információim (és mert nem ellenőriztem le őket), bocsánat ezért is.
(lassan a te nevedet is olyan nehéz lesz leírni, mint az iNteRNeTTó-ét)

zs.


1997. február 11. - kedd, 10 óra 9 perc
Hmmm, rrrradio.
Calypso - felejtsük el, valaki már megirta, én is depressziós voltam tőle fél óra hallgatás után.
Danubius - Kalap ****, idióta műsorok, igénytelen zene, full reklám
Juventus - ???? Soha nem tudott megfogni
Bridge - Régen egész jó volt, most se rossz. Lehet, hogy én öregszem ?
Star Rádió - aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh... ABBA suxx
A többi meg elég vegyes felvágott, van minden, csak épp karaktere nincs a rádiónak, ezért aztán csak véletlenül kapcsolok át, mert nem bírom a kokodzsámbó - Lee Hooker párosításokat.
Speter


1997. február 11. - kedd, 9 óra 36 perc
Ja, tényleg. Én csak 25 km-re lakom pesttől, de a Tilos nekem se jön be. Egyszer hallottam, akkor tetszett. Jó rádió a jó ebédhez szól a nóta, mert gyerekkorom óta ez szól vasárnap az ebédnél. Gőzölgő húsleves, rántott hús, törtkrumpli, uborka, kisfröccs, miliő. Márcsak azért sem lehet megmondani, hogy milyen a jó rádió, mert ugyanaz az adó egyszer tetszik, máskor meg nem. sziasztok.
gszor


1997. február 11. - kedd, 9 óra 33 perc
Egy mucsainak!
Én tudom, hol élek. De nem tudom, te hol tanultál olvasni. Elnézést kérek másoktól az ismétlésért, de most mucsai kedvéért meg kell tennem: azt írtam: piros-fehér-zöld rádiót el tudok képzelni. Vagyis magyar rádiót. A továbbiakban pedig éppen azon dünnyögtem, azt próbáltam megfogalmazni, hogy miért nincs magyar rádió, továbbá, hogy a "nyugat" majmolását ugyanúgy utálom, mint a (talán már csak) volt "Nagy Medve" hátsó fertályának nyalogatását. Nem tudom, ebben mi nem érthetô?
A pécsi adóra vonatkozó ajánlásokat köszönöm, hallottam róla, sôt "bele" is fogok hallgatni.

Pécsi


1997. február 11. - kedd, 8 óra 11 perc
Nincs jó rádió, csak jó rádiók vannak. Ott kezdődik a dolog, hogy a jó rádióban az a legjobb, hogy át lehet kapcsolni egy másikra. Amikor az autóban elromlott az antennám, csak a Juventus jött, ettől kezdve inkább magnóztam.
A Tilossal kapcsolatban azt kell mondani, hogy a kérdésfeltevés tényleg diszkriminatív - én Bp.-től 37 km-re már nem tudom hallgatni.
A számomra fogható rádiók közül nekem legtöbbet a Bartók ér, leszámítva a híreit, mert az elég tendenciózus. A komoly zenét kedvelem, jók az irodalmi műsorok is.
A diszkósrádiókat utálom, az interaktivitásról pedig az a véleményem, hogy ez önmagában nem érték, mert helyenként olyan tömegű ostobaság hangzik el bennük, amivel még az Internet sem vetélkedhet.
A kedves Mucsainak üzenem, hogy a rádióm és a monitorom is monochrom, a lényeg így is érthető. 1990-ig hordtam kokárdát, azóta nincs kedvem.
á (ez a monogramom)


1997. február 10. - hétfő, 23 óra 46 perc
F.G. toled is elnezest nem figyeltem oda rendesen.
Azert valaszolhatsz a kerdesre.
Billy


1997. február 10. - hétfő, 23 óra 39 perc
Juci
Elnezest! Bocs! Nagy hibat kovettem el. Engesztelesul mit adhatok neked.

Azert a kerdesre te is valaszolhatsz.
Megegyszer elnezest.
Billy aki nem figyelt rendesen


1997. február 10. - hétfő, 23 óra 34 perc
Billy fiú:
Azt a levelet _nem_ F.G. írta, hanem _Juci_!
Azt a hét meg a nyolcát! Figyeljél már kicsit oda! :)
Juci, aki ilyen későn már morcos picit...


1997. február 10. - hétfő, 23 óra 8 perc
Szia Trixie!
Multkor miert nem valaszoltal?

Radiohoz, F.G.-hez: Nem szerettem volna elbagatelizalni. :-))))))
Teged erdekel? :-)))))) Ha nem te vagy Jozsika, vagy Jucika. Es ha epp te vagy betelefonalnal, hogy "Apukam nem ertem mi tortent pedig en ugy szerettem ...."

Visszakerdezes:
Miert nem olvassa ezt a forumot egyetlen Radios sem? Lehet, hogy akkor egy kicsit elgondolkodnanak.

Billy


1997. február 10. - hétfő, 21 óra 53 perc
Zsofi darling :-)

Ha mar zarojelben, csak ugy mondva, akkor en is: Nadori & Simo nem csupan szerda reggeli musorvezeto a tilosban, ui. miota ott is felallitodott a szamarletra, ok talaltak rajta magasabb fokot, mint mindenutt. Ne tegyunk ma' ugy mintha csak a narancsban szamolodott volna fel a bazisanarchia...

En leginkabb azt kerdeznem meg toluk hogy mi alapjan dontik el reggel elindulas elott hogy az alternativ vagy a profi kabatot veszik e le a fogasrol. Felreertesek elkerulese vegett: nem az a baj ha valaki profi, de az mar ciki, ha a profi szabadidejeben kicsit alternativ es jol megmondja a velemenyet a tobbi profikrol, egy sajat maga altal managelt, egykori kalozradioban, amugy punkosan.

A matkopetinek meg re a ... anyjat yoool, cenzurazhatod ;-)

dr.t


1997. február 10. - hétfő, 21 óra 46 perc
Én a konzervatívok közé sorolom magamat: a Kossuth rádió megy egész nap. Azért a kocsiban réjdió bridzs megy, meg réjdió tilos is, ahol pl. jók a filmelemzések, meg a nem-pop zene. Az is érdekes, hogy a Petőfin évek óta vasárnaponként csúcsidőben 4-5 órás sávot kap a B. Tóth L., aki 30 év alatt is képtelen volt megtanulni angolul, pedig azért nem ártana ebben a műfajban. Ezt már nagyon rég világgá akartam kiáltani, örülök, hogy éppen ide vág.
Sem a számok címét nem képes (legalább megközelítően) helyesen kiejteni, sem az esetleg nem "I love you cickom" {(c) Markos-Nádas} nehézségű számcímeket nem képes lefordítani magyarul-emberül.
Örök kedvencem:
(it) runs in the family - B. Tóth szerint:
Futkározások a családban !

angolosok röhögjetek (és hörögjetek)
nem angolosok - bocsika

Trixie


1997. február 10. - hétfő, 21 óra 37 perc
Az a jo radio, amelyik figyelembe veszi a hallgatoit. En peldaul nagyon kedvelem a Simo- Nadori duo szerda reggelenkenti tilos radiobeli musorat, amelyet a legjobb tilos musornak tartok. Ez a velemenyem akkor igaz, ha a fiuk reggel valamikorra megis beernek a radioba es elkezdik musorukat - amikorra a jobberzesu hallgatok mar beernek az oktatas szinhelyere vagy netalantan a munkahelyre (mint magam is).
Talan szerencses lenne a pontos kezdes, hogy a hallgatok kozul mindazok, akik, nem fofoglalkozasu radiohallgatok is kapjanak valamit.
Amikor pedig a fiuk elkapjak a hangulatot, egesz mely szociologiai melysegekbe tudnak leereszkedni, amit mas adokon aligha lehet hallani.


1997. február 10. - hétfő, 21 óra 33 perc
Le kell szögeznem elöljáróban: részemről is lezártnak tekintem a 'matkópeti-juci marháskodást' (F.G.),
matkópeti azonban mázlista, hiszen nem elég, hogy már kétszer megjelent a neve a bevezetőben (és ebben azért egy kis részem nekem is van:), ez két egymást követő héten történt vele, ami azért elég jót tud tenni az emberrel (mondjuk, hogy jót tesz az ember önbecsülésének; lásd akár csak matkópeti múlt heti reagálását az emlegetés után).
(Egy másik reinkarnációmban már én is megéltem hasonlót, és mondhatom, jó érzés (az már egy más kérdés, hogy utána abba a 7kérdésébe nem is írtam, így meddő maradt felhívás, mely egy keringőre szólt).)
Még csak annyit, Billy:
"Az osszes beszelgetos musor Sux. Ki a f***t erdekel, hogy Jozsikat kirugta Jucika?"
Na, na, azért csak ne bagatelizáljuk el az élet fontos kérdéseit!
8:)-<= (Na, milyen: masni, szem, száj, ..., szoknya, lábak?)
Juci, aki ímigyen elásott mindenféle csatabárdot


1997. február 10. - hétfő, 20 óra 24 perc
Zsófi(A):
"Az ugyanezen a hullámsávon (98.0 FM) reggel tíztől este tízig felváltva működő másik két rádió, a Civil és a Fix műsorát viszont egyértelműen a hallgatók szerkesztik."
Fiksz, 'ksz'-szel, és amennyire én ismerem a műsort, azért a 'hallgatók szerkesztik' kifejezés kicsit erős (rögzített műsorok vannak, mindeféle témakörben, akit esetleg bővebben is érdekel: www.fikszradio.hu).
Pécsi:
Múltkor hallottam a Fikszen, hogy Pécsett is van valami non-profit adó, volt is pár ember itt tőlük. Talán meg lehetne keresni...
Egyébként szerintem ha már másra nem is, új dolgok felfedezésére (pl. zenei stílusok (bolgár jazz rulez:) stb.) még mindig alkalmas lehet egy nem rétegnek, hanem inkább változatosat sugárzó rádió.
A réteg (specializált) rádióknak szerintem Magyarországon nincs esélyük, a piac csekély mérete miatt. Esetleg ha bent leszünk egy integráltabb Európai Unióban, lesznek majd egy stílust nyomató zenei csatornák is, meg hasonlók.
Az interaktivitásban és hírközlésben az internet szerintem már rég lekörözte a rádiót, a dolognak a hagyományos formájában egyre kisebb lesz a létjogosultsága (ebben egyetértek F.G.-vel, aki ugyan nem hallgat rádiót, de mint múlt héten kiderült, nem utál (engem):).
Még csak annyit, éljen a non-profit szféra (és rádiózás, természetesen; erről egy kissé indulatos hangvételű cikk: www.insite.hu/insite/mediasres/96dec/kerrad.html (MediasRes)).
Most ennyi:
bAck


1997. február 10. - hétfő, 20 óra 9 perc
Szerintem az a jo radio, amelyik szorakoztat, zene melle ad koritest, este jokat beszelgetnek benne, na nem ugy mint Csiszar Jeno apukank ...
Masreszt meg zene is van sok, es jo. A Danubius ebbol a szempontbol veri a Juvit, mert sokkal bovebbnek tunik a valaszteka, igaz utobbiban meg tobb magyar egyuttes hallatszik. (a Juvit par nap hallgatas utan mar megunom, mert ismetlodnek a dalok, a Danubiusban meg nem.) Viszont a Danubiusban meg ott van az a nepbutito, alheccelo, vidamkodo musor Henivel a kozeppontban, amit egyaltalan nem birok. Meg szerencse, hogy itt Szegeden nem is lehet fogni, mert ekkortajt ramaszik a Szegedi Korzeti Radio.
A Radio Bridgerol nem tudok semmit, se a Tilos Radiorol, allitolag mostansag a Sztar Radio is nagyon nyomul. A Calypso meg meg rosszabb, kivenhedt 40-50-es efolotti emberek nosztalgiaja, sok sok unalmas szammal. Egyszer kiprobaltam oket, es par ora hallgatas utan nem tudtam mitol vagyok "beteg".
S ami duhit az az, hogy milyen bena nemelyik musorvezeto, nem tudnak beszelni sem. Ennyi erovel akar en is beulhetnek oda, es neha benyognek valami blodseget, a mondatnak se eleje, se vege, s meg erteni se lehet, mert vagy elhadarom vagy csak motyogok. S meg jol is jarok, mert e keves munkaert zsebrevagom a sztargazsit, ami allitolag 100ft minimumot jelent.
Na, meg valami. A jo radio olyan, mint a regi Danubius volt, jopar evvel ezelott. Azokat a napokat sirom vissza, de nagyon.

PK


1997. február 10. - hétfő, 19 óra 19 perc
nincsen. nem is lehet. de kellene mondjuk 50 majdnem jo, specializalt, amik kozott kedvunkre zappolhatnank, vagy porgethetnenk a tunert.
lanczi


1997. február 10. - hétfő, 19 óra 4 perc
A Szabad Europa volt az utolso jo radio.
Foleg amikor meg duhrohamot kaptak tole
a kommunistak. Amikor meg nem volt szabad
harman egyutt hallgatni :-)

-- S.I.


1997. február 10. - hétfő, 19 óra 1 perc
Sziasztok!

Szerintem a jo radio mottoja: ne duma, zene!!!!!!

By
Sanya


1997. február 10. - hétfő, 18 óra 58 perc
Kiotoban lattam egy "Usen" radiot, egy modern lakasban volt a falba szerelve(kabeles, persze). Nem tudom pontosan, de minimum 400 (negyszaz) csatornaja volt. Itt lehetett fogni mindent. Hircsatornak mindenfele nyelven (na, persze magyarul nem), nyelvleckek (orosz is), zene mindenfele izlesnek orrba-szajba, amit akarsz. A legjobban az a csatorna tetszett, ahol napi 24 oran keresztul egy sziv dobogasa hallatszott, hogy konnyebben el tudjon aludni a hallgato. (Allitolag ilyenkor visszaemlekszik az ember, milyen volt hallgatni az anyukaja szivdobbanasait "odabent").
Be lehetett programozni, hogy mikor kapcsolodjon be, mikor hallgasson el, stb.
Szoval valami ilyesmit tudnek ertekelni errefele is, persze rogton itt a kerdes, hogy mennyit kellene fizetni egy ilyen szolgaltatasert.
Az itteni radiokat nem nagyon hallgatom, idohiany miatt, legfokepp a Danubiust hallom, no, szoval, alabb mar volt nehany velemeny, amit osztok maximalisan, foleg egyes suket musorvezetoktol tudok a falra maszni. Es tenyleg hulyenek neznek mindenkit. A magas szinvonalu jatekokrol mar nem is szolva. Megmondod, hogy mi Magyarorszag fovarosa es nyersz valamit. Itt tartunk.
Ha radiozok egyaltalan, akkor inkabb a rovidhullamon "szorfolok", foleg, ha hireket szeretnek hallani. Nalunk valahogy eleg silany a hirek kozlese. Legfokepp a *** partok belso cirkuszairol lehet hallani, az meg kit erdekel?

Bandey


1997. február 10. - hétfő, 18 óra 22 perc
Az _egesz_ orszagban stereoban foghato. Sok zene. Keves reklam. A tobbi szubjektiv.

KiVi


1997. február 10. - hétfő, 18 óra 1 perc
Pécsi:

Nem tudom, hogy Te hol élsz, de én Magyarországon.
Engem nem zavar a piros-fehér-zöld. Még rádióban sem.

Egy Mucsai


1997. február 10. - hétfő, 17 óra 42 perc
Mindenkinek szives figyelmébe ajánlok egy rádióműsort: Amerika Hangja ; Kossuth URH 21.00 - 22.00
Na, szerintem ez egy jo radiomusor (tudom, hogy a kérdés az egész radióról szólt, de a jó rádióban jó műsorok vannak) hallgassátok meg!

Zoli


1997. február 10. - hétfő, 15 óra 41 perc
Mikor Kanadaban voltam, az tetszett a legjobban, hogy mindenki megtalahatta azt a radiot
amelyik neki tetszett. Elsosorban zeneileg szeparalodtak. Volt amelyik csak dzsesszt vagy csak metalt sugarzott. Es ez az ami itt hianyzik.
A zene nagyon fontos egy radional. Egy radio ugysem tud mindenki izlesenek megfelelni.
A gond viszont az, hogy amig ott megelt husz-harminc radio, itt 5-6 hat van csak es mindegyik a popularis vonalat kenytelen nyomni, ha nem akar tonkre menni.
Javaslom egy alapitvany letrehozasat egy non-profit trash-jazz-hardcore radio tamogatasat szolgalna

fintor laszlo
fifi@tigris.klte.hu


1997. február 10. - hétfő, 15 óra 39 perc
A jó rádió az, amelyik azt mondja, sugározza, amit én szeretnék hallani éppen abban a pillanatban, amikor arra a valamire támad gusztusom. Ha híreket, akkor híreket, ha zenét, akkor zenét, stb... Na, meg akkor is, abból is olyant, amilyenre nekem éppen akkor szükségem van. A tanulság tehát ebbôl az, hogy jó rádió nincs, mert az tuti, hogy a fentieket egyik sem tudja. Legföljebb sok együtt, én meg ide-oda tekerem a hangolót.
Az a kérdés, hogy melyik jobb, vagy rosszabb, rádió talán megválaszolható, de ez szubjektív lesz, vagy szárazon tudományos, ezt hagyjuk.
Az viszont, hogy melyik magyar rádió jó, pofonegyszerűen megválaszolható: egyik sem. Mert mindegyik át- meg átpolitizált, az újságírók mindegyike közvéleményformáló-alakító szeretne lenni, valamelyik párt felé elfogult, annak a szája íze szerint beszél, akitôl a pénzt kapja. A legnagyobb hiba az, hogy most ugyanazok öntik a nyakunkba a "nyugatot", akik '89-'90- ig Moszkvát, ráadásul ugyanolyan elvtelenül. Nem változott semmi, csak jelenidôbe kell tenni a mondatot: "Hazudunk reggel... ".
Egy jó rádió, újság, Tv, a média általában, ne legyen se kék, se piros, se zöld (csak színkombináció, amit el tudok képzelni, a piros-fehér-zöld- tôl a csillagos sávos- ig), hanem vállaljon valamit és azt adja: legyen hír-, zene-, sport-, ifjúsági- stb rádió, és abban a műfajban legyen jó. Vagy ha már nem tud elfogulatlan lenni, mondja meg: kérem én az ilyen-olyan párt, egyesület, vallás stb. rádiója vagyok, hallgasson akinek ez a párt, egyesület, vallás stb tetszik, meg a hivatásos médiaelemzôk, sajtófigyelôk. Más ne, mert az elfogultságommal mást csak bosszantani fogok. Na, de azt mondani, hogy "Magyar Rádió, Budapest", aztán párt- és kormánypropagandát nyomni agyba-fôbe, vagy az ún. zenei adókon 70-80%- ban külföldet...
Maradjunk Deák Ferencnél (nem biztos, hogy pont így van, de ez a lényeg): "Hazudni nem szabad." Ld. még tízparancsolat - bármilyen furcsán hangzik ezen a fórumon ez a szó -, meg ld. még pl. Nagy Ferót is. Na, várom, mit mond a Tilos Rádió két "Narancsosa", pá... Apropó: a Tilos Rádiót nem hallgathatom, nem tudom, milyen.

Pécsi


1997. február 10. - hétfő, 15 óra 30 perc
Mindegyik rádiózási stílus lehet jó, a kérdés, hogy mennyi tehetséggel vannak megáldva a müsor készítői. A jelenlegi kereskedelmi rádiókban hihetetlen kontraszelekció müködik. Minél tehetségtelenebb, nagyképübb és ordenárébb valaki, annál több müsoridőt kap.

VI


1997. február 10. - hétfő, 15 óra 2 perc
No most sikerült egy olyan témát találni, amiből egyből kirekednek a nem budapestiek :-(, nekik tilos, valamint budapest azon (sajnos nagyobbik) részén lakók, akik nem tudják venni az adást.
Kérdésem: mikor növelik az adóteljes1tményt?
Hogy milyen a jó rádió? Kinek milyen!


1997. február 10. - hétfő, 13 óra 30 perc
Hol van jo Radio Magyarorszagon?
Szetugatjak a musorokat, keves zenebol csinalnak "musort".
Ha a legsz***bbat keresitek?
En meg mondom hogy a "hig f*s tengereben" melyik a legbudosebb:
Calypso SuXXXXXX!
Az osszes nyugdijas neni aki rambokent kozlekedik a BKV-en ott sirja el a gaz szamlat.
Az osszes beszelgetos musor Sux. Ki a f***t erdekel, hogy Jozsikat kirugta Jucika?

Billy


1997. február 10. - hétfő, 13 óra 23 perc
Én nem szeretem, ha hülyének néznek, ezért nem is hallgatom a Danubius Kapucsinót. Kár hogy kevés érdekes téma van, talán a Kossuth rádió.

Happy


1997. február 10. - hétfő, 11 óra 58 perc
Az a jó rádió, amelyik teljesen hülyének nézi a hallgatóságát (pl. Danubius Kapucsinó).

NudliPudli


1997. február 10. - hétfő, 11 óra 2 perc
Sajnálom, hogy kihagytam a múlt hetet. Érdekes téma volt. Ehhez itt most megint nem tudok szólni.
gszor


1997. február 10. - hétfő, 11 óra 2 perc
Sziasztok!
Az e heti téma nem az enyém, mert nem nézek TV-t (csak néha egyes filmeket, mondjuk kéthetente), nem hallgatok rádiót (bár a szomszéd szobában szólni szokott, de csak a zene hallatszik át, az is sokszor nagyon csapnivaló = Civis Rádió Debrecen), nem olvasok újságot (egy ideig járattam a MANCS-ot, de a kulturális híreken kívül mást nem olvastam el, az utóbbi időben meg a .... anyjukat, ezt a részt ki lehet cenzúrázni), a gedva pesti adókat meg pláne nem hallgatom, mert nem lehet itten fogni.
Megválogatom rendesen, hogy mit engedek be szaros kis világomba.
matkópeti


1997. február 10. - hétfő, 10 óra 54 perc
A csoves, amelyik halvany narancssargan dereng a sotetben es van zold varazsszeme.
A tobbi az csak ocska utanzat.1997. február 10. - hétfő, 10 óra 49 perc
Nem fűt erős igyekezet, hogy megpróbáljam definiálni, milyen a jó rádió, már csak azért sem, mert nem vagyok igazi rádióhallgató. Akkor hallgatok rádiót, amikor autózom - igaz ez naponta 2*1 teljes órát jelent - és ez idő alatt többnyire a Kossuthot részesítem előnyben. Szeretem a Magyarországról jövök műsorát, szerintem remek program. Hétvégén meg szoktam hallgatni a 16 (alias 168) órát az utóbbi időben legalábbis vegyes érzelmekkel. Ezenkívül a hírműsorok a legfontosabbak számomra.
Persze valószínűleg nem vagyok átlaghallgató, de én nehezen viselem a Danubius-feelinget, ellenben hiányzik számomra egy valódi hírrádió. (A Rádió M kisérleti adása ilyesmi akart lenni, de pénz híján csak próbálkozásnak volt tekinthető).
Ami a Tilos Rádiót illeti, az nem az én világom, de mindenki elfér az éterben, akit meghallgat valaki. A hallgató bevonása pedig a közszolgálatiból ki fog pusztulni, mert vajon melyik műsorvezető akarja örökké a panaszbizottság korlátoltnál korlátoltabb dörgedelmeit hallgatni?
Ja. Zs.!
Elismerem, hogy én rendesen benne voltam a matkópeti-juci marháskodásban. Én is szánom-bánom. Igyekszem Téged ezentúl boldoggá tenni.
F.G.


1997. február 10. - hétfő, 10 óra 25 perc
Kedves Rezsőbocs! Ha rámkérdeztél, hát rámkérdeztél, engem nem zavar. Akkor sem dolgozom nyomdában. Kicsit felületesnek tűn, ahogy olvasol, pedig láthatólag sokat teszed. (Tudjuk, hogy olvasod az ÉS-t, a Kurírt, a Népszavát, Trvtko-t, ezek szerint a Magyar Nemzetet is és ez aligha minden.)
Azért a bazi nagy riport enyhe túlzás. (2 flekk, és nem riport) Ezen kívül nem nyomdai vállalkozásról szólt. A többi stimmel. (pl. a nevem)
Medve.
F.G.


1997. február 10. - hétfő, 9 óra 51 perc
Sziasztok!

Most előszőr csatlakozom hozzátok és megpróbálok megfelelni a kérdésre.
Rendszerint mindegyik rádióműsorba bele hallgatok. Hogy milyen a jó rádió?! Amelyik szórakoztat, de közben érdekes témákat is felvett, melyekből tanulhat az ember, pertsze ha akar. Most ennyi röviden.

Happy


1997. február 10. - hétfő, 9 óra 50 perc
Hihi,

Most végre én vagyok az első...1997. február 10. - hétfő, 8 óra 59 perc