A hétkérdésrõl..


Függetlenül attól, hogy miféle viták robbantak ki a múlt héten, az utolsó kérdésemet mindenképpen a hétkérdés jövõjének szántam volna. Mindenféle okokból ugyanis nem leszek egy darabig iNteRNeTTo-közelben - úgyhogy a jövõ héttõl szeptember közepéig többnyire GG (Gerényi Gábor) teszi fel majd a kérdéseket -, de szeretném, ha szeptembertõl megcsinálnánk részben azokat a változtatásokat, amelyeket eddig javasoltatok, illetve amelyeket én szeretnék, másrészt itt a lehetõség újabb ötletek és kívánságok elõvezetésére.
Tehát:
- Minden hónapban két kérdést szeretnék kiadni albérletbe: egyet mindig ti javasolnátok, egy másikra pedig meg fogok kérni olyan embereket, akik interneteznek, és nemcsak kérdezni tudnak, hanem a heti vitát is aktívan végigkísérik - hasonlóan a Csordás Gábor-féle héthez (a különbség annyi, hogy neki nem volt internet-csatlakozása, és faxon ide-oda küldözgetve a hozzászólásokat, a beszélgetés kissé nehézkesnek bizonyult). Kettõt pedig - ha nincs ellene kifogásotok - megtartok magamnak.
- Ami a ti kérdéseiteket illeti: terv szerint a hétkérdés mellett lesz egy alrovat, ahova két héten át beírhatjátok a javaslataitokat, akár nem is csak címszószerûen, hanem tetszésetek szerint kifejtve és indokolva - már csak azért is, hogy tudjam, mire gondoltok pontosan. Ezeket én igyekszem rövid kérdésként megfogalmazni, és a harmadik hetet szánnánk a szavazásra. Ez az ugyancsak a hétkérdés mellett, és nem a címlapon lévõ szavazólistán bonyolódna hétfõtõl péntekig. Kérdés, persze, hogy kívánjátok-e ti magatok - tehát az, aki a nyertes kérdést javasolta - megírni a heti indítókérdést, vagy írjam meg én. És mi legyen a hónapban "vesztes" kérdések sorsa? Felejtsük el õket örökre?
- Terv volt a kiszedett üzenetek zárt listára való kiküldése, amely zárt listára csak valódi e-mail címmel és névvel lehet feliratkozni. Ennek a technikai feltételei részben készen állnak, részben, remélem, elkészülnek szeptemberig, tehát a dolognak nem lesz akadálya.
- A rovat mellé (alá, fölé, ki tudja) ki fogom biggyeszteni a hétkérdés szerkesztési elveit. Nincs neki sok, de azt a hármat-négyet mindenképp, amelyik arról szól, hogy milyen üzeneteket szedek ki biztosan.

Egyéb ötletek, kívánságok, módosítási javaslatok?

Tudom, hogy ez a kérdés nem visz el egy hetet, de egyrészt másutt nincs módom megbeszélni veletek ezeket az ügyeket, másrészt legalább szerzünk egy jó hetet a kárörvendõ statisztikusoknak, akik rendszerint árgus szemekkel figyelik és teszik szóvá a szokásos hétvégi lanyhulást, bár, harmadrészt, egyáltalán nem biztos, hogy bejön nekik a dolog, ha közben, mondjuk, a múlt heti vita is folytatódik - én biztosan fogok válaszolni a nekem szóló hétvégi megjegyzésekre. És nagyon szeretném, ha kivételesen nemcsak a törzsvendégek szólnának hozzá a dologhoz, hanem az újak is, sõt, esetleg azok is, akik eddig csak olvastak.

Mihancsik Zsófia
zsofi@mail.datanet.hu


A válaszok:Ide már beírni sem érdemes

1997. augusztus 11. - hétfõ, 20 óra 53 perc
Hétfője van nekije. Is. És mivelünk mi lesz?
Leninfiú


1997. augusztus 11. - hétfõ, 20 óra 51 perc
PCr, kaptál pólót? p.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 20 óra 48 perc
Nekem is kene meg egy polo.

Marlon Brando fiatal koraban


1997. augusztus 11. - hétfõ, 19 óra 59 perc
kaviat!

Megnyugtathatlak, emberkéket az interneten keresztül biztosan _nem lehet_ beazonosítani. Nem lehet tudni, hogy ki ül a billentyűzetnél, viszont a gép IP címét nagyon sokszor lehet tudni. Ez alól lényegében csak a proxy és egyes faxmodem server-ek dinamikus címkiosztása jelent kivételt. Ha valaki proxy-n keresztül kommunikál, akkor alaphelyzetben a túloldalról csak a proxy server címe látható, ha pedig dinamikus címkiosztású faxmodem server-en keresztül, akkor pedig egy olyan cím (név), ami nagyon sok PC valamelyikéhez tartozik, de persze nem tudni, hogy éppen melyik van (telefon)vonalban.
Na most proxi és dinamikus IP cím kiosztás ellenére is megállapítható az IP cím, ha pl. van a kutakodónak hozzáférése a proxy és faxmodem server-ekhez. (Ez azért nem könnyű.)
De ismétlem, a _személy_, az ilyenkor is kétes. A személyt sokkal inkább be lehet azonosítani stílusa alapján. Vagy ha az IP cím és a stílus egybeesik...

DcsabaS


1997. augusztus 11. - hétfõ, 19 óra 17 perc
kaviat, a jó Isten áldjon meg.
Visszakövetni, vagyis azonosítan, miszerint (csak példaképp) kaviat = mondjuk Kiss Alföldi Ignác, lakik, Jászkarajenő, Sajtószabadság útja 173, egyik lábán 42-es, a másikon 44-es cipőt hord, és olykor piszkálja az orrát - EZTNEM TUDJA a Zsofi. (Így, ahogy Te írtad, rövid o-val) :-))
Namármost kitíltani, AZ MEGINT MÁS, az azt jelenti, hogy mondjuk (csak példaképp) a kaviat aláírású üzeneteket dafke nem engedi át a gépen. Hogy esetleg odáig is eljuthat technikailag, hogy az általad használt gép azonosítóját lefüleli, és ezért bárhogy mesterkedel, ki leszel paterolva - nos ez még mindig nem a személyed azonosítása - ahogy Te írod: visszakövetése. (Ha tudja, hogy (csak példaképp) az MZ/X nevű gépet használod, attól még nem tudja, hogy ki vagy.)

A többivel egyetértek, én is jó nyaralást kívánok Neki, bár ahogy elnézem a türelme - akármekkorára is duzzad,- hamar lelohad, ha hazajön.
Beteszek ide pár felhőtlenül kacagó szmájlit, hogy jelezzem, nem ledorongolni akarlak, hanem megnyugtatni, oxi?
:-))
:-))
:-))))
Szia
F.G.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 19 óra 8 perc
8?

1997. augusztus 11. - hétfõ, 19 óra 5 perc
Tsak mer itt szoknak statiszmatika: pecer bacsi, 43-szor gyottel poloert :)))). grat.
Polo Marco


1997. augusztus 11. - hétfõ, 18 óra 35 perc
Zsofi!

Ha meg nem sértelek, és jól emékszem ennek a 7nek (ami a múlt hét volt) az eleje felé megnyugtattál minket, hogy nem akarsz, és nem tudsz emberkéket visszakövetni. Ehhez képest kissé indulatosan a hét végére már mindenféle kitiltásokkal fenyegetőzöl. Most melyiknek higgyünk? Persze meg lehet érteni hogy zavar az elfajulás, de valószínüleg a kérdés sem volt egy akkora kaliberü csoda, ami 7napig kitart...

Remélem a nyaralás, és pihenés talán megnyugtat és a továbbiakban több türelmed lesz a butuska indulatos rosszemberes hozzászólásokhoz.

Jó pihenést kivánva maradok:

kaviat


1997. augusztus 11. - hétfõ, 17 óra 51 perc
Pszichodráma.
---------------
Ismerős ez valakinek? Még egyetemista koromban eljártunk néhányan egy ún. pszichodráma csoportba. A foglalkozások úgy 2-3 órásak voltak, talán heti 2 alkalommal. Nem tudom hogy egyébként mire ment volna ki a játék, de általában úgy zajlott, hogy először 30-40 percig csak egymásra bámultunk (illetve egymás mellé), de aztán mindig akadt, akinél leghamarább elszakadt a cérna (nem bírván tovább az értelmetlen és kínos csendet) és csak előhozakodott valamivel. Na, akkor aztán megbeszéltük a dolgát, sőt, ha lehetett, akkor inkább el is játszottuk. Az egészre rányomta a bélyegét, hogy nem volt se határozott kiinduló pontja, se célja a foglalkozásoknak. De valahogy mégis mindegyiknek a második fele nevetésbe torkollt. Szóval hiába tűnt értelmetlennek ez az egész pszichodráma izé, a végső jó hangulattal meg voltunk vesztegetve. Úgy emlékszem senki sem maradt ki a csoportból és akad akivel a mái napig is tartom a kapcsolatot.

DcsabaS
Jujjj! Most megtörtem a csendet?


1997. augusztus 11. - hétfõ, 17 óra 38 perc
Hát, emberek, most elmegyek mosógépet venni.
A pólót meg tarcsátok meg.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 16 óra 58 perc
Na még néhány póló.
PCr


1997. augusztus 11. - hétfõ, 16 óra 40 perc
Ha egy skizofrén fejbelövi
magát, akkor az öngyilkosság,
vagy gyilkossággal is bonyolódik
a dolog?

Drák testvéreim.
A Nagy Mikimauz legyen veletek.
Nem valami jó hetfő volt a mai.

Most akkor elvonulok és egy
datolya fa alat megvilágosodom!

donvito


1997. augusztus 11. - hétfõ, 16 óra 24 perc
Egész jól elvagyok itt magamban, mi? Ennyi erővel énekelhetnék is nektek valamit.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 16 óra 22 perc
Kérek egy PCr-t
Póló.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 16 óra 20 perc
Nyilatkozat.

A mai napon mitegy 50 (ötven) alkalommal igényeltem pólót. De: eccersem kaptam.

Vagy: rajtam röhög egész Európa

De mégiscsak:

Póló!!!!!!!!!!!!!!!!

Csókolom: PCr.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 16 óra 18 perc
Póló
PCr.

Még 45 percig bírjátok ki.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 16 óra 12 perc
4 óra elmúlt és még nincs pólóm.
PCr


1997. augusztus 11. - hétfõ, 16 óra 0 perc
P(óló)Cr

1997. augusztus 11. - hétfõ, 15 óra 51 perc
PCr

1997. augusztus 11. - hétfõ, 15 óra 33 perc
Póló.
PCr.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 15 óra 25 perc
Póló. Popolóló..
PPccrr
sőt: CCCPr


1997. augusztus 11. - hétfõ, 15 óra 14 perc
Póló.
PCr.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 15 óra 10 perc
Póló.
PCr.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 15 óra 5 perc
Póló.
PCr.

Uncsi? Az hát.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 58 perc
T.Igazgatóság!
Mondjuk ha én véletlenül az utolsó néhány napban ide tévedtem volna, akkor lélekszakadást kaptam volna a meneküléstől.
Nem hiszem, hogy jó reklám az, ami itt mostanában történszik. Nem Mr. Jégesőre, meg a pitikre gondolok, akik most szabadon mocskolódnak, azoktól nem szabadulunk meg úgysem - de ideje volna feltenni bármilyen kérdést, amivel le lehetne kötni a (mostanában balszerencséjükre) erre tévedőket.
Amíg Zsófi visszajön és végre rendet csinál.
Köszönettel és a Magas Tisztelt Igazgatóság iránti teljes és alázatos tisztelettel
F.G.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 56 perc
Köszönettel vettük pólóját. Átvétel után felkerül a polcra.

PCr.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 55 perc
Megint póló.
Megint PCr.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 52 perc
Hol az uj kerdes?Vagy nem hetfo van ma?
Macalaca


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 47 perc
Megint póló.
Megint PCr.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 41 perc
Póló. Zakó. Ferráris kardigán. Papírdzseki. Kenguru.
PCr

csak tudnám minek ezt a sok hülyeséget frissíteni.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 24 perc
Denes te akkor is Denes maradsz.
Denes


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 19 perc
Póló.
PCr

csak tudnám minek ezt a sok hülyeséget frissíteni.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 14 óra 14 perc
Nyilatkozat!
Ma egy hete irtam iaz Olvirba utóljára.
Ide nem járok.
Valaki a nevemmel szórakozik.
Mától DD néven jelentkezem, ha jelentkezem.
Formerly Denes ( USA )
DD ( USA )


1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 46 perc
Szerintem PCr-nek nem is kell ennyi póló.
Úgyis én kapom meg ezt is.

B


1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 28 perc
Póló.
PCr

Ebbe még a kompjuterem is belefagyott.
Vagy ti szórakoztok velem?


1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 27 perc
Khmmmm... Lassú víz, pólót mos...
DrC


1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 17 perc
Póló.
PCr

Ennyi pólót még életemben nem nyertem.
De rohadt meleg van.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 14 perc
Póló.
PCr

Ennyi pólót még életemben nem nyertem.
De rohadt meleg van.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 8 perc
Póló.
PCr


1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 6 perc
Halló!

1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 6 perc
Póló.
PCr


1997. augusztus 11. - hétfõ, 13 óra 1 perc
Aztán mostmár végre tényleg: pólót kap PCr

1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 55 perc
Mostmár aztán végre tényleg: pólót kap PCr

1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 48 perc
Mostmár aztán végre tényleg: pólót PCr kap

1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 39 perc
Mostmár aztán végre tényleg: PCr pólót kap
Ezt maximum este 5-ig csinálom


1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 34 perc
Mostmár aztán végre PCr tényleg pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 29 perc
Mostmár aztán PCr végre tényleg pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 25 perc
Mostmár PCr aztán végre tényleg pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 23 perc
PCr mostmár aztán végre tényleg pólót kap.
Ebéd után pont jól jön.

hc: ehhez te lassu vagy (hacsak nem tevagy a rendszergazda)


1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 22 perc
PCr mostmár aztán végre tényleg pólót kap.
Esetleg ebéd után?


1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 19 perc
Pedig DrC kap polót, nem a Pcr...:)

1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 14 perc
Mikor lesz új 7? ?

Jozsó


1997. augusztus 11. - hétfõ, 12 óra 8 perc
Pcr:
A póló az enyém lesz!!

hc


1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 57 perc
PCr mostmár aztán végre tényleg pólót kap.
Még ebéd előtt.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 56 perc
PCr mostmár aztán végre tényleg pólót kap.
Addig nem nyugszik.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 50 perc
PCr mostmár aztán végre tényleg pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 49 perc
Kedves Zs!

1. Kérdések albérletbe: OK!
2. Kérdések kiválasztásának módja: OK!
3. Kérdésfeltevő összegoglalót ír: OK!
4. Zárt lista: not OK!
5. Játékszabályok megjelenítése: OK!

Üdv
NyZ


1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 46 perc
PCr mostmár végre tényleg pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 32 perc
PCr mostmár végre pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 24 perc
PCr mostmár biztos pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 16 perc
PCr mostmár pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 15 perc
PCr mingyár pólót kap.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 6 perc
Azér póló még van?
PCr


1997. augusztus 11. - hétfõ, 11 óra 5 perc
Pólót és egy jó új 7?-t kérek!!

hc1997. augusztus 11. - hétfõ, 10 óra 51 perc
Alina!
Sajnállak.
Steve


1997. augusztus 11. - hétfõ, 9 óra 54 perc
mi ez a marhasag a szavazogepben? mi az a quake?
mi az a ellison?
hejesiras? p.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 9 óra 19 perc
Attól tartok 6.14 nem téved.
Dénes, teljesen biztos vagy benne, hogy ERRE itt valaki is kiváncsi? Ez most már tényleg kissé fura: értelmetlen ákombákomok, esztelen sértegetések, "malackodás".
Ha néhány gép kitiltásával zs. ezt megoldhatónak találod, félek tévedsz. Van 3 accoutja a Dénesnek és lehet neki a közelében 10 Café.....
Talán akik szűrik az üzeneteket, azoknak kéne szólni. Ha kicsi is az iromány-termés a hétvégén, még nem kell automatikusan felnyitni az amúgysem észlelhető zsilipeket.
Lépesméz


1997. augusztus 11. - hétfõ, 7 óra 20 perc
Megállapitottam, hogy az alábbi náhány üzenet nem egy gépröl jött.
Vizafogó


1997. augusztus 11. - hétfõ, 6 óra 18 perc
Ne gyere vissza. Jó?

1997. augusztus 11. - hétfõ, 6 óra 15 perc
Dénes te tényleg begolyóztál. Kár.

1997. augusztus 11. - hétfõ, 6 óra 14 perc
TTszttttelth hö höl hölgyek és u u urak!
Nincs csmit h ho hozzáf fűznöm a h h hét má második felé éhez. K K Közben
sem volt, ho hozzáf fűznöm a h h hét má második felé éhez kedvem sem volt ho
hozzáf fűznöm a h h hét má második felé éhez éheez.
Rem Remélem, n n nem veszi szi senki ro rossz rossz néven, még a a a
sz szó szólásszabadság szabadság ág élharc élharcosaiosai sem, h ha ha szeptem
szeptemb szeptembertől embetröl draszti kus drasztikus kuss változások lel lee leee
lesznek. Kisér kisé ks Kísérletet etfogok tenn i rá, rá r rá,
hogy ogy egy-két-há egy egy-két két gép gépet géé pett kitiltsak sza sak sak a hét
kérdés ből kédésböl hét.

A a a a düh dühöön göket t t pe pe pedig koncentrál centráljátok rám m m , és
hagyjátok tok éélni GG-t t: külön különös ösen ne dörgöl dör dör dör göljeje senk ki
az orra al al alá,
fő fö föként legkiválóbb bb ut út ut út állllóim n ne, hogy hogy, hogy hogy ho me me
e me m me mennyivel ennyivel jó óbb, ha ha h ha h a én vagyok itt t.
Nem lesz jobb bb bb, ezt zt megíg érhetem m m m m.
A A Aviszont a viszont látásra rr ra.
JJJJó nyaralást.

zs. ZS. Zs. zS.

1997. augusztus 11. - hétfő, 2 óra 11 perc


1997. augusztus 11. - hétfõ, 6 óra 10 perc
Kísérletet fogok tenni rá,
hogy egy-két varrógépetgépet kitiltsak a hétkérdésből.
Csak fel ne robbanj kisérletezés közben.
Volt má rá példa.
...:különösen ne dörgölje senki az orra alá,
főként legkiválóbb utálóim ne, hogy mennyivel jobb, ha én vagyok itt."
Garantáltan nem jobb, nem lesz dögölés.
Mesteri öntömjénezés.
Megvárunk.
Ajónapot.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 5 óra 48 perc
Nemteccik a pofád?
Ki leszel tiltva!
Nemteccik a dumád?
Ki leszel tiltva!

Régi emlékek
Csak vissza ne jönnétek.

Sajtóban nincs demokrácia.

Nyaraló


1997. augusztus 11. - hétfõ, 5 óra 41 perc
Zs. Kezdessz hasonlitani az Albán légierökhöz.
Ki leszel tiltva Európából.
Az egyik hölgy.
Ideje lenne kijózanodnod.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 5 óra 36 perc
Mint tenger, reng az éjszaka,
növényi szenvedély szaga
fojtja szoruló mellem.
Végy ki e mélyből engemet,
fogd ki a kéjt, meritsd szemed
hálóját mélyre bennem.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 5 óra 34 perc
Tisztelt hölgyek és urak!
Nincs mit hozzáfűznöm a hét második feléhez. Közben sem volt, kedvem sem.
Remélem, nem veszi senki rossz néven, még a szólásszabadság élharcosai sem, ha szeptembertől drasztikus változások lesznek. Kísérletet fogok tenni rá, hogy egy-két gépet kitiltsak a hétkérdésből.

A dühötöket pedig koncentráljátok rám, és hagyjátok élni GG-t: különösen ne dörgölje senki az orra alá, főként legkiválóbb utálóim ne, hogy mennyivel jobb, ha én vagyok itt.
Nem lesz jobb, ezt megígérhetem.
Aviszontlátásra.
Jó nyaralást.

zs.


1997. augusztus 11. - hétfõ, 2 óra 11 perc
Szerda 18:56
Az a Zs. irta:

"Ha a hétkérdés látogatottsága majd az első helyről visszazuhan az utolsóra,....."
Miért kell azt megvárni?
Miért az utolsóra?
Vasárnap 9 ( kilenc ) hozzászólás ):
- 1 ismétlés
- 2 saját gyártmény
Marad számszerüen 6, de egy normális sincs közte.
Most akkor meddig zuhanjon még?
A Zisternért!
Sta-tiszti-kuss


1997. augusztus 11. - hétfõ, 0 óra 45 perc
Alina (Bern)
A nőkről ugyanígy elmondhatóak az összes elképzelhető negatív jelentésű szagok.
Üdv: Galine //Nem Alina, nem Aline, nem Galina//


1997. augusztus 10. - vasárnap, 23 óra 49 perc
Alina (Bern)
A nőkről ugyanígy elmondhatóak az összes elképzelhető negatív jelentésű szagok.
Üdv: Galine //Nem Alina, nem Aline, nem Galina//


1997. augusztus 10. - vasárnap, 23 óra 41 perc
Mi a kérdés? mer szerintem fdskjn fvnsduhb 43 buivhb vb uihb fuih +!RET+!NBVBfgb4v hu zgv ztidsoinmdtgve , persze lehet hogy dfjghb gf8berzb 34ekhb hgv sdfhjgv gfsdfjv illetve talán ha a kjh bh bhj kjhburd cvv !!

Nem gondoljátok?

Zsibbadó

ui. majd a következő 7? jobb leXX hasg f7gf dgv875


1997. augusztus 10. - vasárnap, 21 óra 27 perc
Dear Nyelv.
Most vagy statisztikázol vagy sem, de ha ilyen szarul csinalod nincs sok ertelme.... volt 43 "Dénes", 12 "Denes" viszont alig 11 "csávó".
Fel a fejjel, oreg ember is megtanulhat szamolni!
T.R.


1997. augusztus 10. - vasárnap, 21 óra 1 perc
Az elmúlt héten a Dénes szó 51x lett megemlitve. K.b. ugyananyi utalás a "csávó"-ra.
Inkább TV-t nézek. Az is szar de kevesebbe kerül.
Nyelv.


1997. augusztus 10. - vasárnap, 17 óra 27 perc
Izzadtságszag, vagy Dénes ez itt a nagy balkáni kérdés.
Megyek zuhanyozni.
Piha


1997. augusztus 10. - vasárnap, 17 óra 5 perc
szasztok!
csak annyit teszek hozza, hogy:

Le roi est mort, vive le roi! (értsétek jól)

Jurij ty prav, vagy is egyetértek veled! Azért, mert nagy valószinüséggel a hölgy nem szerethette az illető férfit. Az én eszmefuttatásom: izzadság-, ill. faggyumirigyekben történt DNS ill. RNS lebontás következtében eléggé specifikus, akár azt is azt mondhatnánk, hogy individuális szaganyagok kerulnek a bőr felszinére. Nos némely etológus-antropológus a párválasztásban ennek a szaganyagnak (esetleg ferromonnak???) nagy szerepet tulajdonit. Az ember nem veszi észre ezt a "szagot", ha "szerelmes", és ez inditja be a ... nos részletkérdés, habár az érdekesebb rész innét kezdődik. Nos, a sikeresebb (sőt gyakrabb) párválasztás céljából azért illatositjuk magunkat (akár WhiteWater-rel is; én is).
Ugyhogy a hölgy, mivel nem akceptálta apu szagát, igy
a. vagy nem volt szerelmes
b. vagy hót frigider volt (tök mindegy, hogy rossz szaglás miatt, vagy más fiziológiai okok miatt). Vagy az is.
szori a kissé tudálékos rizsáért.

donvito,
a tudás örzője


1997. augusztus 10. - vasárnap, 10 óra 40 perc
(G)Alina, egyetlenem,
hiányérzet felismerve, pótlás megy, DHL indul.
A kocsisgyertyát áramszünet esetére küldöm
Csókol mamád
Krasznaja Moszkva
PS: Csoti-t mellékelem, szorzás-osztás pont fordítva. Matek mindíg nehezen ment, vegyél órákat.
Amit nagyapádék hoztak 45-ben elfogyott.


1997. augusztus 10. - vasárnap, 8 óra 52 perc
Szevasztok dragaim. (No ekezet, Bocs!)
Irtam nektek egy keveset a nyaralasbol az Olvirba.
Itt annyira jo, hogy szinte mindenkit szeretek.
Valamint meg annyit a nem hivoknek, hogy a portoi bor egyertelmu bizonyiteka Isten letenek!
Piritos


1997. augusztus 10. - vasárnap, 2 óra 9 perc
Bocsánat!
Tisztelet annak a piciny kivételnek.
Majd elfelejtettem.
Kicsik. Ott.
Beszorzandók 0.45-el.
Alina.


1997. augusztus 9. - szombat, 22 óra 47 perc
Lepesmez , NyZ naivak vagytok ...
Alina azert van Bernben es nem Moxvaban, mert az elso ferje kelet-europai de nem orosz volt.
Alina (Bern) az elso ferjet (magyart) avegett vette ferjul, hogy elhagyhassa az akkor meg viragjaban levo Szovjetuniot. Megerkezven kies hazankba, hirtelen budos lett neki a magyar ferj, atnyergelt egy joszagu svajcira.
Kerdes, van e meg gazdagabb orszag fia a kozelben, mert ha van, a svajci ferfiak is hirtelen tehenszarszaguva valnak majd.
Jurij (Alina elhagyott volegenye, Moxva)


1997. augusztus 9. - szombat, 22 óra 42 perc
Alinám, édes,
valami kimarasdta az életedből: a magyar férfi. Valami birkapásztorral hozott össze Téged a sors, hát Istenem, Neked ez jutott. De a birkapásztornak is van lelke!
Csókol szeretettel:
Első Férjed a Birkapásztor1997. augusztus 9. - szombat, 22 óra 5 perc
skacok ne akázzuk már nyálba szegény lánykát (nénit:-) /alinát aki lehet hogy férfi/, biztosan nem úgy gondolta.

jajajaj

ui. a 10% állott télikabát a legcoolabb igy a nyár derekán :-O


1997. augusztus 9. - szombat, 21 óra 28 perc
Mogorva: :-)
Lépesméz


1997. augusztus 9. - szombat, 20 óra 57 perc
Alina!

szombat, 14 óra 14 perc
Eztet inkább a Humor Harold rovatba szántad ugye?

Ha nem, eléggé szomorú rád nézve. Nem lehet, hogy összekevered ká-európát a mongol sztyeppékkel?

>A ká-európai ( magyar )férfi büdös, mosdatlan, beképzelt és primitiv. Koszoskörmmü.
A tistaságról fogalma sincs. Nem értem a magyar nöket.

Alina édes! Amig nem láttad a körmeimet, pizsamámat( momentán nem is fogod, mivel pucéran alszom...isteni), fogaim, miegymást, addig megkérnélek ne általánosíts. A beképzeltséget és primitívséget inkább nem kommentálnám. Figyelmedbe ajánlom drága anyám tanácsát erős és kitartó csuklás esetére. Tartsd vissza a lélegzeted, hosszan.
Cca. 12 percig, ezt már én teszem hozzá.:))

Amúgy birkát évente maximum 1x látok, enni meg maximum 5 évente egyszer, birkapőrkölt sok vörösborral, friss kenyérrel. Nyam nyam... Sajnos. Ezért a 10%-ot kicsinyt sokallom. Mennyi az emésztetlen birkafaggyú felezési ideje?

Az igazi finom birkapörköltről jut eszembe, csak javasolni tudom, hogy kostold meg egyszer.
Légy néha primitív, nem jó mindig csak müzlit enni, mer még szárnyad nő.
Bár a LIBA egyébbként is szárnyas lény.


Üdv.: Mogorva

Az Old Spice WhiteWater illatú hódolód
Mellesleg az én ***** ****mat!


1997. augusztus 9. - szombat, 19 óra 52 perc
Alina (nem Pösti)
mongyad: miért választottad? Egyáltalán, milyen alapon választanak a lányok? Had' tuggyam meg, ne haggy már hülyén meghalni.
Lépesméz
PS.: A lóverejtéknél kifelejtettem, hogy néha rácsorog a lovasé is (az hamarabb izzad meg)


1997. augusztus 9. - szombat, 17 óra 59 perc
Alina (Bern) 14:14!

Elsősorban Te választottad magadnak a "ká-europai"-ság csak ezután jön!
A második volt orosz?

NyZ


1997. augusztus 9. - szombat, 15 óra 49 perc
!
mi ez a sok szag? "11 óra 19 perc": én nem dohányzok,
lóverejtékkel sem foglalkozom, mégis ..
donvito: én is valahogy igy érzem (kozmopolita..),
ha mondjuk cseszlovákiában születek, akkor ~ lennék -
jó, hogy mástól is hallok ilyet -(lehetne 7?)
fpéter


1997. augusztus 9. - szombat, 15 óra 47 perc
???szagú "Alina ( Bern )"

nekem "8 hetes pizsamaszag" nincs,
mert pucéranalszok !!! fpéter


1997. augusztus 9. - szombat, 15 óra 29 perc
A valódi ká-europai ( magyar ) férfiszag:
10% Rosszulmegemésztett birkafaggyú,
15% Lábszag,
10% 8 hetes pizsamaszag
15% Általános izzadtság,
10% Hamutartó,
10% Házipálinka,
10% Állott télikabát,
15% Szájszag,
5% Ruhásszekrény szag ( Brixol )
A ká-európai ( magyar )férfi büdös, mosdatlan, beképzelt és primitiv. Koszoskörmmü A tistaságról fogalma sincs. Nem értem a magyar nöket.
Rosszabb csak az orosz.
Alina ( Bern )
Akinek az elsö férje ká-európai volt.
Az ideális férfi szag....? Olyan nincs. De vannak jóillatú férfiak.


1997. augusztus 9. - szombat, 14 óra 14 perc
Az ideális férfi arcvíz komponensei: whisky, dohány és lóverejték.


1997. augusztus 9. - szombat, 11 óra 19 perc
Szasztok!

Nem értek veletek egyet!

Mármint, mondju Szekelyüel a kozmopolitizmussal kapcsolatban. 18 évesen rájöttem, hogy élien vagyok a saját városomban, 22 évesen, hogy éilen a saját országomban, és most, hogy cirka 28 vagyok van egy olyan érzésem, hogy ez itt nem az én bolygóm. Nem érdekel, hogy mit hiszel róla, de tényleg nem vagyok büszke arra, hogy HU matrica van a seggemen, de amikor ránézek, nem is fordul meg a fejembe, hogy más legyen ott. Ez olyan mint a nap, a szél, a fü, meg ilyesféle szentimetális marhaság.
Leninfiu: a KE mentalitás, csak a KE-aiak kitalációja. A Hrabal idézet sem ide való: volttál már Lancasterben a Shaggy-ben vagy Dublinban a Taylor-ban. Hugy és sőrszag, de nem KE.
Lehet, hogy szőrszálhasisztam? szori

Ennyi mára

donvito


1997. augusztus 9. - szombat, 11 óra 3 perc
***********************************************
Te nagyon okos 16:24!
Aláírás! Érted?
Nem aláfingás, ha csak ne az a neved.
ج
----------------------------------------------------------------

Mi a baj?
Lépesméz
azaz Lépesméz


1997. augusztus 9. - szombat, 6 óra 27 perc
MuzX!
Te most kit bántassz?
Ř de veled kivételt teszek.
Legyél pontos.
Álج


1997. augusztus 9. - szombat, 1 óra 32 perc
Te nagyon okos 16:24!
Aláírás! Érted?
Nem aláfingás, ha csak ne az a neved.
ج


1997. augusztus 9. - szombat, 1 óra 21 perc
"Mit kéne látni fpeter?" - papaja:

köszi, én nem láttam, ez alighanem inkább winfórum htmlfórum kérdés, de ott nemigen esik szó vizilófiai dolgokról -
örüljek-e, hogy nem láttam? és ha láttam volna, az rossz lenne nekem?
fpéter


1997. augusztus 8. - péntek, 20 óra 12 perc
Kerdem en, ki mit ert az alatt, hogy kozmopolita?

Azt amit a szotar ert nagyjabol: vilagpolgar.

Vagy ennel tobbet: vilagpolgar, kotodesekkel nelkul (pejorativ)

Vagy azt amit Magyarorszagon a keso 40es evek vegen tortent anticionista kampany ota a koznyelv ert: (budos) zsido szarmazasu (meg pejorativabb)

Tisztelettel:

PGabor (avagy Gibor ben Hannach, a mozeshitu)


1997. augusztus 8. - péntek, 17 óra 43 perc
szasz
Itten meg minden jo szagu,es jol nez ki de mogotte nincs semmi.Parkolni meg nem szabad sehol,ha meg megis parkolsz kapod a szep buntetest.
Tehat mindenhol szar de a legszarabb ott ahol vagy
szekely


1997. augusztus 8. - péntek, 16 óra 33 perc
"ج a valódi." kicsit butuska vagy :-(

jajajaj


1997. augusztus 8. - péntek, 16 óra 26 perc
Tvisztelettel .... a valódi felé:
Azt gondolom, Te az álkulcs vagy máshol.
Figyusz: amit írsz az Téged minősít. Mindamellett, hogy semiképpen nem kapcsolható a témához. Ha a kérdésre válaszoltál stílusoddal (A hétkérdésről...), akkor véleményem NEM, nem ilyennek kéne lennie, mint amilyen Te vagy.

Ami viszont már lassan általánosan felmerülő javallat: nem lenne baj, ha egy nick csak egyszer, és jelszóval levédve jönne be. OK, persze majd lesznek, akik őrült hevességgel lépnek be a Lépesméz nick-et levédeni - erre készüljetek, a "tréfamesterek" szorgalmasan dolgoznak :-)))))) és részben :-(((((((, hogy csak erre futja nekik.

Teljesen egyetértek TREX-szel, amikor leírja: "Kovács György. És akkor mi van?" perszehogy semmi nincs. Pont annyi, mint TREX, Pirítós vagy Lépesméz. Ez annyira egyértelmű, hogy jómagam ezt le sem írtam volna, ami hiba, mert nem biztos, hogy mindenki ezt gondolja.

Ha pedig lesz (lenne?) egy időpont, mikortól a nick-eket jegyezni lehet (kezdőknek: nick alatt értjük az ÁLNEVET, amelyen jelenleg aláírjuk leveleinket), nos ettől az időponttól számítsatok új nevek megjelenésére - régi személyekkel a háttérben. VISZONT: attól kezdve mindíg ugyanaz a személy lesz a név mögött.

Mégvalami: ne feledjétek, hogy tényleg egy újság rovata, ahová írtok. Tehát a személy csak írása által van jelen. De hogy a valós olvasók és írók kik, soha nem tudjuk meg. Így álljatok minden nick-hez.

Lépesméz
PS.: prvokáció mindíg volt és mindíg is lesz. Egyeseknek már a stílusa is olyan (pl. az enyém - egyesek szerint :))))


1997. augusztus 8. - péntek, 16 óra 24 perc
F.G.
Na persze én sem akarom magam itt másnak érezni. A dolog abszurdítására gondoltam: K-ejrópa: mindenki mást csinál mint ami a szakmája, vagy mint amihez ért. Minden egy kicsit lóg, slampi, zörög, büdi - persze valahogy müxik mégis. (Hrabal szerint - aki a legtökéletesebben megfogalmazta ezt az érzést, - az igazi férfi kicsit mindig részeg és húgyszagú)
Az a 7? ami csiszolt gondolatok ütköztetése lenne, élvezetes stílusban, szellemesen és a tárgy szempontjából relevánsan, nos az nem k-ejrópa. Az valami, ahol nem is biztos, hogy én jól érezném magam. Ott pl. nincs kutyaszar, környezetszennyezés, nem parkolhatnak az autók a járdán, nem lehet a kolleganők öltözetére megjegyzést tenni, és minden hónapban van Pink Day az egyetemen (ez a homoszexuálisok napja). És az amiről beszéltünk - a D. jelenség -, igazán onnan lógna ki. Mert alapvetően ide való.
Amint írtam is: Dénes mi vagyunk.
Leninfiú


1997. augusztus 8. - péntek, 15 óra 58 perc
Szasz leninfiju
En eddig nem nagyon szoltam hozza a dolgokhoz mert elobb szeretek informalodni amielott dumalok.
Most olvastam a kulfoldre szakadt magyarokrol irt szoveged es szerintem teljesen igazad van Denest illetoen.De azert vannak mas magyarok is kulfoldon
Igaz ok sem erzik jol magukat ott ahol eppen vannak.Csurkat meg a KEREMMONDJONLE-t azer tartjak jo fejnek mert ok legalabb nem ojan kozmopolita petkanyok mint a gyuszika, hanem legalabb magyarorszagert dumalnak,hogy tobbet tennenek azt nem hiszem.Es meg valami, eddig barmelyik orszagban is eltem mindig legalabb 10-szer akkora volt a nacionalizmus mint Magyarorszagon.Magyarorszagon ma tilos de legalabbis nemkivanatos magyar erzelmunek lenni.
Na hogy nehogy azt higyetek, hogy rasszista huje vagyok, hozzateszem hogy mindenkit tisztelek aki buszke arra ami,es nem nezi le a masikat azert mert az mas (legyen az roman, cigany mindegy),csak
kozmopolita ne legyen mert akkor a vilag osszes nyelven kellene beszeljen,meg minden nep kulturajat kellene ismerjen, ami nem valoszinu.
Mit szolnatok egy hetkerdeshez a kozmopolitizmusrol?
A 7?-t en mindenfelekeppen jonak tartom. Legyen 4-5 alapszabaj es a ZS ennek alapjan dont, megjelenjen vagy ne.
Szekely


1997. augusztus 8. - péntek, 15 óra 50 perc
Lyó téma "Narciszizmus?"
Lyavaslom.
Hol vannak a zujj szabálok?
Kvalifiázni akarok.
Ř= Ma nincs nyalás.
Ljó? Mi?
Találós kérdés.
Mi ez? ¶csa.
Na el.
Gázon géz.
‡+1


1997. augusztus 8. - péntek, 15 óra 37 perc
Kösz Pollack Pajtás !

Jó nyaralást, ha még itt vagy!
Ha már nem vagy itt, akkoris jó nyaralást!
Precom


1997. augusztus 8. - péntek, 15 óra 26 perc
Fisch(?) Gábor!:(
Hát csak szered magad nagyon, mert sokan útálnak.:((
Kell az egyensúly :(.
A balkáni áttitüdödre meg legyál nagyon büszke.:((( Szeresd a szart, a mocskot, mint ten magadat.:)
Én inkább maradok ahol vagyok.:)
Kultúrmocsok? Nem rossz.:)
De talán jobb a kampósbot.;-)
Kellemes hétvégét:(
Hogy Trebitsch szavaival éljek: Dögölj meg.:(
ج a valódi.


1997. augusztus 8. - péntek, 15 óra 4 perc
Leninfiú!
A nicked valóban provokatív (avagy történelmi tájékozatlanságról árulkodik [amit nem hiszek, de ez is elôitélet:-)]) engem provokált. össze is kevertem két ôssze nem keverendô dolgot, a nicket és a szenzitivitást (lásd még elôitélet = megbocsáthatatlan hiba).
Amit Dénesrôl irtál, az a szenzitivitás maga.
És értelmes is.
TR (elôitéletekôl sujtott)


1997. augusztus 8. - péntek, 14 óra 36 perc
Hmmm...
Nem értem, hogy nem értem...
Mértnem?
Ok-ok: én is pongyola voltam (mint mindig), de mostmár mindegy.
TREX


1997. augusztus 8. - péntek, 13 óra 42 perc
Leninfiú:
Na jó, ha nagyjából egyetértünk, az már valami.
Észrevetted, hogy a toleranciát mindig másoktól várjuk el? Magunkat legtöbben toleránsnak tartjuk,legfeljebb hozzátesszük, hogy - na de azért a toleranciának is vannak ám határai!
Hát épp ez az.
A határ.

Nem, azt nem mondtam, - legalábbis nem hiszem - hogy provokálni ciki. Semmi bajom a nick-eddel - bár én nem választottam volna - ameddig tudok veled kommunikálni.
Tudok, nem?

Ja, ez a "tipikus káejrópai". Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a reakció annyira tipikus lenne. De ha igen - tegyük fel - hát nem az a "normális"? Nem lennék elbűvölve attól, hogy mondjuk tipikusan ámerikai, vagy nyugatejrópai attitűd érvényesülne itt a hölgyek és urak bájcsevejében. Szeretek tipikus káejrópai lenni, annak minden hibáimmal együtt. :-))
Hát szeretem magam, na!!! :-))
De azt is szeretem, hogy a sok kellemetlen manus között mindig akad néhány pali,aki gondolkodni akar. Istenem, nem mindig sikerül. :-))) De ez is olyan tipikus káejrópai nem? :-))
(Teliraktam smiley-val, ebből látszik, hogy irónikus hangulatban vagyok kicsit, de örülök annak, hogy itt van TREX is, odaát az olvírban is hiány van belőle.)

TREX:
Persze hogy az vagyok. :-))
Szerinted nem értem MaCs-ot, ezt nem értem, hiszen én nem azt mondtam, hogy nem értem, hanem hogy nem értek vele egyet, érted?
Nem nem értem, egyet nem értek vele.
Érted? :-))
Jó hétvégét mindenkinek.
Akik kiérdemlik, azoknak barátsággal:
F.G.


1997. augusztus 8. - péntek, 12 óra 48 perc
Mit kéne látni fpeter?

3 adatot,amit a hálózati protokollod és a böngésződ elküld:

You're located in Hungary (Republic of).
Your Internet browser is Mozilla/4.01 [en] (Win95; I).
You are coming from xxx.xxx.hu.
You just visited the Anonymizer Home Page.

Az x-eket én cseréltem ki.

papaja


1997. augusztus 8. - péntek, 12 óra 16 perc
F.G.:

Nagyjából egyetértek, a gondom, csak ott van, hogy én egyáltalán nem gondolom, hogy provokálni a nagyérdemű közönséget az ciki. Miért lenne az? Sok tagnak itt provokatív a nickje (pl az enyém is). Szerintem nem a személyt érdekes, hanem az ahogyan reagáltunk rá. Van ebben a reakcióban valami tipikus káejrópai. Hogy, fúj, ki vele, abcug, ne dumáljon bele onnan, stb. Pedig néha semmi rossz nem volt abban, amit írt, szinte soha (vagy tényleg ritkán) volt trágár, nem rasszista - ami az általam ismert szakadtakból kiindulva már nagy szó, stb. De nem érdekes tényleg ez a krapek. Miért nem tudjuk tolerálni, mikor egyszerűen ignorálni lehet? A tolaeranciát akkor és azoktól kérjük számon társadalmilag, amikor és akik nem ignorálhatják az adott dolgot (pl: 14 roma lakik a szomszédos 60 nm-es panel lakásban, toleráljad bunkó magyar). Itt pedig meglehetős ingerültséggel utasítja el a publikum a máskéntgondolkodást.
Údv:
Leninfiú
1997. augusztus 8. - péntek, 10 óra 46 perc
Öregedő csávók és bájos hölgyek!
Eredeti szándékom az volt, hogy ezt a hetet megússzátok, és mélyenszántó lesz majdhogynem-hallgatásom, felkészítve ezzel benneteket az eljövendő igaz pangás idejére. Ám: ember tervez, ember végez! Hiába: a grafománia...
Ünnepeljetek velem! Majdhogynem kilenc hónapos vagyok az Internettó hasábjain. Komoly kor :)

Add meg nekem, ami az enyém!
Üdvözlöm az újjonnan érkezeteket! Készüljetek a legrosszabbra: eztán félreértelmezem minden kérdéseteket, nyakatekerem minden szavatokat, és cafatjaira tépem minden összetétetlen, avagy összetett mondatotokat!
Ja, és ezennel meghívok mindenkit ebédnek!

Lássuk mi is a szubjektív valóság!

Kedves, nagyrabecsült Zsófi!
Kezdeném azzal, hogy az utóbbi időben bizony elégedetlenkedni kezdtem. Úgyám! Ránéztem az aktuális 7?-re, és hülye fintorokat öltött az arcberendezésem. A hiba azonban az én készülékemben rejlik!
Nézzük csak! Honnan ered az ember szépségvágya? Jó lenne-e örökké élni? Miféle társas élet ez itt? (a kérdés kifejtésében ügyesen kiemelve a szexualitást, mint a társalgások általában meghatározó elemét - eleve erre terelve a szót). :))) Ejnye-ejnye! Nem győzöm csóválni a fejem.
Engedd meg, hogy feltegyek neked egy (talán lelki-intimitásokban túrkáló, de jószándékú) kérdést: Ugye szerelembe estél???
Remélem viszonozza a kiválasztott :) Sok boldogságot ;)
Nyugtáztam, hogy a 7? jelenleg a toplista tetején helyezkedik el. Remek. :) De vigyázz! Az emberek mindig azzal foglalkoznak a legtöbbet, amit utálnak. Egyszerűen az érdekli őket a legjobban. Jókat lehet csámcsogni az utálat tárgyán. Lásd pl. Dénest, aki állandóan rajtad nyamnyog, és magadat, aki ezt viszonozza. Persze én hiszem, hogy a 7? látogatottsága inkább szeretetből, mintsem utálatból fakad. Gratulálok.
(Dénes ügyben: A csávó annyira közutálatnak örvend, annyira szélsőségesen megosztja a közvélelmezést, hogy biztosan lendíti a rovat olvasottságát. Ebből a szempontból mindenképpen hiba kicenzorálni. Persze más okokból meg... egyszerűen muszáj.)
De térjek végre a lényegre!
A hétkérdés szerkesztési elveinek kibigyesztése szükségszerű (az előzmények ismeretében). Eddig miért nem történt meg? Végre már kezditek ti is kapisgálni azt, amit én már hónapokkal ezelőtt pampogni kezdtem: Ez itt egy újság rovata - net ide, vagy oda. Mint ilyen szerkesztett. Ami nem ide való, az nem ide való. Az ilyen cikkek kukázása nem cenzúra, hanem a szerkesztő kötelessége. Itt te vagy a szerkesztő legyél bármennyire is emocionális egyesek szerint.
(P.S.A.! Mélységesen egyet kell értenem a csüt. 20:28 neked küldött üzenetével. Csak véletlenűl elfelejtettem aláfirkantani. :) Most pótlom: TREX voltam.)
Zsófi! Érzelmeket a sufniba! Objektív lencséket fel! Fókuszálni a lényegre! Hajrá 7?!
A kiszedett üzenetek zárt listára való kiküldésének terve butuska ötlet, szerintem felesleges. Ha meg is valósul, akkor sem fogok soha szerepelni azon a zárt listán. Ha mások igénylik: ám legyen! (Rendes vagyok, hogy megengedem, mi? :)))
A kérdés-bérlet nagyszerű ötlet. A CS.G. féle kérdés-kiadás és vitakisérés már bevált - járt útnak számít. ;)
A saját kérdéseinkre kiváncsi leszek. ...Azt pedig nem csupán szeretném, de el is várom - ha egyszer esetleg (netalán-véletlenségből) alkalmam nyílna kérdést feltenni -, hogy a vitaindító bevezetőt magam fogalmazhassam meg a saját kérdésem mellé. Ez a vágy grafomániámból eleve adódik :)
Ami az "álnevek"-et illeti: ??? Ne legyetek már tiszta hülyék! Okosabbak lesztek, ha ideírom mondjuk, hogy Horváth György??? Legyetek vele boldogok.
A nevek és kitalált nevek védelmét azonban fontosnak tartanám. Lásd Tvrtko esetét az olvírban.

Sokmindenki sokmindent írt itt sokmindenkiről.
Íme a seggluk: *
Ezek után, csak néhány apró megjegyzést, ha szabad...
FG.! Mindazonáltal, hogy Dénes egy jégeső, nem értem, hogy nem érted MaCS hozzászólását. (Amúgy te egy kultúr-mocsok vagy - ;))) azért ezt ne gondold nagyon félre.) Barátsággal TREX
Gy.! Jer közelébb, majd megvakargatom én a füled tövét...! ühüm...
MaCS! Zsófi valóban nincs híján az érzelmeknek, miközben ollózik. Na és? Bizzál a női megérzéseiben, és meglásd: minden rendben lesz!
Pirítós! Hagyok itt neked egy ilyet, ha netalán bekukkantanál az archívumba néhány év múlva: :)
08! Egy a lényeg: ne törődj semmivel! Még megártana. :) Amúgy pedig ami a sztorizásaidat illeti, meg a népkívánalmat - hát van abban valami amit mondasz. :( Érdekes, hogy nem csupán te nem figyelsz oda mások szavaira. Egyesek viruló arccal, mások szítkozódva értetlenkednek a te szavaid fölött (is).

TREX
Ui.: Most két hét szabadság (de nem úgy, mint a múltkor), utána folyt. köv.


1997. augusztus 8. - péntek, 10 óra 41 perc
Pirítós is out there.

(revised by:)
Scally


1997. augusztus 8. - péntek, 10 óra 33 perc
Piítós is out there.

Scally


1997. augusztus 8. - péntek, 10 óra 33 perc
"Nézzétek meg a http://www.anonymizer.com/ helyet
és kattintsatok a don't believe us linkre."

-- megnéztem, kattintottam, mire kábé tíz perc morgás-csattogás után közölte,
hogy document contains no data vagy valami hasonlót
(igaz, hogy a meh fw mögül..)
mit kellett volna látnom??
fpéter


1997. augusztus 8. - péntek, 10 óra 4 perc
Hi Precom

Tudom hogy az új szavak külön rovatba tartoznak, de azért
küldök neked itt néhányat, ha már a punnyadt teccet :)
'csoffadt' = ha este fáradt vagyok, azt mondom a barátnömnek, 'Csoffadt vagyok, hagyj aludni!'
'szikkadt' = rokonértelmü a szikárral (másik kedvenc szavam)
'szemembe lóg az agyam' = tele van a fejem
'lókutya' = meghatározhatatlan kinézetü állat, kicsit montipitonos, olyasmi
mint a 'rekettyés' vagy a 'nyúlontúl'

No, most elhúzok nyaralni, jók legyetek sokat egyetek. Még jövök!

üdv:
pollack


1997. augusztus 8. - péntek, 9 óra 39 perc
A PACAK BEPOCCENT
A POCES BEKATTANT
A POCAK KIPATTANT
A POCOK ELLIBBENT
A KOCA BEPOCCANT
A PACAL MEGMOCCANT
Denest mar akkor is ignoraljuk ha nincs itt, nehogy visszasirja magat.

zs
Nem vilagos, hogy miert jo az ha zart levelezolistara kuldod a kivett uzeneteket? Ez valami megtisztulasi folyamatot eredmenyezne? Levelezolista a hetkerdes veseje? (nyomaszto biologiai analogia)

Razzia Cattani


1997. augusztus 8. - péntek, 9 óra 15 perc
A góré:
Ny:A nyakig merül a Popsi sziget rejtelmeibe és azzal lesz elfoglalva, hogy ne tapossanak a kezére amikor négykézláb fog tökrészeg csávók között kúszni a kamerájával...
Fő gondja az lesz, hogy az Internettós sátorba 200-nál többen egyszerre ne rókázzanak be, és a Matáv tud-e bérelt, kapcsolt, rádiós, postagalambos vonalat letepíteni, és ha igen akkor az miért nem megy? A VSAT lavórt pedig ne mosakodásra használja a becses nagyérdemű.
Nem foglalkozik ő itten ezzel a kis pocsojával...

Különben is, mostan sajtótájékoztatót szervez a régi nagysikerű onlájn interjúk tapasztalatain okkulva...

hájszpííd


1997. augusztus 8. - péntek, 9 óra 10 perc
Tisztelt egybegyültek.

(Ez a kicsit hosszú hozzászólás a 7?-nek íródik. Ha mégse ott olvassátok, az nem a véletlen műve.)

Az utóbbi pár bekiabálás alapján, de amúgy is, az a véleményem, hogy kezd sok lenni a góréból. Miért kell, hogy egy oldalnak góréi legyenek. Szép, hogy a lehetőséget adják, hogy itt írogathatunk, de nem önzetlen ez a szépség sem. Hacsak ez nem egy közszolgálati oldal. (Ha meg az, akkor még csak több pénz jut rá, sőt elszámolni se kell vele, szemben az üzleti vállalkozásokkal.)

Amit nem értek, hogy a NY.A hogy szok ide leereszkedni. Ő az egyszemélyes különítmény, aki kivont klaviatúrával áll a Zs. mellé, ha az megsértődik.

Igen ám, de milyen "újságíró" az, akit szavakkal sikerül lemosni időnként. Saját pályán. >:O

Szóval Kedves NY.A az utóbbi időben nem sok értelmét láttam hogy ide irogatassak, most is csak azért teszem, mert ahányszor ide vet a rossz sorsom, mindíg a Zs. áldott tevékenységének az utózöngéit olvasgatom. KELL EZ? Nincs egy talpraesett ifjú titán, akit nem lehet ilyen könnyen "leírni"?

A kérdés: nem lehetne a 7?t magára hagyni kicsit? Kell mindent állandóan túlszabályozni?

A Zs. állandóan azzal jön, hogy itt az Olvír. Ez is egy nagy félreértés. Az olvírba mindenki elbeszél egymás mellett. Van, hogy 2-3 fő beszélget egy témán, és másik 3 másikon. Majdhogynem idegesítő. Miért nem nyitnak ezek a párok maguknak egy IRC csatornát. Vagy emilezzenek.

A 7? ellenben jó kezekben azért csak a téma körül forog, és ha néha elkalandozik, az azért még jó. Itt legalább mindenki ugyanarról beszél. A mellékvágányok pedig szerintem ugyanolyan fontosak egy beszélgetésben, mint a főtéma. De ezt már párszor leírtam.

Legutóbb akkor volt itt jó beszélgetés, amikor még nem volt "agyonregulázva" az egész. Én akkoriban jöttem ide, amikor a Dénes megjelent. Akkoriban voltak VITÁK. Most meg pont olyan, aminek Adidas lefestette, mocskolódás, cél nélküli sértegetések, a "témába" becsomagolva, napi bontásban.
Dögunalom, Pepsi mix.

Most pedig mielőtt "ha nem tetszik menj a francba" felkiáltással elküld valaki, visszavonulok a passziv hallgatás állapotába. És ezt vegye mindenki fenyegetésnek.

Samu.


1997. augusztus 8. - péntek, 7 óra 55 perc
Hát ha góré akkor ö a felettes szerv a szerveren.
Álج


1997. augusztus 8. - péntek, 3 óra 40 perc
NY:A
Nyírő András. A góré.
Ha már ő nem mondja, Te meg nem előlről kezded az olvasást.


1997. augusztus 8. - péntek, 1 óra 45 perc
Aláiratlan 10:28!
"Nézz rá a netikettre: http://ns.c3.hu/~edk/netikett.html
(courtesy by F.G.)"
Mióta hijják a hüjeséget úlyságnak?
Álج
Ki az a Ny:A?


1997. augusztus 8. - péntek, 0 óra 47 perc
PSA,
tedd meg, hogy adsz egy E-mail számot, valamennyit segíthetek, mert nem laksz messze.
xerxesz@hotmail.com


1997. augusztus 8. - péntek, 0 óra 15 perc
Kedves P.S.A.!

Nem kell személyi szám, és tökmindegy, hogy mit írsz alá. (Ne vedd zokon a tegeződést, kérlek, a neten ez a szokás. :)
Viszont mindig egyformán illik aláírni. Ha P.S.A., hát P.S.A., csak maradj meg ennél, mert különben elég nehézkes a társalgás. Változtatni persze bármikor lehet, sokan meg is teszik, de túl gyakran nem praktikus. Jópárszor bemásolni ugyanazt pedig udvariatlanság. Mindenki, aki telefonvonalon kapcsolódik, fizet azért, hogy elolvashassa, amit írtál... Többedszerre már nem annyira szívesen.
Ne haragudj a prédikációért, nem sértő szándékkal teszem, és sok felesleges konfliktust előzhetsz meg, ha betartod ezt a pár(és még néhány) szokást. Nézz rá a netikettre: http://ns.c3.hu/~edk/netikett.html
(courtesy by F.G. :) Aztán nemsokára itt lesz a helyi szabál is, hálistennek... Ez az, ami teljesen tetszőlegesen bármi lehet, ahogy a rovat (oldal, weblap) gazdája kívánja. Akinek nem tetszik, kereshet (vagy csinálhat magának) másik oldalt, és kész. Ellenben illik kirakni a lap tetejére, miheztartás végett.
Azért vagyok ilyen hosszú, mert azt hiszem, eddig azért nem kaptál a képedre, mert mindenki (én is) érzékelte felőled a jószándékot, és a kezdeti botladozást.
Talán most már nem is...
Na, a lényegről: természetesen a mondandód számít, legalábbis szerintem. Legtöbbjére nem reagálnék, (ezt is jobb, ha mexokod, 2 oka van legtöbbször: 1. nem érzi magát érintettnek az ember 2. teljesen egyetért 3. akkora hülyeség, hogy nem érdemel szót -"nem csökkentjük vele a sávszélességet")
Ez az a 2. :-) Amivel leginkább nem értek egyet sokszor és több helyen is olvasható soraidból, az a szerkesztés csonkításos módszere. Isten őrizzen. Biztos vagyok benne, hogy se Zs., se Ny:A, se senki más errefelé nem hajlandó ilyesmire, de egyszerűen elborzadtam az ötlettől.
Gondolj bele: egy ilyen editálás kiforgathatja a szavaidat, ellentétes értelmet adhat neki, stb.
Akkor már inkább vagy eredetiben, vagy sehogy.

Üdvözöl: Trebitsch


1997. augusztus 7. - csütörtök, 22 óra 11 perc
Gevencsuli metorkaj puhej. Mezinceskon bertofignet alk berem. Akranc fodes oj buterkolna.
Aki hallja adja át.
Posstes/Verzagastil.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 21 óra 0 perc
AntalS!
zs. nem felettes szerv: szerkesztő.
Szerkeszti, hogy mi kerüljön az újságjába, és mi nem.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 20 óra 28 perc
Kedves Trebitsch Úr!
Sajnos én nem az a "csávó" vagyok, hanem egy másik. Bár az lennék, akkor most nem kellene reggelente versenytfutnom a fiatalokkal, hogy jó helyet kapjak valamilyen sorban. Én csak egy vén szaros nyugdijas vagyok méghozzá bennszülött. (1062 Budapest, Bajza u. ?? )
Amig csak olvastam ezt a rovatot addig nem tudtam, hogy a megjelenéshez a személyi szám is kell.
Amit írtam fenntartom.
( Levelem a szövegszerkesztön írtam ékezet és áttekinthetöség miatt. Akkor még nem tudtam, hogy majd milyen nevet adjak magamnak. Abban sem voltam biztos, hogy el tudom-e majd küldeni. Igy aztán kopizáskor átjött az elözöleg tervezett név. Gondolom ez igy most elfogadható, de sajnálattal tudatom, hogy nem ez a igazi nevem.)
Csak egy kérdés vár mostmár tisztázásra:
Az számit, hogy mi van egy levál végén aláskribálva, vagy az, hogy mi a tartalma?
Maradjunk abban, hogy:
P.S.A.

A gépet a kissebbik fiam hozta, s ö fizeti a számláimat is.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 20 óra 27 perc
Háj, itt vagyok én is! Ma elolvastam az egész heti termést, és nagyon úgy tűnik, hogy a 7?-e egy Dénes nevű fickó, akit mindenki utál.
Hogy mi a véleményem a 7?-ről? Nékém téccik. És van egy teory-m is RÓLA, amit most elétek tárok:

1. Hétfő: mindenki buzgón fikázza az aktuális kérdést. Néhányan a fikázókat fikázzák.
2. Kedd: megbékélés a kérdéssel, apróbb eszmefuttatások.
3. Szerda: u.a., mint kedd. De már más a beszéd tárgya. Pl. Dénes. Vagy R. Vagy T.
4. Csütörtök: a téma kimerült, általános a pangás,
kötekedéshegyek, de csak egymást kötögetitek (én csak ritkán ugatok bele, nem vagyok egy talkative fickó, viszont ideális hallgatóság vagyok (mint a 7? olvasóinak zöme)).
5. Péntek: Mikor lesz már újabb 7??????? Unjuk a banánt!!!
6. Szombat-vasárnap: pihi. Néhányan elkeseredett próbálkozásokat folytatnak, hogy a "punnyadókat" (ezt a seregben hallottam én is) felrázzák. Hiába...Hajnalban vita a pólóról.

Ez persze az én egyéni meglátásom, lehet egyetérteni, esetleg stílszerűen valami vaskosat vágni a kobakomhoz, hogy már megin' mit kavar itten ez az adidasz.
Vagy mondtok valami erotikus töltésűt. Mert azért emberek vagyunk. Olvastam valami könyvben (Hideglelés volt a címe, és horror vala), hogy az embert a serdülőkor után két dolog foglalkoztatja igazán: a szex és a halál. Lehet benne valami. Persze az idősebb korosztály (úgy 50 felett) az utóbbin témázgat inkább.
Ennyit kaptok belőlem mára (ha zs. ki nem bombáz),
megyek haza. Legyetek jók!!!

az a.d.i.d.a.s. voltam.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 18 óra 57 perc

Ez a "csávó" Húsvát óta szivat benneteket. Zs.-töl
F.G.-ig hosszába, DcsabaS-töl, Leninfiú-ig lefelé a
többieket meg átlósan. 2 lehetöség van, teljes
ignorencia; vagy beszélgessünk vele, hogy t.k. mit is
akar. Látva az archivot, mindjárt az elején szépen
helyretettétek, lekúrtátok, mert az ipse megmondta,
hogy amerikai. Ha jól emlékszem azzal kezdte, hogy jót
akar és szivesen segít. Erre kórusban küldtétek el a
búsba, lehülyéztétek és szellemi kapacitására orvosi
diagnózisokat kreáltatok. Senki, soha nem kérdezte
meg, hogy ki is vagy te kisbarEz a "csávó" Húsvát óta
szivat benneteket. Zs.-töl F.G.-ig hosszába,
DcsabaS-töl, Leninfiú-ig lefelé a többieket meg átlósan.
2 lehetöség van, teljes ignorencia, vagy beszélgessünk
vele, hogy t.k. mit is akar. Látva az archivot, mindjárt az
elején szépen helyretettétek, lekúrtátok, mert az ipse
megmondta, hogy amerikai. Ha jól emlékszem azzal
kezdte, hogy jót akar és szivesen segít. Erre kórusban
küldtétek el a búsba, lehülyéztétek és szellemi
kapacitására orvosi diagnózisokat kreáltatok.
Igy megy ez ma is. A hülyézés az érvtelenek érve.
A PACÁK BEPÖCCENT.
Náhányan javasolták, hogy álljunk vele szóba, de azok
is melegre lettek téve. Most aztán eszitek amit föztetek.
Nem hiszem, hogy személyeskedéssel kell vádolni
valakit akinek más a véleménye és tuskó, bunkó,
primitiv, fallosz, stb... jelzök illetnék meg
másvéleményüségéért.
Nem értünk vele egyet?
Rendben van, de nem kell, hogy elszabaduljon a pokol.
Persze, hogy az illetö mindent megpróbál, hogy borsot
törjön az orrunk alá. Ugyanakkor domesztikálható,
néha pedig kimondottan érdekes ( lásd Olvir. )Nem
szabad megengednünk azt a luxust, hogy kinai falat
húzzunk magunk köré és a magunk poshadt, oduszagú
langyos vizében csücsüljünk. Kitekinteni. Magunkba
szívni ami használható.
Szerintem Zs. elkövet egy óriási hibát, hogy személyes
sértésnek veszi a kritikát, ellentmondást nemtürö
hangon rendreutasit, majd kidobja a gyereket is a
fürdövízzel. Hát nem vagyunk egyenrangúak? Megint
van felettes szerv?
Ebben elsöszmú és majdnem egyedüli segitöje a maga
furfangos szókincsével, cikis fordulataival, hipokratikus
állításaival, alattomosságával a "csodálatos" Fisch(?)
Gábor. ( Nem szerepel a neve a Népszabadság
munkatársai között. )Pimasz felsöbbrendüséget áraszt
majd nem mond semmit. Hangulatot teremt. Ki ö?
Nekem belöle van elegem, de nem tehetek mást mint
nemtetszásemet nyilvánosságra hozom és elviselem.
Még el sem küldöm.
Hogy az újságírásban nincs demokrácia? Ez Zs. nagy
tévedése:
Vitára bocsátanám.
Ha Ö ezt komolyan gondolja, akkor én is hamarosan a
pálya szélén leszek, mert ezzel totálisan nem értek
egyet.
Lehet valaki kiváló újságíró és csapnivalóan pocsék
felelös szerkesztö, nem zárják ki egymást. És itt a
hangsúly a felelösön van.
Hol van a 7? viselkedési kódexe?
Mi szerint müködik a7?? Zs. hangulata és egyes
hangadók irányitása szerint?
Szögezzék végre le, hogy mit lehet és mit nem.
Hány néven lehet írni?
Porno sztori, mehet? Zsidózni, cigányozni, buzizni
lehet?
Csak legyen éljenzés és bólogatás ellenválemény
nélkül?
Igy lesz a "lap" #1. Hát még mindig ( vagy megint) itt
tartunk?
Még valami:
Rendben van, hogy a szerkesztönek valami nem tetszik
egy üzenetben. De azért nem kellene az egész levelet a
szemétbe donbi. Ez provokáció. Lehet kiszedni (
editálni ) részeket, úgy, hogy a közönség is tudja, hogy
itt valami nem kóser, egy rászt kihagytunk.
Remélem nem provokativ, hogy van véleményem és
nem mindenben és mindenkivel értek egyet.
Milyen unalmas is lenne?
Istenbizony a jószándék hajtott.
Paál Somogyi Antal


1997. augusztus 7. - csütörtök, 18 óra 25 perc
Pali, AntalS, (Jóska, Pista, Fercsi, stb...)
Ha lehet, legalább kétszer egymás után írd alá ugyanazt a nevet. Pláne, ha ugyanazt küldöd be (kis módosítással) megint... Ciki ez így, lásd be.
Kicsit emlékeztetsz a "csávó"-ra...

Trebitsch


1997. augusztus 7. - csütörtök, 17 óra 49 perc
Ez a "csávó" Húsvát óta szivat benneteket. Zs.-töl F.G.-ig hosszába, DcsabaS-töl, Leninfiú-ig lefelé a többieket meg átlósan. 2 lehetöség van, teljes ignorencia; vagy beszélgessünk vele, hogy t.k. mit is akar. Látva az archivot, mindjárt az elején szépen helyretettétek, lekúrtátok, mert az ipse megmondta, hogy amerikai. Ha jól emlékszem azzal kezdte, hogy jót akar és szivesen segít. Erre kórusban küldtétek el a búsba, lehülyéztétek és szellemi kapacitására orvosi diagnózisokat kreáltatok. Senki, soha nem kérdezte meg, hogy ki is vagy te kisbarEz a "csávó" Húsvát óta szivat benneteket. Zs.-töl F.G.-ig hosszába, DcsabaS-töl, Leninfiú-ig lefelé a többieket meg átlósan. 2 lehetöség van, teljes ignorencia, vagy beszélgessünk vele, hogy t.k. mit is akar. Látva az archivot, mindjárt az elején szépen helyretettétek, lekúrtátok, mert az ipse megmondta, hogy amerikai. Ha jól emlékszem azzal kezdte, hogy jót akar és szivesen segít. Erre kórusban küldtétek el a búsba, lehülyéztétek és szellemi kapacitására orvosi diagnózisokat kreáltatok.
Igy megy ez ma is. A hülyézés az érvtelenek érve.
A PACÁK BEPÖCCENT.
Náhányan javasolták, hogy álljunk vele szóba, de azok is melegre lettek téve. Most aztán eszitek amit föztetek.
Nem hiszem, hogy személyeskedéssel kell vádolni valakit akinek más a véleménye és tuskó, bunkó, primitiv, fallosz, stb... jelzök illetnék meg másvéleményüségéért.
Nem értünk vele egyet?
Rendben van, de nem kell, hogy elszabaduljon a pokol.
Persze, hogy az illetö mindent megpróbál, hogy borsot törjön az orrunk alá. Ugyanakkor domesztikálható, néha pedig kimondottan érdekes ( lásd Olvir. )Nem szabad megengednünk azt a luxust, hogy kinai falat húzzunk magunk köré és a magunk poshadt, oduszagú langyos vizében csücsüljünk. Kitekinteni. Magunkba szívni ami használható.
Szerintem Zs. elkövet egy óriási hibát, hogy személyes sértésnek veszi a kritikát, ellentmondást nemtürö hangon rendreutasit, majd kidobja a gyereket is a fürdövízzel. Hát nem vagyunk egyenrangúak? Megint van felettes szerv?
Ebben elsöszmú és majdnem egyedüli segitöje a maga
furfangos szókincsével, cikis fordulataival, hipokratikus állításaival, alattomosságával a "csodálatos" Fisch(?) Gábor. ( Nem szerepel a neve a Népszabadság munkatársai között. )Pimasz felsöbbrendüséget áraszt majd nem mond semmit. Hangulatot teremt. Ki ö?
Nekem belöle van elegem, de nem tehetek mást mint nemtetszásemet nyilvánosságra hozom és elviselem. Még el sem küldöm.
Hogy az újságírásban nincs demokrácia? Ez Zs. nagy tévedése:
Vitára bocsátanám.
Ha Ö ezt komolyan gondolja, akkor én is hamarosan a pálya szélén leszek, mert ezzel totálisan nem értek egyet.
Lehet valaki kiváló újságíró és csapnivalóan pocsék felelös szerkesztö, nem zárják ki egymást. És itt a hangsúly a felelösön van.
Hol van a 7? viselkedési kódexe?
Mi szerint müködik a7?? Zs. hangulata és egyes hangadók irányitása szerint?
Szögezzék végre le, hogy mit lehet és mit nem.
Hány néven lehet írni?
Porno sztori, mehet? Zsidózni, cigányozni, buzizni lehet?
Csak legyen éljenzés és bólogatás ellenválemény nélkül?
Igy lesz a "lap" #1. Hát még mindig ( vagy megint) itt tartunk?
Még valami:
Rendben van, hogy a szerkesztönek valami nem tetszik egy üzenetben. De azért nem kellene az egész levelet a szemétbe donbi. Ez provokáció. Lehet kiszedni ( editálni ) részeket, úgy, hogy a közönség is tudja, hogy itt valami nem kóser, egy rászt kihagytunk.
Remélem nem provokativ, hogy van véleményem és nem mindenben és mindenkivel értek egyet.
Milyen unalmas is lenne?
Istenbizony a jószándék hajtott.

AntalS


1997. augusztus 7. - csütörtök, 16 óra 42 perc
Szia, Palikám.
F.G.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 16 óra 23 perc
Ez a "csávó" Húsvát óta szivat benneteket. Zs.-töl F.G.-ig hosszába, DcsabaS-töl, Leninfiú-ig lefelé a többieket meg átlósan. 2 lehetöség van, teljes ignorencia, vagy beszélgessünk vele, hogy t.k. mit is akar. Látva az archivot, mindjárt az elején szépen helyretettétek, lekúrtátok, mert az ipse megmondta, hogy amerikai. Ha jól emlékszem azzal kezdte, hogy jót akar és szivesen segít. Erre kórusban küldtétek el a búsba, lehülyéztétek és szellemi kapacitására orvosi diagnózisokat kreáltatok. Igy megy ez ma is.
A PACÁK BEPÖCCENT.
Náhányan javasolták, hogy álljunk vele szóba, de azok is melegre lettek téve. Most aztán eszitek amit föztetek.
Nem hiszem, hogy személyeskedéssel kell vádolni valakit akinek más a véleménye és tuskó, bunkó, primitiv, fallosz, stb... jelzök illetnék meg másvéleményüségéért. Nem értünk vele egyet? Rendben van, de nem kell elszabaduljon a pokol.
Persze, hogy az illetö mindent megpróbál, hogy borsot törjön az orrunk alá. Ugyanakkor domesztikálható, néha pedig kimondottan érdekes ( lásd Olvir. )Nem szabad megengednünk azt a luxust, hogy kinai falat húzzunk magunk köré és a magunk poshadt langyos vizében csücsüljünk. Kitekinteni. Magunkba szívni ami használható.
Szerintem Zs. elkövet egy óriási hibát; hogy személyes sértésnek veszi a kritikát, s kidobja a gyereket is a fürdövízzel.
Ebben elsöszmú és majdnem egyedüli segitöje a maga
furfangos szókincsével, alattomos fordulataival, hipokratikus állításaival, alattomosságával, a nem más mint a csodálatos Fisch(?) Gábor.
Nekem belöle van elegem, de nem tehetek mást mint elviselem. Még el sem küldöm.
Hogy az újságírásban nincs demokrácia? Ezt pedig vitára bocsátanám.
Hol van a 7? viselkedési kódexe?
Mi szerint müködik? Zs hangulata és egyes hangadók irányitása szerint?
Szögezzék végre le, hogy mit lehet és mit nem.
Még valami:
Rendben van, hogy a szerkesztönek valami nem tetszik egy úzenetben. De azért nem kellene az egész levelet a szemétbe donbi. Ez maga mindjárt provokáció. Lehet kiszedni ( editálni ) részeket, úgy, hogy a közönség is megtudja, hogy itt valami hiányzik, kihagytuk. Hogy ez túl sok idöt vesz igénybe? Nem hiszem, hogy ez a részvevök problámája lenne.
Isten bizony jót akartam amikor ezt leirtam.
Pali.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 15 óra 17 perc
Háj Everi Bodri !
Vagy ahogy a művelt szerb mondja:
Dobroje Jutúró!

Csak egy gyors bekukkantás erejéig vagyok köztetetek, mer a Van Dógomok feszegetik az ajtót.
De azér majd elolvaslak Benneteket.

Addig is Hali!

Precom


Kedves zs. Pajtásnő!

Nekem tetszik az ötleted. A szavazásos hétkérdésnél csak a győztes maradjon, aki jónak találta amit feltett, de nem nyert, majd felteszi újra a következő héten. Megírni meg szerintem érdekes lenne, ha az írná meg, aki feltette. A szerkesztési szabályok - mint írod - ki lesznek függesztve - nyílván átolvassátok a beérkezett művet, mielőtt "nyomtatásba" menne, úgyhogy rizikó nulla. Ahogy itt olvastam, az állandó szexuális fordulattól eltekintve - ami élettani sajátosság, tehát bocsánatos - , vagy azzal együtt is elég értelmes társaság van itt. Ritka kivételek persze akadnak, de én nem is nagyon tudnék most ilyet mondani. Lehet, hogy még csak kis ideje vagyok Veletek, vagy túlteng bennem a tolerancia ??? Ki tudja.
Szóval csak növeljétek nyugodtan az interaktivitást. Ha nem rúgnak ki a munkahelyemről a túlsok Netezés miatt, maradok Veletek :-))))

Háj!

Precom

U.i.: Új szót tanultam: Punnyadtság (by pollack pajtás) Tetszik ! :-))))


1997. augusztus 7. - csütörtök, 14 óra 43 perc
Szia Mindenkinek!


Olvasom már a 7?-t egy ideje, most pedig szeretnék néhány gondolatot képernyőre vetni, és megosztani olyan emberekkel, akiket esetleg érdekelnek, függetlenül attól, hogy egyetértenek-e velem vagy nem, ugyanis nem az a lényeg. Hanem a vita, ami építő jellegű. Saját épülésünket segíti. (Már ha valaki igényli.)

Szóval nálam (ismerek egy pár embert akiknél szintén) a vita azt jelenti, hogy meghallgatom/elolvasom az érveket, és reagálok rájuk. Szintén érvekkel. Ezért van az, hogy nagyon is helyeslem, hogy Zsófi kiszedi az olyan sem a 7? témájához, sem az előző hozzászólásokhoz nem kapcsolódó írásokat, amelyek nem erre a fórumra valók. Tény: tisztább lesz a kép, ha a játékszabályokat nyilvánosan deklarálja. Egyébként is bármennyire nem a megszokott formában, de az Internetto mégiscsak egy magazin, amelyben a 7? egy rovat, Zsófi pedig ennek a felelős! szerkesztője. Ha valakinek nem tetszik, hát ne "vegye meg".

Más.
Sajnálkozva látom, hogy egyre inkább elterjedőben van ez az "újmagyar" helyesírás. Nekem nagyon nem tetszik. Szerintem aktuális lenne egy 7? erről a témáról is.

Az e heti 7?-hez annyit, hogy jó ötlet a bérbeadás. Tovább színesíti ezt a helyet (Zsófi! eddig sem tartottam szürkének, vagy érdektelennek).

Szóval ennyi. Egyenlőre.


Jusuph


1997. augusztus 7. - csütörtök, 14 óra 24 perc
Nade kérem,

ha tudok egy ipcimet, akkor hogy jutok el a tulajhoz?

Magánügyben is érdekelne, mert az egyik accountomat valaki nagyon baszogatja, állandóan teletömi *nagyonnagy* fileokkal, én meg jól megszívom, mert... de pechére a mailerem megmondja róla azt hogy "original ip address = xxx.xxx.xxx.x" (már nem emlékszem pontosan...)

Namármost: Én ennek alapján úgy döntöttem, hogy megpróbálnám beazonosítani eztet a figurát.

Deha: megpróbálom eztet a címet begépelni a browserben, akkor persze server not found van. De az ipcim elso 5-6 jegye mindig ua, ezért gondolom hogy az elkövető is ua. Legalabb az orszagra lennek kivancsi! Van valakinek ötlete? Van esetleg egy (nyilvános vagy félhivatalos) adatbázis az IPcimek (szolgáltatók?) adataival? (muszáj lennie)

Örülnék, ha valaki segitene, én elég lamer vagyok IP ügyben, bírósághoz meg már mégse megyek evvel...

Üdvözlettel Micu


1997. augusztus 7. - csütörtök, 13 óra 26 perc
Papaja!
Kérdésedre a válasz: you are perverz disznó.
:-)))))
F.G.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 12 óra 28 perc
Valahogy így olvasgatás közben rá kellett jönnöm, hogy ez az egész 7? kezd valamiféle személyes adok-kapokká változni. Mivel gondolom sokaknak az a véleménye hogy ez őket nem érdekli, megajándékozlak benneteket egy talán kissé infantilis sztorival.
Az egész arról szól, hogy a kicsikém (amúgy csak PCili) osztályt lépett. Már nem a 2D-be, hanem a 3D-be jár. (Mindig is tudtam, hogy jó KÉPességű, elvégre én raktam össze.) Igaz, nehezen ment neki, de az év elején új I-RAM-ot kapott zsebpénz formájában, így beruházhatott új tanszerekbe. Aztán mindjárt az első nap panaszkodni kezdett. Először az volt a baja, hogy a kis Wincs Eszter mellé ültették, pedig ő előre szolt, hogy jobb lenne a nagy Szká Zita mellé és nem IDE, (mert arról többet tud lesni), de helyhiányra való hivatkozással elutasították ilyen irányú kérését. (Egyszerre csak négyen férnek el egy padban.) Aztán meg az volt a baja, hogy túl CACHE-kenyek a padok, így egyszerre csak egy füzetet tud kirakni rá. Na ezt megoldották alappad cserével. Úgy az első hét elteltével pedig mi történt? Intőt kapott a Processzor nénitől, mert állandóan késik a suliból és a többieknek rá kell várniuk. Persze erre egyből azzal védekezett, hogy a régi elavult ISArusz buszok tehetnek róla, meg a nagy forgalom. Na aztán néhány hét múlva (hosszas könyörgések árán ) végre átültették másik helyre. Mindjárt ABLAK mellé. Persze, hogy állandóan mást csinált mint amit kellett volna, így nem is csoda, hogy az első dolgozata tele volt FATális hibákkal. Most az iskola könyvtárszerkezetét tanulmányozza, nehogy még egy ilyen csúfság történjen vele. Remélem nem fog megbukni. Másoktól azt hallottam, hogy nem ő az egyetlen ilyen gyermek. Azt mondják, nem is ő a hibás, mert a Processzor néni egy nagy K és nem elég INTELigens. Na ja, könnyű mondani, de egy jobb iskola manapság sokba is kerül. Hű, nem is mondtam, képzeljétek mostanában valami Plug'n'Play klubba jár. Aggódom érte, szerintem még túl kics ehhez, meg aztán nehogy elkapjon valami csúnya vírust. Mondtam is neki, hogy vigyázzon kinek a milyét rakja be. Esténként inkább játszok vele egy kicsit, mielőtt lepihenne, aztán elbúcsúzok tőle. Valahogy nem tudok rá haragudni. Elvégre ő az én PiCim.
Egy aggódó, de boldog apuka: Taky


1997. augusztus 7. - csütörtök, 11 óra 59 perc
F.G !
Jukasra marta memóriámat az Ultra(viola)!
Classic-okat pontossan, vagy sehugy!
Mia culpa!
sex:Elképzelem a két Violás csajt (padödö) lyukas bugyiban :))). Mijen disznó am I?

Jozsó azt igazolja mit állítok, plusz az IP cím mellett megy az egyéb infó is, de nem érdekelt, hogy a browserem típusát is közli. Közli, egészségére.(persze ha lopott, vagy másolt akkor a sorszámával vigyázni kell, de azt nem közli). Ez érdekes lehet spec. Web lapok esetén ahol rákérdeznek, hogy mid van, mert aszerint gyönnek a makrók. Ez lehet így automatikus.
A szolgáltató eltakarhat egy embert, de ha dinamikusan osztja ki a címeket (tehát változik) a szolgáltató elméletileg naplóz, így utólag visszakeresheti, hogy egy adott időpontban ki garázdálkodott egy IP címen.
Ha valaki isten igazából tudni akarja és a szolgáltató is segít, akkor visszakereshető egy ember.

papaja


1997. augusztus 7. - csütörtök, 11 óra 7 perc
Kedves Lépes!

Csak úgy, de már megvalósult. Úgy hívják 7?.

k.istyu


1997. augusztus 7. - csütörtök, 10 óra 10 perc
Szasztok.
zene:
Észrevettétek, hogy most egy uj (über alles) elit alakult ki a mi kicsiny országunkban - csak az a gond, hogy az uj elit nem tud semmit a zenéről, csak a pénzre gondolni. Ez ugyan nem baj, de hol vannak a magyar Jack Ruby-k, Bob Rock-ok stb., akiknek a Red Hot-tól Johny Cash-ig (Cult-től metálicáig) mindenhez van érzésük. Szóval aki érzi magában a lángot, ne fojtsa vissza. Itt vagyok példának én ... (ha-ha-ha: fic).
Más. A hülyeség, kozmopolita jelenség. Láttam barmokat nagy országokban (igaz többet), de vannak itthon is. Miért irom ezt? Füzzétek össze!

donvito


1997. augusztus 7. - csütörtök, 10 óra 3 perc
Sziasztok!

A vitának ahhoz a részéhez szeretnék hozzászólni
amelyik azt fejtegeti, hogy vajon milyen infokat
szolgáltat rólunk a browserünk.
Nézzétek meg a http://www.anonymizer.com/ helyet
és kattintsatok a don't believe us linkre.
Hát ennyit lehet tudni.

Az rögtön látszik, hogy ha valaki modemen
lóg a szolgáltatón akkor nem lehet egyértelműen
beazonosítani.

Pirítós
Majd ha visszajöttél a nyaralásból akkor
nézd meg a böngésződ help menüpontját,
ott találod a Netikettet.
(netscape rulez)

Jozsó


1997. augusztus 7. - csütörtök, 9 óra 45 perc
papaja!
Csak a rím kedvéért - mert az Irigy Hónaljmirigy is azért találta ki:
"Lyukasra marta
bugyimat az Ultra"
Persze nem szeretném ezt a bugyit túldimenzionálni, mint D.-t, úgyhogy ha akarod, felejtsük el azt a rím-ügyet. :-))
F.G.

MaCS!
Mostanában nő a népszerűségi indexem, miután szimpatizáns@stb. a lábamhoz szeretne kuporodni, Te meg kifejezetten szívesen vitatkoznál velem. Mit tagadjam, jól esik.:-))
Neked is csak azt tudom tanácsolni: légy türelemmel, az idő mindent megold - fogunk mi még vitázni.
Annyit helyesbítenem kell Neked címzett előző üzenetemben, hogy az "egyetlen szavaddal sem értek egyet" helyett helyesebb lett volna "gondolataidnak olyan nagy hányadával nem értek egyet, hogy ez lehetetelenné teszik közöttünk ez ügyben a vitát" kitételt alkalmaznom. Pongyola megfogalmazás volt. Elnézést kérek.
Ki az a Gyula?
Szia :-)))
F.G.

No látod, Leninfiú!
Most például igen nagyfokú beleérző képességről tettél tanúbizonyságot. Ekkora empátiával és szabadelvűséggel - már elnézést D.-től a hasonlatért, hiszen ő nem bűnöző, ezt azért nem állítottam - akár a börtönök megszűntetéséért is felléphetnél.
Szóval azt gondolom, hogy az igen fontos, hogy megértsük a másik indítékait, lelkének mozgatórugóit, belső indulatait, amik arra sarkallják egyes polgártársainkat, hogy mások számára kellemetlenséget okozzanak - de együtt élni velük nem kell - már ha nem muszáj. Hogy picinyég világosabban is megközelítsem a dolgot: jó néhány barátunkkal időnként csúnyán összeszólalkozom - hát nem vagyok a kedvencük, már nem is leszek - vannak olyanok, (még többen) akiknek a véleményére ilyen olyan okok miatt nem reagálok. (másképp, vagy túlságosan is ugyanúgy közelítik meg a témát mint én). Szóval azt gondolom, hogy elég széles a kör akiknek a gondolatai belőlem is gondolatokat váltanak ki.
Idáig két álnéven működő polgártárs akadt összesen, akik kifejezetten úgy éreztem, hogy megsértik azt az általam elképzelt határt, amit ez a fórum már nehezen visel el. Az egyik Dénes volt - és ha megnézed például 179. sorszámot viselő búcsúsorait, akkor el kell ismerned: a fickó maga írja le( a vicc az, hogy nem először), hogy szórakozott, provokált és ezt élvezte. Perverz, én ezt így írtam, ha jól emlékszem.
Nem hiszem, hogy húsvét óta 5-10 alakalomnál többször foglalkoztam volna vele, de nagyon nehezen viseltem.
Scroll, persze, de nem az a baj, hogy írt, hanem az, hogy szóba álltak vele és mindig jött egy újtoleráns - aki nem ismerve az előzményeket - újra védelmébe vette és újra vita tárgya lett a pali.
Hát ez a vita volt a jégeső zs.-nek, ettől telt meg a hócüppentyűje.
Ahogy jellemezted egyébként a manus belső világát, az szerintem is telitalálat.
Barátsággal
F.G.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 9 óra 19 perc
Hát ha valaki egy szál bikiniben megy el nyaralni, akkor két választása van:
- lyukasra mossa azt
- nem mossa, de akkor közrendet sértő szaga lesz

Akkor már inkább mossa.

Szag-ló


1997. augusztus 7. - csütörtök, 9 óra 9 perc
Zenei életről:
Az Irigy Hónaljmirigy "Balatoni Nyár"-paródiának van egy érdekessége. A paródia változatban ugyanaz az a hölgy vokálozik az IHM-fiúk helyett, aki az eredeti 4FClub nótában helyettesiti a csapat egyébként fahangú bögyös-macáját!!
De hasonló stiklik működnek a disco-ban oly népszerű csapatok zöménél. Listát nem írok róluk, mert agyondédelgetet sztárjainkat nem illik sárba taposni. Elég szégyen - főleg a kiadóknak - a végtermékük még igy is.

hc


1997. augusztus 7. - csütörtök, 9 óra 8 perc
Szasztok!
Én már csak ilyen vagyok! Mármint, hogy nekem minden tetszik.
Ha valaki ismeri, szerintem mindenki - ti már csak ilyen okosak vagytok! - a reklámszakmában szokták használni a jó angol szót, hogy "brain-storming" , ami azt jelenti, hogy ca. 5 pacák leül egy asztal elé és célirányosan addig marháskodnak (órákon át), amig valami ki nem jön a dologból valami érdekes. 1 megoldás az 999 töketlenségből! Ez legyen a mi módszerünk!

És mit szóltok ahhoz, hogy a bili-fiu megvette az Apple 30 percentjét. Na ilyenkor sirnom kell!

Még jövök vissza.
Irjatok valami szépet.

donvito


1997. augusztus 7. - csütörtök, 8 óra 40 perc
A magyar zenei életről annyit, hogy az Irigy hónalajmirigy (igen van ijjen banda) "Balatoni nyár" -feldolgozását kifogásolja az Ultrát gyártó cég, mert van benne egy sor:
"A bugyimat lyukasra marta az ultra"...

Uborkaszezon...
Bár a Pozsgai ügy se rossz.

Hétkérdésnek én az ijjen pikántabb ügyeket javasolnám, esetleg egyszerre többet is.
Lyó ötlet, hogy a nick-eket levédjük valahogy.
Szintén egyetértek esetenként a 7kérdés "albérletbe " adásával.
Szerintem a D.ügyet ismét túldimenzionáljuk.
Take it easy Zs. !

papaja


1997. augusztus 7. - csütörtök, 7 óra 21 perc
Pirítós - talán még itthon - kedd, 19:09-re
bocs, kissé késtem a válasszal.

Nem, nem attól halt el a szekció, hogy a tagok ismerték egymást. A SYSOP-csaták izzadságcseppjeit letörlendő ment oda a tagok (olvasatomban Kedves Felhasználók) egy része. Tekintettel arra, hogy az így kialakult csoport nézetei alig különböztek egymástól, nem volt min vitatkozniuk. És ez teljesen független attól, hogy ismerjük-e egymást személyesen avagy sem.
Mint mindenütt az ehhes hasonló rovatokban: vannak szereplők akiket ismersz és reagálsz-vitázol felvetéseivel, és vannak, akiket nem ismersz, de véleménye különösebben nem is érdekel.

Tehát én azt gondolom, semmi, de semmi köze nincs a személyes ismeretségnek a vita-halálhoz. Ha ez fordítva lenne, midannyian sokkal boldogabban élnénk. Egyetértesz?
Lépesméz


1997. augusztus 7. - csütörtök, 7 óra 14 perc
Kedves Zsófi!
Nem igazán értem, hogy mi közöm van nekem Déneshez. Most írom először le a nevét. Továbbá: véletlenül sem támogatom a 7?-be nem tartozó hozzászólásokat. Az általam említett T. nevű sporttársról pont azt írtam, hogy az Általad a továbbiakban kifogásolt és cenzúrázandónak minősített hozzászólása nagyrészt -- 2-6 pont -- igenis a kérdéshez kapcsolódott, mégpedig viszonylag konstruktív módon.
Tudom, hogy ha valaki ellen fellépnek, azt az illető gyakran a ténylegesnél érzékenyebben éli meg. Szerintem T. véleménye nem szólt a személyed ellen. A tálalás valóban eléggé ocsmány volt, de érzésem szerint a tartalom még az elfogadható szinten belül maradt. Félre ne érts: nem tetszett T. stílusa, és a fent jelzett pontoktól eltekintve nem is értek egyet vele. Nem is állítom, hogy közfelkiáltással kellene rovatvezetőt választani. Ezért is vagyok itt, még ha az utóbbi időben nemigen írtam, csak olvastam.
Amit viszont tényleg kritikának szánok, az még mindig az, hogy szerintem Te vagy gyakran elfogult -- lásd Rezső.

Szia FG!
Kifejezetten szívesen vitatkoznék Veled, csak egyelőre nem tudom, hogy pontosan miről. Ténylegesen mi volt az, amivel nem értettél egyet a hozzászólásomban? Ha tényleg az egésszel nem értenél egyet, akkor szerinted keményen cenzúrázni kellene mindent, ami nem tetszik a rovatvezetőnek, ellenvélemények eleve kizárva, nem tiszteled sem Rezsőt sem Zsófit, Gyulával viszont szimpatizálsz. Ez -- gondolom, remélem -- nem így van. Tehát pontosan miben nem értünk egyet?

Üdv: MaCS


1997. augusztus 7. - csütörtök, 1 óra 4 perc
Hát szerintem, a nyár meleg,a tél hideg ,ez igy van jól, Bár a lány barna, s nem is volna hü,ha meg nem csalna.

1997. augusztus 7. - csütörtök, 0 óra 21 perc
Barika,
volt más nevem. De már nem emlékszem Barikára...:-) Neked nem volt?
Lépesméz
PS.: Bocs a magánbeszédért, itt kérdeztek és nincs más módom a válaszra.


1997. augusztus 7. - csütörtök, 0 óra 3 perc
Zsófi,
azt írod: "Ott küzdjetek Dénes jogaiért, ahol a hely szabályait tiszteletben tartó hozzászólásait kiszedik." Itt van az ebkutya elhantolva, ugyanis a 7?-nek a mai napig nincsenek leírt, deklarált szabályai. Csak szájhagyománya. És nem a D. jogaiért küzdünk (én legalábbis biztosan), hanem világos, egyértelmű játékszabályokért. Bár ha jól értettem, már fölösleges, merhogy lesznek végre.
Miután 3-4 alkalommal fölmutogattunk arra az egymondatos szabálra az olvírban, azér a Dénes is alkalmazkodott, mert volt mihez. Nézd meg a szomszéd kórteremben, az utóbbi időben egészen civilizált volt.

Ellenben valami rettenetes mértékben unom a Dénes-kérdést. Biztosan nehezen érthető az ügy, de azért kaviat, (kegyelem!) nézd meg inkább a köcsögben, úgy áprilistól napjainkig... Antagonisztikus ellentét van Zsófi és Dénes között, és én már belefáradtam a dologba, herótom van, és hogy több billentyűt itt a keyboardon nem koptatok ezügyben, az ziher.

Trebitsch


1997. augusztus 6. - szerda, 22 óra 46 perc
Baszhatjátok

1997. augusztus 6. - szerda, 21 óra 24 perc
Zsófi kérlek!

Nem szeretnélek buzerálni. Ami a Dénes nevű imaginárius falloszt illeti, megtestesít mindent ami a 7? korlátja és öröme egyben. És ti, akik csináljátok, meg értetek hozzá, lerugjátok az egész lényegét: hiszen a lényeg, hogy lehessenek Dénesek! Én is Dénes vagyok soxor, meg szerintem Te is Dénes vagy roszabb pillanataidban (bocs, tényleg nem sértésből írom: így érzem).
Lenin meghalt. Dénes él.

Leninfiú


1997. augusztus 6. - szerda, 21 óra 9 perc
Ugyan gyerekek Elvis él!!!

Szerintem annyi elég ami jobb IRC csatikon jáccik, hogy a csóka regisztrálja a nickjét. Ha más megy be lerugja a gép a drotrol. Ettöl még mindenkinek lehet sok-sok neve eccerre, de nem lehet más neve alatt irozsgatni. zs melója megmaradna, mert a "Te fasz xyz", pláne a ilyenolyan fajcuccozó dumákat ki kell szerintem vagdosni, mert most is ha nem lett vóna benne 08ember indulatjellegü haragvirgácsa, nem ment vóna el a nyálba a lista.
/persze nem ment el azt csak úgy mondtam ;-> /

a Dénes témához sajna nem tudok hozzászolni, ritkán tudom végig olvasni az összes dumát, majd ha lesz idő csinálok egy query-t a "Dénes"-re...

kaviat (próbáltam érdemben vauvau)


1997. augusztus 6. - szerda, 19 óra 21 perc
Leninfiú és MaCS,
Dénessel kapcsolatos összes mondandóm (részben ismétlése annak, amit már ezerszer elmondtam): mindenkinek helye és szava van minden olyan beszélgetőrovatban, ahol a többiek eltűrik, befogadják, szóba állnak vele. Dénes is ott van az olvírban. Itt is itt volt mindannyiszor (lásd archívum), amikor a heti kérdéshez bármilyen távolról is kapcsolódó mondandója volt. De ez itt egy TEMATIKUS VITAROVAT: azt a dedót, én, a rovatért felelős szerkesztő nem játszom el negyvenkettedszer, hogy hagyom, az említett úr különféle ürügyekkel addig mesterkedjen, míg arra nem terelődik a szó - rendszerint ez az "az" mindig ugyanaz: ő, az USA és Magyarország különbsége az előbbi javára, vagy valamelyik hozzászóló gátlástalan szidalmazása és minősítése -, amire ő terelni szeretné. Nem! Ott küzdjetek Dénes jogaiért, ahol a hely szabályait tiszteletben tartó hozzászólásait kiszedik. Itt nem ez a helyzet.
Még annyit ehhez: a szerkesztő munkájával szemben bárkinek lehetnek kifogásai, és ezt, természetesen, el is mondhatja. De egyrészt a szerkesztőt is védik ugyanazok a szabályok, mint bárkit, aki névvel vagy álnévvel megszólal egy nyilvános vitában: a munkája, a véleménye kritika tárgyává tehető, a személye nem! A személyeskedés, a szidalmazás továbbra sem tartozik ebben a rovatban az elfogadott vitamódszerek közé, még akkor sem, ha rólam van szó. Másrészt: a szerkesztőt, sajnálom, nem a nép választja közfelkiáltással. Megbízza a kiadó, a főszerkesztő, a tulajdonos, mert úgy ítéli meg, hogy a munkája minőséget jelent, és sok olvasót vonz. Ezért a nép által történő visszahívása sem tekinthető valódi akcióra történő felhívásnak, csak személyes piszkálódásnak, súlyosabb esetben támadásnak. Már elmondtam, de úgy látszik, nem elég hangsúlyosan: az olvasó, jelen esetben a rovat használója (aki, ismétlem, a szerkesztő munkáját bármikor kritika tárgyává teheti) azzal szavaz a szerkesztő személyes alkalmatlanságáról, hogy nem látogatja az általa szerkesztett rovatot. Ha a hétkérdés látogatottsága majd az első helyről visszazuhan az utolsóra, Dénes nélkül is tudom, mi a dolgom.
Addig kéretik - mindenkinek - a megengedett keretek között maradni mások szidalmazásában (erre majd még visszatérek).

Még mindig nem jutottam el az érdemi mondandómhoz, hála Dénes újabb és unalomig ismert akciójának, és nektek, akik annak ellenére, hogy pontosan tudjátok, mi a célja, újra és újra beveszitek a kisded játékait. Még egy hét, amelyik értelmetlen és céltalan vitával telik el.

zs.


1997. augusztus 6. - szerda, 18 óra 56 perc

Hát kedves F.G. nem is tudom...

Lehet, hogy amint azt Túró Rudi szenzitív alkatú és nicknevű levelezőtársunk megfogalmazta, én nem vagyok elég szenzitív. Mindenesetre a jelek szerint toleránsabb vagyok olyan emberekhez, akiket nem állhattok. Engem kevésbé zavarnak. Lehet, hogy a xenofóbia is egyszerűen kifinomult szenzitivitás, és mint ilyenre törekednem kéne?

Most egy picit képzeljétek magatokat ennek a palinak a helyébe. OK, nem igazán, csak játszásiból. Szakadt (mármint idegenbe). Biztos már némi akcentussal beszéli a nyelvet (a magyart és az angolt is persze). Összejár néha kinti szakadtakkal, hallgatja a rettenetes hülye dumákat, hogy milyen jó fej a Csurka, meg a Mongyonle. Néha szeretne itthon lenni, ilyenkor a szemétre, a bűnözésre, a környezetszennyezésre gondol, hogy ne fájjon. Aztán meg arra, hogy mekkora poén volt, mikor egy kinti Geldnágel nevű magyar ügyvéd 3000 dolcsiért elintézte neki a zöld kártyát, aztán meg állampolgársági esküt tett és általában megpróbál rendes amerikai lenni. De az a baj, hogy Amerika igazán nem érdekli. Fotózza az üvegpalotákat, meg a 45 fogú nejlonhajú, szolárium keltetőből kikelt idiótákat (akik mind gazdagabbak, mint ő). Már volt a nagy nemzeti parkokban. Éppen most megvette a legújabb a Hasselblad 503CW gépet is. És mégis alapvetően szarul érzi magát. Ráadásul neki még az a kicsiny imaginárius mentsvára sincs meg, hogy VALAHOVÁ elmehetne onnan, hiszen a világ legjobb helyén van (nincs kutyaszar, hogy mást ne mondjak). Mert innen legalább azt lehet hinni, hogy van hová menni. De odaátról?
Szóval be van futva. Csak valami hiányzik. Az otthoni édes-büdös ólmeleg. És betolja az orrát, de érzi, itt tényleg büdös van és nem is érti, meg nem is érdekli már az , amiről ezek a csókák dumálnak. De azért szertne ide is tartozni. Vagyis inkább oda. Legjobb neki a repülőn.
Nem kell ezért útálni. Sajnálni se kell. Félni se kell tőle. El lehet viselni. Van ilyen is.

Leninfiú


1997. augusztus 6. - szerda, 18 óra 15 perc
Ha azt akarjuk, hogy ez egy nyilt lista legyen, ahol sokan hallatjak a hangjukat, akkor nem kell sokat valtoztatni, DE el kell viselni a szelsoseges hangokat is. Elviselni = ha nem tetszik valami nem orditani, nem azonnal az amerikai kongreszzussal meg cenzuraval fenyegetozni. Ha azt akarjuk, hogy jo kis torzsgarda sorozgessen itt, akkor jelszot + fenykepes igazolvanyt adjunk ki a megfelelo bizottsag altal megbizhatonak minositett tagoknak (felvetel ket tag ajanlasa alapjan).
bubu a kexalagos
1997. augusztus 6. - szerda, 17 óra 10 perc
Ja meg az is eszembe jutott, hogy ha nem lenne"zamek", meg "anyad" meg ilyesmi, akkor akár egy kitöltött kérdőiv is lehetne. Nem?

Lehet egy kérdéssel több: hová tart a magyar zenei élet?
pusszantlak titeket, donvito


1997. augusztus 6. - szerda, 16 óra 36 perc
Ja meg az is eszembe jutott, hogy ha nem lenne"zamek", meg "anyad" meg ilyesmi, akkor akár egy kitöltött kérdőiv is lehetne. Nem?

Lehet egy kérdéssel több: hová tart a magyar zenei élet?
pusszantlak titeket, donvito


1997. augusztus 6. - szerda, 16 óra 35 perc
Szasztok Picinyeim!

Csak lesem, hogy mi minden tortenik itten es, mit tagadjam, jol szorakozok, mar vagy egy ideje - 1-2 honapja. És még azt sem szoktam meg, hogy van ékezet.
Nos, nekem az egész ugy ahogy van natyon-natyon tetszik. Élet ize van és nem Parlament szaga. Beszéljünk az életről. És ebbe beletartoznak a bunkok, meg a trágárságok is. Ezért nem helyeslem ha valaki-akárki(Zs. - kézcsók és tiszteletem) kitöröl vagy nem enged vagy megreguláz.
Máskülönben mit vártok ilyen uborkaszezonban???
Ha lessz 7?-e akkor majd nem lessz ez a szellemi maszturbació. Ha nem?
pusszantlak titeket

donvito


1997. augusztus 6. - szerda, 16 óra 18 perc
Ejnye Skacok!
Próbáltam végigolvasni a mostani 7?-hez irt hozzászólásaitokat, de egyszerűen nem birtam. Az egész kimerült a pro- és kontra Dénes körül kialakult vitában! A hozzászólások kb. 80%-nak semmi köze a Zs. által felvetett témához. Nekem különben teccik a 7? és teccenek az elé irt bevezetők is. (Deezazén prájvit véleményem!) Viszont teljesen egyetértek Lépesméz (ösmörös vagy, nemvoltneked más neved?) azon javaslatával, hogy jelszavas-(ál)neves legyen a bejelentkezés. Szerintem jó 5let! Kérdés mennyire kivitelezhető.

Barika


1997. augusztus 6. - szerda, 14 óra 47 perc
Emberek,

Nem igazán ide tartozik, de:

1. Máma boldog napom van (igazából az egész hetem boldog volt)

2. Deviszont nem jutok be a Hotmail-be. (server returned illegal/unknown/bullshit information) Tuggyavalaki miér vanez?

PCr

UI. Itt gyönyörű idő van (22 fok, élénk keleti szél, dühöngő napsütés, 11kor megy le a nap). Hát ott?

(legalább beszélgessünk valamiről, ha már nincs 7?)


1997. augusztus 6. - szerda, 14 óra 43 perc
F.G.:

Talalt, sullyedt.

szimpatizans@rocketmail.com


1997. augusztus 6. - szerda, 14 óra 6 perc
Tényleg jó lenne már egy új kérdés.
Mindenképpen ki kell várni a következő hetet?
Cs.


1997. augusztus 6. - szerda, 14 óra 4 perc
Kedves Arnold Layne (who has a strange hobby)

A 175 cm és 55 kg megfelel?

Csigabiga


1997. augusztus 6. - szerda, 13 óra 39 perc
Kedves Gy.(többnyire szélsőséges)!
Borzasztóan sajnálom, hogy írásod tömör bája és intellektuális ereje egyetlen izmomra sem volt átmozgató hatással, ezért barátságunk egyelőre egyoldalú lesz. De megígérem, hogy figyelemmel kísérem munkásságodat, és ha majd hosszú távon is jó leszel, akkor a lábaimhoz kuporoghatsz. Addig is legyél türelmes, és ne várd el, hogy a kezemmel a buksi fejedhez érjek, mert egyelőre ez bennem kellemetlen érzéseket ket.
Az idő, az idő az mindent megold.
Barátsággal
F.G.


1997. augusztus 6. - szerda, 12 óra 59 perc
Szevasztok emberek.
Nem lehetne a het kerdesrol irni es a sajat problemajat mindenki megtargyalhatna az irc-n vagy ahol eppen akarjatok de ne itt. Mert a sok hulye szemelyes vitatok miat orakba telik amig a het kerdesehez a hozzaszolasokat elo tudom banyaszni.
Macalaca


1997. augusztus 6. - szerda, 12 óra 34 perc
Tisztelt neccezők- a hétkérdésről...

Vettem a fáradságot és utána szaglásztam, hogy mi is van a címeinkkel.
Ha valaki közvetlenül a szolgáltatón lóg, akkor biztos, ha a LAN-on és routeren át nyomul akkor valószínűleg igen és ha proxy gateway-en át jön akkor valószínűleg nem látható az eredeti (állandó) IP címe az Internetto (IDG) szerverén.

Ha a szolgáltató ad ki címet és az változó akkor az oké, de általában fix, mert így könnyebben tudja nyilvántartani.
Szóval majdnem mindenkiről tudható az eredet. Ebből még nem állapítható meg, hogy ki ő, hol van, de az látható hogy ugyanaz.

Szerintem jókat kuncoghat Zs. is (ha akarja látni) az azonos című de eltérő nick nevű beszólások közös eredetén :))). Én lusta vagyok és bevallom semmit sem tettem akkor amikor más neveken szóltam be, de ki lehet cselezni a dolgot : )). Most ahhoz is lusta vagyok, hogy tanácsot adjak, nézzen ki-ki utána.
Megtisztelő, hogy a T. Igazgatóság nem élt vissza a dologgal (Zs. sem), de jó ha ez tisztázva vagyon. Ha jól láttam, akkor a nyugtázás alatt semmi illegális nem történik, azért nem kell aggódni : ))).
Addig is légy résen! miként drága hőn szeretett nagyapám mondotta volt !
nna már itt is a szexkanyar... :((

papaja


1997. augusztus 6. - szerda, 12 óra 31 perc
FG:

Hadd legyek a baratod!

Igerem jo leszek. Mar most is csodalom gordulekeny stilusodat, irasaid tomor bajat es intellektualis erejet. Minden megszolalasod egy kis kaland, egy kis szellemi hasizomgyakorlat, ha megengeded, hogy igy fejezzem ki magam. Ha majd kozelebb kerulunk egymashoz meg verset is fogok hozzad irni, amit egyutt tehetunk bele a kocsogbe. Estenkent te ulsz a nagy fotelban, en a labadhoz kuporodom, egyik kezeddel kis buksi fejemet simogatod, a masikat a szivemre szoritom es csak nezlek, nezlek, gyonyorkodom benned es erzem, hogy nem elek hiaba.

Kedves FG, hadd legyek a baratod!

szimpatizans@rocketmail.com, ezelott nehanyszor Gy. (tobbnyire szelsoseges)


1997. augusztus 6. - szerda, 12 óra 16 perc
Én is megyek nyaralni!

1997. augusztus 6. - szerda, 10 óra 53 perc
Hát, ha elolvassátok az úr(?) "akit Dénesként gyaláztak" üzenetét, azt hiszem el kell ismerni, hogy nem tévedtek azok, akik írtóztak a figurától. Hogy jól szórakozott, az alátámasztja amit állítottam: perverz.
Mindenesetre ne reménykedjetek, nem az első eset, hogy búcsúzik. Lesz még jégeső.
F.G.


1997. augusztus 6. - szerda, 9 óra 13 perc
Nemlétező Dénes!

>Ez az egész névtelen...
Való igaz. Pl.:a parlamentben, egyes önkormányzatoknál, médiában felelős emberek szájtépése folyik. Az jobb ?
Mellesleg: Dénes továbbra is létezik (ha csak filozofiailag is) - azzal tetted létezővé, hogy írtál, reagáltál. Ennek nyoma marad, ha a fórum olvasóiban nem is -bár ezt kétlem- akkor az archivumban.
Azt a kitételedet, miszerint unalmas és terhes Te magad cáfolod meg :mulatságos, szórakoztató,tanulságos. De hát ennek az egésznek épp ez a célja !

Hopp: bocs ha túl magasröptű próbáltam lenni, eddig általában csak olvastam a 7?. :)

Peer1997. augusztus 6. - szerda, 9 óra 1 perc
Akit sokáig Denesként gyaláztak.
1997. augusztus 6. - szerda, 3 óra 42 perc

Az üzenet
1./ Elfogult.
2./ Nem érdekel.

Levus


1997. augusztus 6. - szerda, 8 óra 51 perc
Helló, van már új kérdés?

1997. augusztus 6. - szerda, 8 óra 51 perc
test

1997. augusztus 6. - szerda, 8 óra 43 perc
hijányozni fox Denes, egy ijen mártír...

1997. augusztus 6. - szerda, 8 óra 38 perc
Pirítós !
Igazán jó nyaralást kívánok !
Hiányozni fox! :(((
Meséld má el hol is nyaralsz, hadd csorogjon a nyálunk?

STP a szomorú, mert már nem nyaral


1997. augusztus 6. - szerda, 7 óra 39 perc
Tűzdelt 3h42!
Ijjentet má mindha olvastunk volna 1pár héttel ezelőtt!
Hisszük, ha maj nem láttyuk!
Csak Zsófinak hiszünk ! Van-e, volt-e real D.?

hájszpííd


1997. augusztus 6. - szerda, 6 óra 55 perc
Ki az a Denes?

Miután Húsvét óta húzogatom itt a lábakat ( van akiét ki is húztam )kezd az egész dolog unalmas és terhes lenni. Azon kívül idörabló is.
Elárulom, hogy Denes nem létezik. Mint ahogy egy csomó más figura sem.
Ugyan igy Önök sem léteznek.
Ez az egész névtelen ( álneves) levelezés egy nagy infantilis baromság. Felelöség nélküli szájtépés.
Úgy döntöttem, hogy elválunk Denestöl, meg Önöktöl is.
Nem kérek bocsánatot, mert ez az egész számomra nagyon mulatságos és szórakoztató volt.
Tanulságos is. De még mennyire.
Igy aztán a jövöben ne keressék senkiben sem Denest, sem itt sem az Olvírban.
Nincs epilógus, nincs nottó, nincs semmi, hiszen nem is volt semmi.
Mint ahogy Mindszenty mondta 1956-ban: "Szivemben harag senkivel szemben nem él."

Akit sokáig Denesként gyaláztak.

U.I: Sam lába szépen gyógyul.1997. augusztus 6. - szerda, 3 óra 42 perc
F.G tudományos ismeretterjesztö és Dénest ócsároló valamint minösithetetlen hangú, szemtelen irományaira két okból csupán igy reagálok.
1./ Elfogult.
2./ Nem érdekel.
Denes
Samuka@aol.com


1997. augusztus 6. - szerda, 2 óra 9 perc
Na jó.
Most egy rövidke időre kénytelen vagyok megfosztani a társaságot simulékony modoromtól.
El kell mennem nyaralni.
Vígasztaljon benneteket visszatérésem szinte biztos tudata (hacsak nem öl le valami jóérzésű bennszülött ott a távoli távolban).
Tsók mindenkinek, még az örvendezőknek is.
Pirítós


1997. augusztus 6. - szerda, 0 óra 20 perc
Dénes rulez.


1997. augusztus 5. - kedd, 22 óra 56 perc
Arnold Layne (who has a strange hobby)
or maybe already only he had....?

Kedces Arnold,
+tisztelsz, hogy 08 és Barackvirág féle megközelítésben szerény erényeimet megemlíted.
Sajnálatos módon nem tudodok arról, hogy nevezetteknek a 7? aktuális témájához bármiféle megközelítése lenne, így, ha nem fárasztó, hivatkozz már vissza, hol láttál ilyet?
Bocs: miből olvastad ki az erre utaló jeleket. Az is elég.
Lépesméz


1997. augusztus 5. - kedd, 22 óra 53 perc
[settings]
Piritos="0"
08="1"

;remelem ertitek....
;)


1997. augusztus 5. - kedd, 22 óra 18 perc
K.istyu: kedd 15:12 alapján javasoltad a DÜHÖNGŐ-t, vagy csak úgy jött?
Lépesméz
PS.: Nézz majd bele a múlthetibe, ha nincs meg. Ott van egy 8 pontba szedett válaszom.


1997. augusztus 5. - kedd, 21 óra 41 perc
Leninfiú, nemérted kinek mi baja Dénessel. Nem meglepô, a nicked elárulja, hogy nem vagy egy szenzitív alkat.
Dénes, csak annyit, te írtál R néven is?
Turó Rudi
1997. augusztus 5. - kedd, 20 óra 34 perc
Ja, csak a köcsögnek mondom, mert ezen aligha lehet vitatkozni, lévén áthidalhatatlan különbség ez ügyben kettőnk között.
MaCS kulturáltan és kereken megfogalmazott véleményének egyetlen szavával sem értek egyet. Meggyőződésem, hogy téved, félrevezetik őt a tapasztalatai, vagy annak hiánya.
Bocs, de azért legyen ez is a köcsögben, ha ottan egykoron valaki majd turkász kedvét leli. A szerencsétlen.
F.G.
Tudom, hogy ez magánügy, de


1997. augusztus 5. - kedd, 19 óra 25 perc
Kedves Mindenki!

Valahogy úgy rémlik mintha új minőséget teremtenénk itt, (míg áttévelyegjük magunkat a labirintuson talán bejárjuk az összes? elágazást is.) Ennek ugyanúgy része a 08 mint a Pirítós vagy Barackvirág, Lépesméz, zs. stb. -féle megközelítés. Azt, hogy ezek olvastán közelebb kerültem-e az ideáimhoz még nem tudom, majd az idő eldönti, mindenesetre igen jól szórakozom.
Határozottan tetszik a gondolat, hogy egy XXX. századbeli csupa agy, csupa nemiszerv szociólógusféle ebből próbál majd szakdolgozatot írni.

A 7? megváltoztatását nem javasolom, a zs. féle újítás lehetne a 8?, v. 9? esetleg 11? netán 12?, 14?, sít.

Kedves Barackvirág!
Szeretlek, de csak ha nem vagy 120 kg és 1m magas. (Szörnyű lenne!;-))

Kedves Piritós!
Úgy látom kezdek fellengzeni. Pirítson már rám valaki!

Arnold Layne (who has a strange hobby)

P.S. Hol lehet itt teológiai paradoxonokkal foglalkozni?


1997. augusztus 5. - kedd, 19 óra 23 perc
Az a baj, Leninfiú - kösz, hogy örülsz nekem, igazán - hogy a Dénes jelenség csak egészében érthető. Alkalmam volt megjelenésétől fogva végig kisérni azt az ámokfutást, amit az az úr végez rendszeres időközönként hol az olvír, hol pedig a 7? hasábjain. Dénes nemám olyan hülye, mint megnyilvánulásainak többségéből feltételezhető lenne, és korántsem ártalmatlan. Vagyunk páran, akik nem félünk egy-két virtuális pofontól, olykor megpörkölődünk egy-egy balhé során. Te is például. De aki ilyen konok rendszerességgel provokálja ki a népharagot új és újabb őrültséggel, minden cél és értelem nélkül, azt nem lehet kedvvel nézegetni. Az jégeső.
Nem akarom ám én senkinek a kedvét elvenni az ilyen fazonoktól, tőlem a barátja is lehetsz - asszem idősebb vagyok, így adok egy tanácsot: ne próbálkozz - de ha te lennél ennek a rovatnak a szerkesztője, neked sem lennének miatta és egy-két monomániás, ám egészen más módon ártalmas polgártárstól nevetőgörcseid.
Elképzelsz valamit, valami olyat, amiben alig vannak tapasztalatok amikre támaszkodhatsz, gyűröd, alakítod, próbálod olyanná tenni, amit elképzelsz - aztán jön egy-két :-((( és beleköp.
Nem hiszed el: amit zs. csinál itt, az újságírás. És zs. baromi jó újságíró, izgatja a dolog újdonsága, a benne rejlő lehetőségek, az innen nyerhető tudás. Hát nincs sok türelme már az ilyen ... fazonokhoz. (hogy mérsékeljem magam) én megértem ezért.
A belterjesség. Hát persze, ez néha előjön. Én is (más egyéb okok miatt) azért maradok ki, mert a sokat beszélők előbb-utóbb rányomják a személyiségük bélyegét a rovatra. Ránehezednek. magukra vonják az ellenfeleiket. Belterjessé válik. De éppen mostanában egészen szépen cserélődnek, forognak a nevek itt, és sikerült a viták és jópofik nagy részét áthordani az olvírba. Az ugyanis erre van.
Aki nem nyugszik bele, hogy valahol nem partner, hogy valahol zavar, aki ennek ellenére van, mint a kalapácsos ember a presszóban, ha emlékszel rá - na az a jégeső. Nekem.
Neked attól lehet könnyű szellő, vagy napsütés, ahogy akarod.
Barátsággal
F.G.


1997. augusztus 5. - kedd, 19 óra 14 perc
Lépesméz!
Ha jól értettem, amit jól írtál:
Szerintem a beszélgető rovatok halála, ha mindenki személyesen ismer mindenkit.
Ennek több oka is van (1., 2., 3.)
Azzal viszont egyetértek, hogy a Gyalázóban csak valódi emillel lehessen beszólni.
(Mivel nekem - sajnos - csak egy vaczak hotmailem van, hát nem gyalázkodhatnék kedvemre.)
A Gyalázót pedig tényleg úgy gondoltam, hogy ott aztán valóban mindent szabad. Csak egyet nem: saját név és emil nélkül gyalázni.
Pirítós

Más! (De már mondtam.)
Az Igazgatóság ne mongyonle!
Az mongyonle, aki azt akarja hogy mongyonle!
Az Igazgatóság mongyon fel!
Pirítós

Tisztelt Igazgatóságos Asszony!
Lehet, hogy jót tenne, ha kifüggesztenétek a rovat elejére valamiféle, mongyuk n pontból álló játékszabályt. Például:
1. A 7? tematikus, szerkesztett vitarovat, amelyben a feltett kérdéssel foglalkozó hozzászólások jelennek meg.
2. A rovat a sokszínűség jegyében támogatja az aktuális kérdésből levezethető alkérdések megtárgyalását, amennyiben azok végső soron a 7? jobb megértését segítik.
3. A rovat nem támogatja az aktuális kérdéshez nem kapcsolódó, magánjellegű megbeszéléseket.
4. A megszólításokban kötelező a “Kedves” vagy a “Drága” szó használata.
5. A rovatban nem jelennek meg a durva, trágár, kizárólagosan a vitapartner megsértését célzó üzenetek és a rasszista megnyilvánulások.
6. Dénes csak Volgográd by nigth képeslapokat írhat a rovatba Trockijlány (CCCP) néven.
(Biztos, ami biztos: Dénes! Ez most vicc volt! :-)
7. Pirítós csak 01:28 és 01:32 között szólhat hozzá, akkor is csak Barackvirághoz és csak szépeket mondhat neki - szorosan az aktuális kérdéshez kapcsolódva.
8. Keep smiley!
Vagy valami ilyesmi. Egy rögzített játékszabályra mindig lehetne hivatkozni, ha valakinek renoncot fütyöl közösségi szépérzéke.
Pirítós

P.s.: Apropó! Valaki meg tudja mondani, hogy hol lehet megtalálni és elolvasni az oly gyakran emlegetett Netikettet?


1997. augusztus 5. - kedd, 19 óra 9 perc
Barackvirág!
Légy enyém. Én nem kevernélek össze. Én letépmélek. Házasodni? Minek. Keress egy nőt akit útálsz és vegyél neki egy lakást.

Leninfiú


1997. augusztus 5. - kedd, 17 óra 21 perc
És mi van a globális felmelegedéssel?1997. augusztus 5. - kedd, 17 óra 15 perc
Szia F.G.
Jó, hogy megint írsz. Én nem igazán értem, hogy mi a bajod Dénessel, ahogyazt sem értem, hogy a Zsófinak mi a baja vele. Szerintem az étlagos szakadtaknál értelmesebb krapek és igazából el tudom képzelni, hogyan gondolkodik. Nem értek egyet vele, de azért még barátok is lehetnénk (ja az nem, mert a nickemet nem csípi, és attól félek nincs humora). Nem éreztem egy percig sem, hogy tönkretenné a szórakozásomat. Oldotta a belterjességet, ezt lásd be. És nem ér fel egy jégesőhöz. Nem kell tenni ellene.
Mindezt a Zsófinak is elmondhatnám, de hát ő szerkesztő és ez az ő fóruma, akár tetszik, akár nem.

Leninfiú


1997. augusztus 5. - kedd, 17 óra 14 perc
Szia F.G.
Jó, hogy megint írsz. Én nem igazán értem, hogy mi a bajod Dénessel, ahogyazt sem értem, hogy a Zsófinak mi a baja vele. Szerintem az étlagos szakadtaknál értelmesebb krapek és igazából el tudom képzelni, hogyan gondolkodik. Nem értek egyet vele, de azért még barátok is lehetnénk (ja az nem, mert a nickemet nem csípi, és attól félek nincs humora). Nem éreztem egy percig sem, hogy tönkretenné a szórakozásomat. Oldotta a belterjességet, ezt lásd be. És nem ér fel egy jégesőhöz. Nem kell tenni ellene.
Mindezt a Zsófinak is elmondhatnám, de hát ő szerkesztő és ez az ő fóruma, akár tetszik, akár nem.

Leninfiú


1997. augusztus 5. - kedd, 17 óra 13 perc
Kedveseim!

Azért jó az e heti 7?, mert végre különösebb (amúgy eddig sem nagyon betartott) keretek nélkül lehet anyázni. Azt javasolnám, hogy nevezzük át dühöngônek, ahol csak aláírások nélkül (esetleg kizárólag mindig más aláírással) lehessen megjelenni. Kötelezôvé tenném a rasszizmust, a trágárságok, a magyar helyesírás figyelmen kívül hagyását. Továbbá elôírnám, hogy csak az jelenhetne meg, aki legalább egy szexuálisan kétértelmű mondatot elhelyez a szövegében, különös tekintettel a szexuális kisebbsége (a homoszexuálisokra, transzvesztitákra, pedo-és nekrofiliásokra, szado-mazochistákra).

k.istyu szomorúan


1997. augusztus 5. - kedd, 17 óra 8 perc
Áh, nem. Már megpróbáltak sokan sok mindent. Próbáltak nem reagálni rá. Próbáltak szóba állni vele. Próbáltak érvelni, próbálták tréfásra venni, próbálták gyalázni, próbálták dícsérni, próbálták kivenni, próbálták betenni.
Dénes ugyanaz maradt ami volt.
Egy perverz alak, aki abban leli örömét, hogy mások szórakozását tönkreteszi a 7?-ben és az olvírban egyaránt. Ha véletlenül egyszer normális hangot üt meg, azt csak azért teszi, hogy még durvább és ostobább legyen azt követően.
Olyannak tekintem őt, mint a jégesőt. Nem tudok mit tenni ellene, megpróbálok mosolyogni akkor is, ha esik. Már esernyő sem kell nekem.
Szerencsére gyakran eláll és olyankor szépen süt a nap.
Száritkozzatok.
F.G.


1997. augusztus 5. - kedd, 16 óra 12 perc
Samuka45072AOL.com
Denes ( USA ).
(Postabontás. Havonta 1x)
Sértö levelekre nem válaszolok.
Lehet, hogy egyáltalán nem válaszolok.
Most lyó? :-)


1997. augusztus 5. - kedd, 16 óra 6 perc
Na most ez a 7? szerintetek miről szól? Szerintem nem arról, hogy van itt egy ember, akinek nem tetszik a szerkesztő. Mer akkor minek jár ide? Ráadásul zs-nek van egy neve, ez, hogy zs., tán lehetne használni. Nem kéne azzal visszaélve fröcsögni, hogy ő megadta az övét, ellentétben ezzel a Dénessel, aki ezek szerint huszonhat álnéven szapulja őt. Nagy bátorság, mondhatom. Meg férfias kiállás. Meg különben is, hogy kedvenceteket, 08-at idézzem: "Egyebkent meg tenyleg senki tarkojahoz nem nyomunk pisztolyt, hogy olvassa a 7kerdest, vagy meghal..." Mér kéne, hogy minden mindenki izlésének megfeleljen?

Barackvirág

UI: http://www.hotmail.com :)))))


1997. augusztus 5. - kedd, 15 óra 44 perc
Hellló!

Nem kell mingyá ajtóstul rontani a házba!! Mié' mongyon le a Zsófi, hát a múltkor a G.G. sokkal rosszabb volt és lehet, hogy még vele is jól jártunk. Ha teccik a 7?, akkor kell keresni egy másik fó-rumot (kólával) és áthívni az embereket. Ha olyan igazán szar lenne a 7?, akkor nem lenne itt ekkora tobzódás.
Hibák, persze, vannak lehetne egy kicsit sokkal gyorsabb a frissítés - nem csak a 7?-ban ,hanem az olvirban is!!! Mire bekerül az észrevételem és mire válaszolnak rá lejár a kormány mandátuma is. De inkább mongyon le!!
A kérdések szavaztatása jó ötlet, mert akkor csak lesz valami értelmes 7? is, mert mostanában nagyot esett a szinvonala a kérdéseknek. Hülye kérdéseknél, meg hamarabb jön elő az anyázás és kötelező szex is. A különböző alrovatoknak nem lennék híve, mert akkor legyen mindenkinek egy alrovata (home page) és nyaljon sót egyedül, mert a kutyát sem érdekli a magánkérdésére adott magánvéleménye.

hc


1997. augusztus 5. - kedd, 15 óra 20 perc
Pirítós,
akaratlanul is alátámasztod az előző héten általam összehordott 8 pont egyikét.
Mesélek:
Egy másik helyen, ahol ugyancsak lehet levelezni, on-line, jó 2 évig voltam tag. A tagság sokkal homogénebb volt, talán már sehol, soha nem lesz olyan (sokba került...).
Ott a törzsi zavargások nem is elsősorban egyes platformok, hanem a SYSOP, később VIZOP közt éleződtek ki. Az ok(ok) nem érdekesek most.

Na erre csak hogy egy moderálatlan, cenzúramentes helyet biztosítson, a VIZOP, létrehozott a DÜHÖNGŐ című szekciót. A különös az volt, hogy csak azok LÁTTÁK, akik beléptek. Később jövők viszont csak esetleg és áttételesen értesültek róla.

Naszóval: DÜHÖNGŐ szekcióba szépen csordogáltak a jelentkezések. A kívül állók meg irigykedtek: mondván, úgysem látják külsősök a nevünket, mi meg had lássuk azt, amit akarunk, átkeresztelkedtünk Q-Lovadrend-re.... (hozzáteszem: a szekció nyitott volt, bárki beléphetett - igaz ott mindenütt megjelent a valós e-mail-ed...)

Nos a Q-Lovagrendeben egyáltalán nem volt gyalázkodás. Többnyire személyesen ismertük egymást, ezért valamiféle üzenőfüzetté vált. Közben külföldiek is beiratkoztak. Aztán szépen lassan elhalt az egész. Ugyanis nem volt VITA (esetleg azon, mikor találkozunk és hol).
A vita ugyanis eleve feltételezi eltérő véleményformálók jelenlétét. Ahol mindenki káromkodik, fröcsög, nem tűnik ki ha Te is azt teszed.

Érdekes, ugyanezt javasolod Te is. Minden út Rómába vezet? Mindenesetre érdeklődéssel várom a reakciókat. Persze következne ebből, hogy akkor ott mindent szabad. Csakhogy... na jó, nem leszek jós megint.
Lépesméz


1997. augusztus 5. - kedd, 15 óra 12 perc
Ténes!
Miért, ki nem emócionális???
TREX


1997. augusztus 5. - kedd, 15 óra 2 perc
Barackvirág tarts ki! Már egy napja nem jutok be a homailembe... (server not found?!) p.

1997. augusztus 5. - kedd, 14 óra 48 perc
Piritósnak megint igaza van!

1997. augusztus 5. - kedd, 14 óra 33 perc
Csak úgy általában:
Ahogy a téma megkívánta adtam néhány javaslatot. Hogy ezt Mihancsik meghallotta ( mert meghallotta ) az jó.
Egyetlen feltett javaslatomra nem válaszolt. Azóta 7 üzenetemet vette ki.
Persze ha újságirásban nincs demokrácia ( ezt ö mondta )az más.
Biztos tudja, hogy ki kicsoda. Ha nem igy van nem ö lenne ö.
Most pedig ezt megörzöm, hogy cenzurázás esetén újra betehessem. Nem nyugszom.
Öszintén a nevekkel kapcsolatban, minek ez a hajcihö. És ha tudja, hogy én vagyok én akkor mi van? Kijön a lakásomra a kommandó?
Kiveszek, beteszek ez itt a baj, meg azt, hogy Mihancsik ezt teljesen öncélúan csinálja. Nem alkalmas erre a feladatra. Túl emócionális, meg a körmondatok...
Ok legyen:
Denes ( mégsemirokmásnéven ) ( USA )
(Mottó: Útálni csak azt lehet akit becsülünk.)


1997. augusztus 5. - kedd, 14 óra 31 perc
Leninfiú,
magánjellegű párbeszéd nem helyeselhető. Adj egy emailt: boss@euroastra.com
Lépesméz


1997. augusztus 5. - kedd, 14 óra 20 perc
Kedve Xakta ( i(x)szsák),
szerbusz.
Javallanám, engedd meg, hogy beceneveden, Xakta-nak szólítsalak.
Kérdésem: az OK, hogy először írsz. De mennyi ideje olvasod (nem feltételezem, hogy az archívum teljes anyagát átrágtad...:-))?
Megmondom őszintén, tudod, engem kissé meglepett a feltett kérdés. Egyelőre emésztési problémáim vannak vele.
Amit én fontosnak látnék, annak megakadályozását - ha ez nem jelent különösebb gondot -, hogy valaki írjon a nevemben. Mert talán az első látogatáskor nem tűnik fel, de bizony írtak már itt urak és hölgyek egymás helyett (kéretlenül).
Xakta, egyetértesz?
Lépesméz


1997. augusztus 5. - kedd, 14 óra 19 perc
Húúú, azt hiszem előbb túl stréberre sikeredtem. Beleolvastam az ARCHÍVUM-ba. De azért nem fogom megváltoztatni a logómat sem 69-re sem @virág-ra.

Taky


1997. augusztus 5. - kedd, 14 óra 12 perc
Lépesméz:

A másik kettőt tudom tudom, miaz az 1.?

Leninfiú


1997. augusztus 5. - kedd, 13 óra 59 perc
Használt jégcsákány igényesnek eladó.

Leninfiú

A hét? pedig azér kell, mert tematikus. Ha nem lenne teamtikus ugyanaz lenne, mint az olvirben, hogy az embernek az az érzése, mintha belehallgatna a szomszéd asztalnál ülők szövegébe. És azt nem mindenki szereti és nem is jó hozzászólni. Én sokkal inkább aktuális dolgokat kérdeznék, mert úgy gondolom, hogy a nagy és menő filozófiai kérdések (mint anális szex, romalányok, valamint, mennyibe kerül a kifli Twincity-ben) úgyis előjönnek. A jelen pedig mindenkinek egyformán érdekes. Lásd a MATÁV 7?-t. Legyen politikai 7?. Legyen gazdasági 7?.
Javaslataim:
1. Miért olyan baromi korruptak az önkormányzatok?
(Azt, hogy korruptak, igazolhatja bármelyik hitelezéssel foglalkozó komolyabb bankár - akár névvel is)
2. Mi lesz a magyar liberalizmussal, megnyuvad-e a szadesz?
3. Mit lehet tenni billgéc ellen?
4. Miért ilyen szar a felsőoktatás?
5. Miért nem plankolják fel a TV tendert a T. újságíró kollegák/miért van fontos kérdésekről kuss (Postabank, vodkagyár, Szekeres csoport, Pintér Dezső-miniszterelnöki-magántitkár, stb)?

08 édes úr!

Tudod, a legszebb rasszista szöveg amit eddig hallottam, a seregben egy ales szájából, így hangzott:
"Elvtársak, számomra minden ember egyenlő. Mer én az embert látom és nem a származását. Nekem az mindegy, hogy valaki koszos cigány, vagy büdös zsidó, vagy szerecseny. Én az embert látom bennük."

Leninfiú


1997. augusztus 5. - kedd, 13 óra 57 perc
Gyulának gratulálnék, mivel sikeresen 08 nyomdkaiba lépett. Hajrá...
A 15:06-os dolgot viszont nem értem. T. szerintem kifejezetten az alapkérdésre válaszolt, a stílusa pedig egyes itt lazán megjelenő hozzászólásokhoz képest kifejezetten jólfésült, sőt, kultúrált. Nem állítom, hogy mindenben egyet értek vele, de zs. reakciója nagyon kiborított. 15:06 ugyanis semmi mást nem tett, mint kijelentette, hogy a 7?-ről az a véleménye, hogy nem teccik neki a rovatvezető. Márpedig ha valaki rovatvezető, akkor ezt kutya kötelessége mély meghajlással tudomásul venni, és mint szuterén véleményt feltenni a rovatba. Kizárólag akkor vehetné ki, ha a nyilvános játékszabályok között ott állna, hogy a rovatvezető szent és sérthetetlen, róla csak jót szabad írni. T-nek igaza volt: az ő hozzászólásával kapcsolatban cenzúrának helye nincs.

Rezsővel amúgy messze nem értek mindenben egyet, de mint a rovat egyik kiemelkedő egyéniségét nagyon tisztelem, és munkásságát a köztünk meglévő véleménykülönbségektől függetlenül roppant nagyra tartom. Ezért aztán igencsak szíven ütött zs. kiszólása Rezső ellen, ami ráadásul -- szerintem -- a legkevésbé sem volt helytálló.

zs-t is tisztelem, becsülöm, és hasonlóan nagyra tartom a munkáját, de az ellenvélemény alkotására és közzétételére formált elidegeníthetetlen jogomhoz ragaszkodom.

Üdv: MaCS
mcs@mail.matav.hu


1997. augusztus 5. - kedd, 13 óra 47 perc
:)))) 08, ne morogj már! Sokkal szebb vagy, ha sztorikat mesélsz. A dolog különben is visszakövethető, tényleg nem te kezdted. Védekezni meg mindenkinek joga van. De hát itt ez a szokás, hogy összekeverik a támadót meg a támadottat. Ne törődj vele.
Én se szeretnék azonsítót. Majd megadom az elérhetőségemet annak, akinek akarom. A többieknek meg legyen elég, hogy én én vagyok. Ez ki szokott derülni, nem, Leninfiú? Ugye te még sose kevertél össze senkivel? És ugye nemcsak azért, mert "virtuális poligámként" írok? És ugye az se baj, hogy nem házasodok nyakra-főre? :))

Barackvirág


1997. augusztus 5. - kedd, 13 óra 22 perc
Az anonimitás a szájhősök álcája. Nem véletlenül van a boritékokon egy 'Fa.:' rovat. Nem beszélve arról, hogy ha válaszra vársz, így egyszerűbben megtalálnak. Ha meg félsz a nyilvánosságtól, úgy nyilatkozz, hogy rád nézve se legyen szégyen amit mondasz.
Akinek nem inge ne vegye magára.

Taky ( bocs, hogy beleszólok a vitátokba...)


1997. augusztus 5. - kedd, 13 óra 13 perc
Idézek, bocs, de így egyszerűbbnek gondolom.

zs.: " Aki küldte, azzal eleget találkozhattok az olvírben. "

Tr.: " mér nem írtad ki világosan, hogy kire gondolsz. Ha meg nem vagy biztos benne (tippjeim nekem is vannak) ne célozgass. Az se egy fair dolog. "

zs.: " Akkor gyanúsítanék, ha a meggyőződésem alapján, ám bizonyítékok nélkül megneveznék valakit (ami már csak azért sem lenne könnyű, mert mindkét rovatban váltott neveken fut). Így legfeljebb a kíváncsiságodat borzolgatom - ám nem elégítem ki, éppen mert nem akarok gyanusítani. "

Zsófi, ne haragudj, de így kollektíven gyanúsítod a teljes olvírt, vagyis mindenkit, aki ír oda.
Nem kéne.

Trebitsch


1997. augusztus 5. - kedd, 13 óra 4 perc
Na utoljara tenyleg:

Irtam a fuggosegrol (raszoktak a telefonalasra a delikvensek), irtam a nevtelensegrol (ott is mindenki alnevet hasznalt -eloszor), irtam az erotikus fordulatrol (...) es mindezen sztorik leirasakor egyetlen egy tragar szot, nevet, semmit nem irtam. Erre jott a baszakodas, a gothos feluletbe ejakulas es egyebek. Felhuztatok, es nem hiszem, hogy meglepoen, de visszaadtam a bunkosagot.
Milyen erdekes, SENKI sem irta azt, hogy nem kellenek sztorik... sot... Szoval asszem itt vagy suketek, vgy vakok, hagy tok hulyek vannak, akik meg mindig nem ertik ezt a par sort, es azt, hogy ez az igazsag.
Ja, es megiscsak savanyu az a szolo...

08


1997. augusztus 5. - kedd, 12 óra 59 perc
Leninfiú
Elfeledtem: van 1 (3) közös vonásunk..:-)
Lépesméz


1997. augusztus 5. - kedd, 12 óra 33 perc
zs,
bár nem válaszplsz egyértelműen, felteszem, megoldható az amit első nekifutásra javasolnék:

Egy nick-et csak ugyanaz az ember használhatna. Ez nem zárja ki, hogy ugyanaz az ember több nick-et is...

Ha ez technikailag megoldható - miért ne? - akkor egy jelszó választása után azzal lehetne besétálni.
Újaknak a rendszer kijelezné, ILYEN NICK NÉV MÁR HASZNÁLATBAN, ha mondjuk egy ember korábban már lekötötte. Igy nem fordulhatna elő, hogy a reakciótól függően vállalom vagy nem vállalom amit írtam. Igaz, helyettem se írhat senki.

Az OK, hogy nyilvánosság meg az is, hogy nick-név, meg annonimitás.
De: amint Te is be tudsz azonosítani valahogy engem, gondolom erre már is képes.
Azonban a nyilvánosság vállalásával együtt jár, hogy szerepe lehet egy-egy igen-nem válasznak is. Ekkor pedig már nem mindegy, ki pötyögi be. Esetlegesen PONT EZ tart vissza valakit(ket), mert más is írhat az ő nevében
Lépesméz


1997. augusztus 5. - kedd, 12 óra 32 perc
A hétkérdéshez!
1. Az előző héten is megmutatkozott igényre való tekintettel javaslom, hogy legyen egy olyan hétkérdés alrovat, amely folyamatosan, csak és kizárólagosan a szexualitást tárgyalja. Aki odamegy, az tudja mit kap a bucijába bele - ergo megszűnik a “prűdek fanyalgása”.

2. Hogy a durvaságra, trágárságra érzékenyek se kapjanak frászt egy-egy haragos beürítésen, esetleg legyen egy, amolyan ad hoc jelleggel működő cenzúrázatlan Gyalázó Rovat is. Ennek használatát úgy képzelem, hogy ha pl. valakit megüt a guta, mert leiskolázták, vagy nem hívták meg rizseslecsóra más rovatokban, legközelebb, csak annyit mond:
“Puszinyuszi! Ereggy át a Gyaliba, már megrajzoltam a pályát!”
Nincs frusztráció, nincs bentrekedt, fortyogó feszültség - és nincs rovatszennyezés.
Csak a végtelen béke és nyugalom. Ugye.

3. Lehet, hogy az jó ötlet, hogy akinek a kérdésjavaslatát elfogadják/-juk(?), az írja meg az esszét. Kicsit jobban át fogja gondolni milyen marhaságot javasoljon. Valamint határozottan jót fog tenni az írásbeliségünknek, ha időnként kicsit össze kell szednünk magunkat, hogy értelmesen megfogalmazzunk 20-30 mondatot.

Egyébként egy kicsit tartok attól hogy a több, párhuzamosan futó 7? szétforgácsolná amúgy egységes erőinket. :-)
De hát ahogy anyukám mondja: “A puding próbája az Te vagy arany, kicsi fiam.”

És. Ha jól sejtem sokkal, de sokkal többen olvassák a 7?-t, mint ahányan írnak bele. Nakkár. Egyelőre nem tudom, hogyan lehetne motiválni az újakat a beszállásra, ha egyáltalán kell, ill. lehet. (Pl.: lehet, hogy nagyban növelné az ideírók számát, ha nem írnék ide.)
Valaki azt írta, hogy az újaknak nehéz elfogadtatniuk magukat. Szerintem azért ez így, ebben a formában nem igaz. Vannak olyan újak, akik nehezen fogadtatják el magukat. És vannak olyanok, akik minden gond nélkül, azonnal.
Pirítós

Trockijlány!
Na jó, abbafejezem, bár legutóbbi hozzá szólásomat a Népszerű Ismeretterjesztés kategóriájában kívántam indítani, ahogy anno decibel enmagamat is felhomályosítottak a jószándékú egyedembegyedek, hogy mi, merre, hány rőf.
Pirítós


1997. augusztus 5. - kedd, 12 óra 23 perc
Jesszum pepi, Razzia drága!
Miben is van nekem igazam? És már megint?
És az asszony ilyenkor nem neccezik!
Na, kivele...

Leninfiú


1997. augusztus 5. - kedd, 12 óra 18 perc
T.
Feltétlenül nézz be a Magyarulezbe!
Köszi.
TREX


1997. augusztus 5. - kedd, 11 óra 44 perc
És ki fogja gyulafarok neccrágót elzavarni, ha megin ökörségeket ver be a kíjborgyába!?

hájszpíd


1997. augusztus 5. - kedd, 11 óra 29 perc
Jó lenne tudni, hogy addig amig a "hozzászólásodat kösztönjük ..." üzenet megjelenik, mit küld el a browser rolam: ok ugye ip cím az tutti, de account name, (kaviat), email egyebek?!? Ezek után végül is mindegy hogy mit írok be, és éppen kinek a nevében irogatom hülyeségeimet. "bent" mindent látnak, csak etikai alapon nem kürtölik szét ki kicsoda.?. Más persze a nem dialup emberek esetén pl. komolyabb cég vagy suli.

De asszem sosem fogjuk megtudni mit lát a netto az adatainkból, gondolom megtartja magának a tudást jó lesz az még a gonosz emberek megregulázására :-(

kaviat voltam (bocs lesz helyesírási hiba nem járt erre levelibeka)


1997. augusztus 5. - kedd, 11 óra 19 perc
Hát akkor először, bár ez szorosan összefügg az egyéb mondandóimmal: mint már százezerszer elmondtam, a hétkérdésben nincsenek IP címek, illetve én nem látom, ki ír és honnan. Nem is szeretném látni, és azt se szeretném, ha a választott néven túl azonosíthatók lennének a hozzászólók. A névtelenséget, illetve az álnevet én is az itteni beszélgetési forma nagy előnyének tartom, minden hátrányával egyetemben. Láthatóan jóval többen mondják el - vagy merik elmondani - így a véleményüket, viszont mindenkinek érdeke, hogy legalább az álneve alapján azonosítható legyen a többiek számára - a személyiségéhez mindenki ragaszkodni szokott. Az meg, hogy nem tudom biztosan megmondani, ki az az egyén, akinek egyetlen mondandója mások minősíthetetlen leszólása - nemcsak itt, az olvírben is - az elviselhető hátrányok közé tartozik. De a stílus, a mentalitás, a szóhasználat, a mondandó alapján, némi érzékkel és odafigyeléssel, bárki azonosíthatja a karakteres gondolkodókat éppúgy, mint a rossz jellemeket.
Trebitsch,
Akkor gyanúsítanék, ha a meggyőződésem alapján, ám bizonyítékok nélkül megneveznék valakit (ami már csak azért sem lenne könnyű, mert mindkét rovatban váltott neveken fut). Így legfeljebb a kíváncsiságodat borzolgatom - ám nem elégítem ki, éppen mert nem akarok gyanusítani.
08,
Gondolom, senki se írt a nevedben. Az enyémben sem. És ugye te se írtad volna le a történeteidet, ha az e-mailedet (és nem a hotmailedet) meg kellett volna adnod hozzá. És ne bántódj meg, hogy szóvá teszem a kitéteteleidet, ha már egyszer az üzenetedet nem vettem ki, mert nem kívántam érdemben beavatkozni a vitátokba azzal, hogy egy megjegyzésed miatt megvonom tőled a szót. Nem szeretnék élni ezzel az eszközzel, mint ahogy ritkán is szoktam. A vitába viszont itt nem akarok belemenni, de nézz át az olvírba, ott olvashatsz erről néhány, szerintem érvényes hozzászólást.
Pollack,
Teljesen egyetértek veled. Éppen azért veszek ki innen bizonyos üzeneteket, mert nem szeretném, ha a mondandójuk vagy a stílusuk elfogadottá válna a nyilvános beszédben. Ehhez képest én a zárt listát - ami szintén nyilvánosság - sem a szerkesztő "demokratikus" kontrolljának tartom - lapszerkesztésben, sajnos, nincs demokrácia, sem belül, sem kívül, az olvasó, ha nem bízik meg a szerkesztőben, azzal szavaz, hogy nem veszi meg a lapot -, hanem elveim ellen való csámcsogásnak. A zárt listás megoldás azonban az áprilisi balhé kompromisszumos lezárása volt: akkor beleegyeztem, most már tartanom kell magam hozzá - noha ismétlem, mélyen nem értek vele egyet.
A témajavaslatodat meg, légy szíves, küldd el újra szeptemberben.
Egyelőre ennyi.
zs.


1997. augusztus 5. - kedd, 11 óra 10 perc
Utoljára az esküvőmön tettek fel nekem hét kérdést és ha jól emlékezem mindegyikre igent mondtam. Bár akkor még nem tudtam mibe is egyezek bele. Azóta is mindenre igent mondok, mivel tapasztalatom szerint az építő ötletek előbb utóbb jól sülnek el. Meg aztán akkor kritizáljon valaki, ha jobb ötlete van, elvégre ez nem a parlament...

Taky


1997. augusztus 5. - kedd, 11 óra 8 perc
i(x)szsak: görgetősáv OK, de gondolj bele:
van aki _fizet_ azért, hogy a fórumot olvassa,
pl.:a Matávnak...

peer


1997. augusztus 5. - kedd, 10 óra 15 perc
Mi van itt, hetfo del ota nem irt senki?

R^x


1997. augusztus 5. - kedd, 10 óra 4 perc
1. kérdés:
Hová megy zs.?

2. kérdés:
Ki fogja rezsőmacskabaglyot elzavarni innen, ha véletlenül megint ide téved ?

gyula


1997. augusztus 5. - kedd, 9 óra 22 perc
zs.,
Ez a beazonosítás télleg érdekes kérdés, és vannak (lehetnek) praktikus oldalai.
Viszont, ha sikerült megbízhatóan azonosítani 15:06-ot, akkor már mér nem írtad ki világosan, hogy kire gondolsz. Ha meg nem vagy biztos benne (tippjeim nekem is vannak) ne célozgass. Az se egy fair dolog. (Félreértések elkerülésére: nem vettem magamra semmit, mert az nem én voltam.)
Ez a homály viszont nem jó senkinek, azt hiszem.

Trebitsch


1997. augusztus 5. - kedd, 8 óra 29 perc
Mindenek odakint!
(Eddig csak kukkotam, most írok először...)

Nem igazán értem (én, kis butus), miért is kéne itt nagyon változtatgatni. A 7? báját épp fésületlensége, szabadossága, (nick-)névtelensége, adt(j)a. Na ja, gondolom, sokakat irritálnak 1es hozzászólások, de az én gépemen van görgetősáv (tudjátok ott jobb oldalt; van két kis nyilacska is rajta), s ilyenkor egy gyorsat ignorálok...

Csak ügyesen...
i(x)szsak (mire ezt kitaláltam...)


1997. augusztus 5. - kedd, 8 óra 26 perc
Zsófi !

Csatlakozom Lépesmézhez, tudni szeretném, hogy milyen módon, állandóan, vagy csak utólag azonosítottad be a hozzászólót.
Lehet tudni, hogy ki volt (műszakilag), vagy a stílus alapján következtecc?

hanyattmaci
vagy monnyakle?


1997. augusztus 5. - kedd, 8 óra 17 perc
Kedd 1.22
Ahha. Én meg a Dalai Láma
Lépesméz


1997. augusztus 5. - kedd, 5 óra 29 perc
Kedves Zsófi,
ha lehet, szeretném megtudni, milyen technikával azonosítottad be a 15.06-ot? Ha és amennyiben ez lehetséges, javaslataimat a 7?-sel kapcsolatban újragondolom.
Lépesméz


1997. augusztus 5. - kedd, 1 óra 44 perc
Mint tudjátok, két nappal ezelőtt néhány új barátunknak elmondtam, milyen egyszerű egyes embereket megismerni, azonosítani. Elmondtam azt is, hogy közvetlenül is lehet nekem írni. Természetesen ez az út egy page-en vezetett keresztül.

Lám-lám. Hosszabb stagflációt követően a hivatkozott page 5 helyet visszaesett a TOP 100-on.
---------------------------------------
Természetesen ha valaki a két esemény között összefüggést vél felfedezni, az csak és kizárólag a véletlen, vagy piti "bosszúállók" műve....
Lépesméz
PS.: Bocs, de a lényegi kérdésekről csak később....


1997. augusztus 5. - kedd, 1 óra 42 perc
Hamar valtoztatas nem lehetne valami mas scriptet hasznalni ami nem huzza be a 100-200 kb-s file-t ugy pentek fele?

Tisztelettel PGabor


1997. augusztus 5. - kedd, 1 óra 33 perc
ZS=08

1997. augusztus 5. - kedd, 1 óra 22 perc
Elnézést kérek mindenkitől a T. Szerk. nevében.
Sajnos nem sikerült megoldani, hogy a válaszok rendben és időben felkerüljenek a rovatba. E pillanatban nem tudom megmondani, ez meddig lesz így. De azért írjatok, és még egyszer bocsánat.

zs.

Ui: A 15:06-os üzenetet direkt hagytam bent, noha a maga elszántan sunyi módján semmi mást nem tesz, mint engem támad. Örülnék, ha nem reagálnátok rá. Aki küldte, azzal eleget találkozhattok az olvírben. Egyébként a hasonló üzeneteket a héten, bármilyen aláírással érkezzenek is, ki fogom venni. Ezt itt hagytam mutatóba.


1997. augusztus 5. - kedd, 0 óra 54 perc
Kedves Zsófi,

remélem, hozzászólnak majd a nemtörzsvendégek is, de én most eléggé nagyon ráérek, és mindenképp gépnél kell ülnöm...:)
Szóval, a mi kérdéseinkről: tökjónak tűnik ez a rendszer, és szerintem mindenképp a nyertesnek kéne megírni a bevezetőt. A kérdés föltételének joga így kötelezettséggel járna, tehát nem ( annyira :) röpködnének hülyeségek a levegőben. Persze, ha valamilyen ésszerű határidőre nem küldi be a bevezetőt a nyertes, akkor mégiscsak rátok hárul az ügy, viszont az illetőt én egy darabig kizárnám a kérdésföltevők sorából... És hát -főleg a kizárhatóság miatt- szerintem ide is emilcím kéne beugrónak.
A "vesztes" kérdések sorsa pedig szerintem praktikusan az enyészet, mert ha fontosnak érzi az illető, majd fölteszi újra. Azért az különösebb fáradság nélkül megoldható.
A másik "albérletbe adott" kérdés ötlete pedig esmeg remeknek tűnik, feltéve, hogy sikerül kellőképpen strapabíró, kötélidegzetű embereket találnod hozzá...:)
Ezenkívül hozsánna, halleluja, meg minden ilyesmi Néked, ha fölrakod végre a játékszabályokat a keretre...

Trebitsch


1997. augusztus 4. - hétfõ, 23 óra 13 perc
Na mi dűzni T.Kérdés?
Valaha koradélután írtam egy szolíd exkuzációt a kedves olvasók részére, mert átcsúsztam a múlt heti kérdésből, valamint néhány üdítően informatív jó szót 08-nak arról, hogy ki és mikor küldhet el erről a felületről - a fejedelmi többest kissé nagyvonalúan alkalmazva - bárkit. (A lényege az volt, hogy igazából senki, de leginkább az nem (főleg 3 nap alatt háromszor nem), aki még egy hete sincs, hogy először bekukkantott. Ejnye-bejnye!)
Most az idő... fene tudja, nincs órám 8 éve. Az idő annyi, amennyi (alant látszik) és még mindig nem jelent meg.
Bivaj van?
Pirítós


1997. augusztus 4. - hétfõ, 20 óra 45 perc
Kicsike 08-unk.

Fogadjunk egy sörbe, nem hogy nem értetted meg miről van szó, végig sem tudtad olvasni Pirítós üzenetét. Szerintem. Bár ne lenne igazam.
Egyébbként az egyszerűség ( hogy szalonképes maradjak) nem szégyen, csak nem kellene arrogánsá válni miatta. Hidd el fejlődőképes vagy, ha 10 év múlva elolvasnád az eddig elhangzottakat, nagyon csodálkoznál magadon. Kívánom neked maradj örökké fiatal, bár ez nem fog bekövetkezni.
Csak annyit kérek, ne ugass le másokat, mert nem értenek egyet veled. Neked sem mondta itt senki, hogy kussolj innen, és ne itt meséld el elképzelt erotikus álmaidat.

Sok sikert, és nyugi...

Üdv.: Mogorva


1997. augusztus 4. - hétfõ, 19 óra 12 perc
Úgy tűnik, valami miatt vagy kivágják a hozzászólásokat, vagy be sem kerülnek. Mindegy. Csak annyit akartam jelezni, hogy részemről totál vége a vitának, túlléptem rajta, és 6 MB-os cseszegetésre is megpróbálok _nem_reagálni_.
Amennyire a türelmem engedi.

08


1997. augusztus 4. - hétfõ, 18 óra 28 perc
Kifingott? eltünt az előző hozzászólásom!!

kaviat@mail.matav.hu
(cenzored by levelibeka@hotmail.com)


1997. augusztus 4. - hétfõ, 16 óra 40 perc
Hajrá Piritós!

1997. augusztus 4. - hétfõ, 15 óra 39 perc
Hajrá Piritós!

1997. augusztus 4. - hétfõ, 15 óra 38 perc
Hát nekem az a véleményem, hogy ez a Mihancsik Zsófia úgy keveri a kártyát, hogy neki jó legyen. Tiltakozom a 7? ilyenirányú eltulajdonítása ellen.
Felteszem a kérdéseket:
1./Nem kellene egy másik szerkesztö a 7?-be?
2./ Kell e ez az új szepetmberi terv?
3./ Lehetne e jobb kérdéseket kitalálni?
4./ Jó e az inditó monológ?
5./ Nem kellene e egy epilogus minden kérdés lezárása után?
6./ Értitek e a Mihancsik féle körmondatokat?
7./ Jöjjön e vissza Mihancsik?

Azt hiszem ezek a kérdések szigorúan a 7?-hez tartoznak, tehát kivételnek (cenzurának) helye nincs.
Trockijlány
NEENGEDJÜK MIHACSIKOT NETKÖZELBE!!!!!

08!
Belöled meg már nagyon elég volt.
Nem te vagy Hades az Olvirból?
T.

Piritós!
Miért állsz szóba egy ilyen vizesnyolcassal?
T.

Úgy döntöttem, hogy amig a 7?-ben Mihancsik a fövezér, minden nap más nevet használok.
T.


1997. augusztus 4. - hétfõ, 15 óra 6 perc
ga-nak és PCr-nek is trikót!
Mi lett volna, ha 08 reklámozza az Internettó-t.....
Ponty


1997. augusztus 4. - hétfõ, 15 óra 5 perc
Hölgyek, Urak!
Bocs, hogy átcsúsztam, amikor el kezdtem írni, még a régi 7? volt.

Valamint 08!
Felhívnmám a figyelmedet arra, hogy itt nem divat egymás megszűnését követelni. Ahhoz képest, hogy a múlt héten jelentél meg itt először immár 3. alkalommal kérsz föl távozásra. Ejnye!
Ez egyrészt nem való, másrészt - mint ahogy arra korábban is utaltam - ehhez (is) bizony kevéske vagy.
Még gyövök.
Pirítós

P.s. Valamint a fejedelmi többessel dobálózva sem illik a másik távozását követelni. (Ld. "vagyunk kíváncsiak") Ugyan már! + Ejnye #2!


1997. augusztus 4. - hétfõ, 15 óra 0 perc
Szerintem vitázzunk azon, hogy egyáltalán legyen-e hétkérdése. Miért van szükség a hétkérdésére?
Viga


1997. augusztus 4. - hétfõ, 14 óra 57 perc
Kedves mindenki, akit erint!

Nagyszeruen forgatjatok ki a szavaim.

Az ominozus jelzot arra hasznaltam (ugy nez ki hatasosan), hogy valahogyan kinyissam a reveteg szemeteket: nem utolso sopredekek voltak. Nem kivantam es kivanok etnikai kerdesekbe beletenyereli, (ha az a resze zavart), de azert a a lo tulso oldalara se essunk mar at, es ne nevezzuk 'etnikai kisebbseg-pecsenyenek' a dolgot. Most ez igy elsore lehet, hogy nem vilagos, de sebaj, nehanyan biztos ertik.

Kedves zs.!
Talan zs. vagy, talan mas. Mindegy. Hogy ti milyen finnyasak, erzekenyek es sertodosek vagytok! Jartok ti utcan? Utaztok ti 4-6 villamoson? Szoktatok szombat este 8-tol moziban ulni? Ha nm, ajanlom. Ott majd megertitek a fent emlitett harom szavas kifejezes tartalmat. Mert van neki. Hallgattok mai zeneszovegeket? Olyan szavakon akadtok ki, amiket amugy nap mint nap hasznaltok szerintem ti is. Mert ha nem hasznaljatok, akkor tisztelendo atyak vagytok?

Ha annyira zavart, miert nem vetted ki az egeszet? Tedd meg nyugodtan, a hatalom a tied. Attol ez a vita meg nem lesz megoldva, sot....

Na igen, most en vagyok a rasszista, bunko, gothos, szinvonaltalan, alnev moge bujkalo utolso akarki. Veritek a melleteket, hogy en igy meg ugy minositettem magam a sztorival, es a tragar, (mostmar fajgyulolo) kijelenteseimmel.
Nem, kedveseim. En csak megmondtam nyiltan, hogy mi van. Ti meg itt alszent modon jottok a ministrans-dumaval. Bocs, akit nem erint, az ne vegye magara. Lehet, hogy itt-ott eros volt a szoveg de hat nehany kedves 7? olvasonak csak ugy fog az agya, ha hosszan a fulebe orditanak.

Ez van. Vagjal ki. Tegyel be a helyere 582 db pottyot es akkor mindenki azt gondol a helyere, ami neki jol esik. Akkor aztan tenyleg itt a kanaan!
Addig is marad ez.

08


1997. augusztus 4. - hétfõ, 14 óra 54 perc
08 fárasztó vagy te magad is. Barackvir. szavára már régen abb.hagyhattad vóna, s nem csusszant vóna át az egész faji mocskolódásba, ami igazán nem érdekel senkit.

kaviat@mail.matav.hu


1997. augusztus 4. - hétfõ, 14 óra 36 perc
08! (12:8)

A névről és álnévről. Nem olvastad el, hogy mit írt Pirítós a felnőttségről? Valamin biztos étfutott a szemed, mert reagáltál arra, amit mellékesen említett, a lényeggel nem néztél szembe! Én nem használok álnevet, de úgy veszem észre, hogy a többiek is inkább ninck name -et írnak alá (a nagyja tetszik, ötletes). Nekem középiskolás korom óta nem volt olyan, ezért használom a monogramom. Aztán az e-mail cím olyan biztos lenne? De minek?
Olvasd el újra Piritóst, de most azt, amit írt, s ne azt keresd, hogy min sértődhetnél meg (rajtad kívül érdekel az valakit?) Mond, nem Te vagy az az amerikás nyugdíjas, aki szintén rendesen belegabalyodott?
Látod, most én sem uralkodtam magamon!

NyZ


1997. augusztus 4. - hétfõ, 13 óra 57 perc
Hi All
Jónéhány hónapja olvasgatom az 7?-t, de eddig még mindíg lusta voltam hozzászólni. No, most megpróbálom legyözni mérhetetlen nyári punnyadtságomat, szóval:
Az új kérdésszavazgatós rencer egész jó 5let, mondjuk Zs. ezzel odadobja a labdát azoknak akik az általa kitalált kérdéseket kritizálták. A hónap "vesztes" kérdése landoljon nyomban a kukában, valócínüleg valami olyan dolog, amire úgyse nagyon irogatna senki (ha már nem szavaztak rá...). Annak viszont nem látom értelmét, hogy a cenzúrázott üzeneteket elpostázzátok. Miért kell a butaságot/korlátoltságot reklámozni????? Az ember így is találkozik eleget vele a real világban. Vagy ha a megszégyenítés a cél, akkor csináljatok egy 'pirmitív top 10-et' , ahova azok iratkoznak, akik a legtöbbet lettek cenzúrázva. Ja, és itt egy 5let a 7?re: Ki miért/mennyiért adná el magát a gonosznak valamint kiért/miért áldozná fel az életét
csákó
pollack1997. augusztus 4. - hétfõ, 13 óra 57 perc

"mért esik az eső minden szombaton?" ( ha már a kérdéseknél tartunk)
juli


1997. augusztus 4. - hétfõ, 13 óra 53 perc
08 cimbi,

1. Ne veszekedj itten, aki ordít, annak úgysincs igaza, pl. Piritós haverodnak sem. Én eddig kifejezetten élveztem a lényegretörő laza stílusodat, de ebbe nem passzol ez a mindenáron oda-visszavágósdi.

2. Szerintem levezetésként még néhány sztorit vezess elő. Vagy az eddigieket cifrázd.

3. Szerintem elég nehéz visszaélni Nick-ekkel, kis gyakorlattal a stílus alapján bárki azonosítható. Én pl. már eccer váltottam aliast, sőt még kompjútert is, és mégis egyből lebuktam (itt a 7?ben felismertek). Garantálom, hogy téged is felismernélek, ha mondjuk hirtelen Hófehérke néven kezdenél publikálni.

Ui. Kisérlet képpen nem írom ide a nickemet, aki mégis hiteltérdemlően felismer az pólót kap! (na nem internettósat, de majd nézek valami szépet)


1997. augusztus 4. - hétfõ, 13 óra 39 perc
ga,
Már miért ne kapnál? Megírtad már a címedet az andrea@pirx.idg.hu-ra?
zs.


1997. augusztus 4. - hétfõ, 12 óra 45 perc
Most akkó kapok pólót?
ga


1997. augusztus 4. - hétfõ, 12 óra 39 perc
Tiltakozom, hogy a szerkesztőség le akar mondani !

Monnyonle!

Tiltakozom, mert nem vagyok azonos saját magam fuszeklijával!

Babamama monnyon le!

Zsófi elmegy pancsizni, mi meg itt rohadunk !

Nem leszünk a gálya árja !

hanyattmaci


1997. augusztus 4. - hétfõ, 12 óra 38 perc
08,
Nem, azért ekkorát nem nyaralok :)))
De a hétvégi vita elvi részén túl - mondom, ehhez majd még hozzászólnék - megdöbbentett a "szutykos dzsuvas romacsajok"-kitételed. Őszintén szólva csak azért nem vettem ki, mert egy más kérdésről folyó vitában, és egy hosszabb eszmefuttatásodban hangzott el, és nem szerettem volna az egészet kiszedni. De azt már nem állom meg, hogy legalább most szóvá ne tegyem. A többiről majd később.
zs.


1997. augusztus 4. - hétfõ, 12 óra 37 perc
Te Piritos gyerek!

Pihenjel mar le, mert tenyleg nem vagyunk kivancsiak a fellengzos agyalgasodra. Allati okos vagy. Mondom ALLATI.

08


1997. augusztus 4. - hétfõ, 12 óra 31 perc
Na igen. Egyébként a Leninfiúnak már megint igaza van, csak ezt már nem tudjuk meg.

Elfogadom. Legyen,a hét kérdése: Lesz e árvíz?

Razzia Cattani


1997. augusztus 4. - hétfõ, 12 óra 17 perc
08!
Törékeny lelkivilág ügyben.
Ami a fel- és elhasznált indulatszavak számát tekinti, egyáltalán nem úgy tűnik, hogy az én lelkivilágom lenne összetörve. Úgy vélem sokkal inkább te vesztetted el a fejed.
Namost. Az önuralom elvesztéséből, végső érvként alkalmazott trágárság bizony általában nem a csillagos eget ostromló intelligencia jele. Legalább is nem egy akkora intelligenciáé, amely pl. sarokba bírna szorítani azzal, hogy megkérdőjelezi nemi életem és érdeklődésem. Ez a hozzád illő nagyívű, szétcincálhatatlan logikával felépített vitapartner-elemésztő csapda(?) - bizony, bizony - csak a hozzád hasonló felkészültségűeket indítja dühödt bizonygatásra, mint ahogy meg is tetted Lépesméznek írott soraidban. Hehe.
De ne bánkódj. Ha minden kötél szakad - még mindig ott lesz melletted Barackvirág, aki éles szemmel meglátta benned a megértő, érzékeny, figyelmes férfit, amiről szegény többnyire csak álmodhat, hisz ritka mint a fehér tűzoltóautó. (pl. “10 eve megkefeltem par csajt poenbol”, akik “nem szutykos dzsuvas romacsajok voltak”.) Nagyonjó!
Pirítós

Hogy miért jön elő az erotika!
Megmondom. Mert minden emberben él olyan késztetés, hogy jól megdumálja ezeket a dolgokat. A többség képes kezelni ezt a késztetést, kordában tartja. Vannak, akik nem teszik, nagy hangon mesélnek és mesélnek. Ezek roppant szimpatikus emberek, minden társaság kedvencei.
A névtelen beszélgetőrovatban azonban bárki bátran eleresztheti magát, nem kell belenéznie sem a környezete sem a kibeszélt partner szemébe aztán. Csípőből azt mondhatnánk erre, hogy akkor ez teljesen jó - egy frusztrációval kevesebb, újra felavathatunk egy hajde felszabadult embert. És mindenkinek örül!
De én valahol azt hallottam: felnőttnek lenni annyi, mint uralkodni önmagunkon.
Pl. nem csak a saját szempontjaink és érdekeink nyomvonalán cselekedni. És nem csak akkor ha ezt mások is látják, hallják. Akkor is ha egyedül vagyok - mert elméletileg nekem kellene a legszigorúbb bírómnak lennem. (Sok minden szörnyűség nem történne meg, ha mások is így gondolnák és nem csak az Egyén Szabadságáért sikoltoznának - elvégre Társadalomban élünk.)
Aki kibeszél bárki mást, az csak magára és a saját szabadságfokának, esetleg respektjének növelésére gondol, tehát önző. Aki pedig ilyen, annak juttatok a szarkazmusomból, (csak) hogy örüljön.
Pirítós


1997. augusztus 4. - hétfõ, 12 óra 9 perc
Szerintem itt ugy aug. 20-ig akkora pangas lesz, hogy nagyon keves hozzaszolast latunk. Talan folytatodik a cseszegetes (remelem nem), de most mindenki nyaral (meg a Zsofi is).
Egy velemeny: mar mondtam, hogy az onkent beirt nev miatt elegge komolytalan a forum. Mail-cimek kellenenek, mert igy x ir y neveben, y ir x neveben, z meg ir x es y neveben is.
Ezt minimum rendbe kene tenni. Ha nem is fogjuk tudni, ki irta (nem is fontos), de annyit legalabb tudjunk, hogy UGYANAZ irta.

08


1997. augusztus 4. - hétfõ, 12 óra 8 perc
Ide azt a pólót!
PCr


1997. augusztus 4. - hétfõ, 11 óra 53 perc
Póló?
ga


1997. augusztus 4. - hétfõ, 11 óra 52 perc