Cinematrix főoldal

Lépj be!
Regisztrálj!

 Legyen a kezdőlapom!
Filmes adatbázis
Hírmátrix
Interjúk
Műhely
Aréna
Játszótér
VHS- és DVD-újdonságok
DVD Guru válaszol
Extrák
Premierfilmek

A PILLANGÓ >

Elsa, a kilencesztendős kislány egyedül él anyukájával, aki a suli után rendre elfelejt elmenni érte. Julien, a hasonlóan magányos öregember szárnyai alá veszi a szomszédjában lakó cserfes kislányt, és egy olyan kirándulásra viszi az Alpokba, mely mindkettejük életét gyökerestől megváltoztatja...

A TEXASI LÁNCFŰRÉSZES >

1973. augusztus 20-án a rendőrséget egy Isten háta mögötti tanyára vezényelték. Amit Thomas Hewitt, a helyi vágóhíd egykori munkásának síri hangulatú házában találtak, az olyan vérfagyasztó volt, hogy egész Amerikát sokkolta. 33 megölt ember, 33 lemészárolt áldozat földi maradványait találták itt...

DALOK A KONYHÁBÓL >

Folke egy svéd otthonkutató intézet alkalmazottja. Az intézet célja, hogy megkönnyítse a konyhai munkákat az egyedülálló norvég férfiak számára. Folke megfigyelt alanya a magányosan, mindentől és mindenkitől elszigetelten élő gazdálkodó...

FELÜL SEMMI >

Egy yorkshire-i városka nőklubjának tagjai minden évben gyűjtést rendeznek valamilyen alapítvány számára. Egyébként sosem történik semmi. De egyikük férje megbetegszik, és a nőklub tagjai megérzik, milyen az, ha rajtuk is múlik valami. Felveszik a kesztyűt, és minden mást ledobnak. Ugyanis a jó ügy érdekében saját aktképeikkel díszített naptárat készítenek...

PÁN PÉTER >

Egy londoni nevelőotthonban sosem látott, különös dolgok történnek. Egy fura fickó ugrik be éjjel az ablakon, és a meglepő látogatás végén a mindig csodákról álmodó Wendy és két öccse, John és Michael vele együtt repül ki az ablakon. Úti céljuk egy távoli föld: Sohaország...

SNOWBOARDER >

Josh Atterssen, az istenített snowboardversenyző szenzációra éhes fickó. Gaspard szenvedélye a snowboard, álma, hogy profi versenyzővé váljon, példaképe Josh. Josh meglátja Gaspard-t snowboardozni, és meghívja, hogy csatlakozzon csapatához. Azt állítja, hogy egy tehetséges fiatalt keres, pedig valójában csak fel akarja őt használni a snowboardvilág elleni bosszújában...

TOKIÓI TORTÚRA >

A film Amelie Northomb életrajzi ihletésű könyvéből készült törékeny tragikomédia. . A fiatal hősnő, aki gyermekkorát Japánban töltötte, visszatér Tokióba, hogy felnőttként átélje a rejtélyt, melyet számára a titokzatos kiotói Zen kert testesít meg. Egyéves szerződést ír alá a hatalmas Yumimoto társasággal, ahol mint tolmács áll munkába, a cég felhőkarcolójának negyvennegyedik emeleti irodájában. Amelie szinte azonnal rájön, hogy egy nő – főként, ha külföldi – az irodai ranglétra aljáról indulva akár még lejjebb is zuhanhat. A könnyek, a nevetés és az idő múlása segít megértetni vele, hogy a mindennapok szupermodern realitása ellenére Japánban semmi sem változott az elmúlt évszázadokban.


DVD/VHS újdonság


A KARIB-TENGER KALÓZAI - A FEKETE GYÖNGY ÁTKA 
DVD-n: február 10.
A múlt év talán legkitűnőbb közönségfilmje bizonyára az idei év egyik kedvenc DVD-je is lesz, hiszen Jack Sparrow kapitány kalandjain kívül (Karib)-tengernyi extrát is kínál ez a duplalemezes kiadás: az első korongon három feliratos audiokommentár, a másodikon werkfilm, kisfilmek, képgalériák, interaktív kalóztörténelem, képgalériák stb. stb. Angol és magyar 5.1-es hanggal.

HOLLYWOODI ŐRJÁRAT 
DVD-n: február 10.
Sokféle rendőrpárossal találkozhattunk már, ám olyannal még aligha, amelynek egyik tagja (Harrison Ford) egy véres gyilkossági ügy felderítése közben ingatlanokkal üzletel, másik tagja pedig a színészi karrierjével van elfoglalva. A különös krimivígjáték angol és magyar DD 5.1-ben szól, és néhány szokványos extra is jár mellé.

SZÜLETETT GYILKOSOK 
DVD-n: február 10.
A Született gyilkosokat némelyek már elcsíphették újságmellékletként, de aki lemaradt róla, az is hozzájuthat most DVD-n Oliver Stone óriási vitákat kiváltó filmjéhez. A rendezői változatot tartalmazó lemezen az angol 5.1 mellett magyar 5.1, 2.0 és dts + néhány extra.

ÖRDÖGŰZŐ 3. 
DVD-n: november 19.
Hollywoodban épp most gyártják az Ördögűző előtörténetét, de a bemutatóig felkészülésként végignézhetjük DVD-n vagy VHS-en az eddigi három részt. Noha horrortörténeti alapmű csak az első epizódból vált, a 17 évvel később készült harmadik résznek is megvannak a maga vérfagyasztó pillanatai.

KHARTOUM - A NÍLUS VÁROSA 
DVD-n: február 10.
Az angol gyarmatosítás történetének egy gyászos, de felemelő fejezetének monumentális filmfeldolgozása 1966-ból olyan színészóriások közreműködésével, mint Charlton Heston és Laurence Olivier. A korongon magyar felirat és angol sztereó hang.

ÖRDÖGŰZŐ 2. 
VHS-en: február 10.
Hollywoodban épp most gyártják az Ördögűző előtörténetét, de a bemutatóig felkészülésként végignézhetjük DVD-n vagy VHS-en az eddigi három részt. Noha horrortörténeti alapmű csak az első epizódból vált, a 17 évvel később készült harmadik résznek is megvannak a maga vérfagyasztó pillanatai.


Hírmátrix

Catherine Zita-Jones füstölög
2004/02/07
Az Oscar-díjas Catherine Zeta-Jones általában sok levelet kap, ám most egy radikális dohányzásellenes csoport bombázza, és nem aláírásért. A szervezet addig szándékozik folytatni hadjáratát, amíg a színésznő vissza nem utasít minden egyes „füstölgő” szerepajánlatot.

Az elsősorban tizenévesekből verbuválódott Utah állambeli Főnix Szövetség addig tűrt, amíg meg nem látták a színésznőt a Chicago című musicalben szinte megállás nélkül cigarettázó Velma Kelly szerepében. Itt azonban megszólalt a füstriasztó, és elhatározták, hogy a Zeta-Jones és férje, Michael Douglas otthonaiba küldött levéltömeggel igyekeznek a színésznőt „egészségesebb” szerepek elfogadására ösztökélni. „Addig postázzuk küldeményeinket Zeta-Jones összes lakóhelyére, amíg úgy nem dönt, hogy nem vállal több dohányos szerepet” – mondta a szervezet szóvivője.
Kapcsolódó hírek
>Valódi hír Zeta-Jones-ról – szerencsejáték-szerep Soderbergh-től 2004/02/12
>Zeta-Jones féltékeny Kidmanre? 2004/02/11

Kapcsolódó filmek
>CHICAGO (2002)

Kapcsolódó művészek
>Catherine Zeta-Jones 1969. szeptember 25.
>Michael Douglas 1944. szeptember 25.

Hozzászólás

     

Keresés a hírekbenIdőszak hírei

Készítette a Carnation Rt.
Impresszum