Cinematrix főoldal

Lépj be!
Regisztrálj!

 Legyen a kezdőlapom!
Filmes adatbázis
Hírmátrix
Interjúk
Műhely
Aréna
Játszótér
VHS- és DVD-újdonságok
DVD Guru válaszol
Extrák
Premierfilmek

A PILLANGÓ >

Elsa, a kilencesztendős kislány egyedül él anyukájával, aki a suli után rendre elfelejt elmenni érte. Julien, a hasonlóan magányos öregember szárnyai alá veszi a szomszédjában lakó cserfes kislányt, és egy olyan kirándulásra viszi az Alpokba, mely mindkettejük életét gyökerestől megváltoztatja...

A TEXASI LÁNCFŰRÉSZES >

1973. augusztus 20-án a rendőrséget egy Isten háta mögötti tanyára vezényelték. Amit Thomas Hewitt, a helyi vágóhíd egykori munkásának síri hangulatú házában találtak, az olyan vérfagyasztó volt, hogy egész Amerikát sokkolta. 33 megölt ember, 33 lemészárolt áldozat földi maradványait találták itt...

DALOK A KONYHÁBÓL >

Folke egy svéd otthonkutató intézet alkalmazottja. Az intézet célja, hogy megkönnyítse a konyhai munkákat az egyedülálló norvég férfiak számára. Folke megfigyelt alanya a magányosan, mindentől és mindenkitől elszigetelten élő gazdálkodó...

FELÜL SEMMI >

Egy yorkshire-i városka nőklubjának tagjai minden évben gyűjtést rendeznek valamilyen alapítvány számára. Egyébként sosem történik semmi. De egyikük férje megbetegszik, és a nőklub tagjai megérzik, milyen az, ha rajtuk is múlik valami. Felveszik a kesztyűt, és minden mást ledobnak. Ugyanis a jó ügy érdekében saját aktképeikkel díszített naptárat készítenek...

PÁN PÉTER >

Egy londoni nevelőotthonban sosem látott, különös dolgok történnek. Egy fura fickó ugrik be éjjel az ablakon, és a meglepő látogatás végén a mindig csodákról álmodó Wendy és két öccse, John és Michael vele együtt repül ki az ablakon. Úti céljuk egy távoli föld: Sohaország...

SNOWBOARDER >

Josh Atterssen, az istenített snowboardversenyző szenzációra éhes fickó. Gaspard szenvedélye a snowboard, álma, hogy profi versenyzővé váljon, példaképe Josh. Josh meglátja Gaspard-t snowboardozni, és meghívja, hogy csatlakozzon csapatához. Azt állítja, hogy egy tehetséges fiatalt keres, pedig valójában csak fel akarja őt használni a snowboardvilág elleni bosszújában...

TOKIÓI TORTÚRA >

A film Amelie Northomb életrajzi ihletésű könyvéből készült törékeny tragikomédia. . A fiatal hősnő, aki gyermekkorát Japánban töltötte, visszatér Tokióba, hogy felnőttként átélje a rejtélyt, melyet számára a titokzatos kiotói Zen kert testesít meg. Egyéves szerződést ír alá a hatalmas Yumimoto társasággal, ahol mint tolmács áll munkába, a cég felhőkarcolójának negyvennegyedik emeleti irodájában. Amelie szinte azonnal rájön, hogy egy nő – főként, ha külföldi – az irodai ranglétra aljáról indulva akár még lejjebb is zuhanhat. A könnyek, a nevetés és az idő múlása segít megértetni vele, hogy a mindennapok szupermodern realitása ellenére Japánban semmi sem változott az elmúlt évszázadokban.


DVD/VHS újdonság


A KARIB-TENGER KALÓZAI - A FEKETE GYÖNGY ÁTKA 
DVD-n: február 10.
A múlt év talán legkitűnőbb közönségfilmje bizonyára az idei év egyik kedvenc DVD-je is lesz, hiszen Jack Sparrow kapitány kalandjain kívül (Karib)-tengernyi extrát is kínál ez a duplalemezes kiadás: az első korongon három feliratos audiokommentár, a másodikon werkfilm, kisfilmek, képgalériák, interaktív kalóztörténelem, képgalériák stb. stb. Angol és magyar 5.1-es hanggal.

HOLLYWOODI ŐRJÁRAT 
DVD-n: február 10.
Sokféle rendőrpárossal találkozhattunk már, ám olyannal még aligha, amelynek egyik tagja (Harrison Ford) egy véres gyilkossági ügy felderítése közben ingatlanokkal üzletel, másik tagja pedig a színészi karrierjével van elfoglalva. A különös krimivígjáték angol és magyar DD 5.1-ben szól, és néhány szokványos extra is jár mellé.

SZÜLETETT GYILKOSOK 
DVD-n: február 10.
A Született gyilkosokat némelyek már elcsíphették újságmellékletként, de aki lemaradt róla, az is hozzájuthat most DVD-n Oliver Stone óriási vitákat kiváltó filmjéhez. A rendezői változatot tartalmazó lemezen az angol 5.1 mellett magyar 5.1, 2.0 és dts + néhány extra.

ÖRDÖGŰZŐ 3. 
DVD-n: november 19.
Hollywoodban épp most gyártják az Ördögűző előtörténetét, de a bemutatóig felkészülésként végignézhetjük DVD-n vagy VHS-en az eddigi három részt. Noha horrortörténeti alapmű csak az első epizódból vált, a 17 évvel később készült harmadik résznek is megvannak a maga vérfagyasztó pillanatai.

KHARTOUM - A NÍLUS VÁROSA 
DVD-n: február 10.
Az angol gyarmatosítás történetének egy gyászos, de felemelő fejezetének monumentális filmfeldolgozása 1966-ból olyan színészóriások közreműködésével, mint Charlton Heston és Laurence Olivier. A korongon magyar felirat és angol sztereó hang.

ÖRDÖGŰZŐ 2. 
VHS-en: február 10.
Hollywoodban épp most gyártják az Ördögűző előtörténetét, de a bemutatóig felkészülésként végignézhetjük DVD-n vagy VHS-en az eddigi három részt. Noha horrortörténeti alapmű csak az első epizódból vált, a 17 évvel később készült harmadik résznek is megvannak a maga vérfagyasztó pillanatai.


Hírmátrix

Valódi hír Zeta-Jones-ról – szerencsejáték-szerep Soderbergh-től
2004/02/12
A Cinematrix ballépést vall be, amikor saját kritikájával szembe helyezkedve igazi filmes hírt közöl az utóbbi napokban csak pletykaszintű szösszenetekben szereplő Catherine Zeta-Jones-ról. A színésznő valódi sztárparádé részese lesz Steven Soderbergh új „kaszinózásában”.

Az elmúlt napokban volt már szó Catherine Zeta-Jones saját bejáratú dohányfalkájáról és ügynökségváltási mizériájáról, ám sajnálatunknak hangot adva megemlítettük, hogy filmes hírrel a színésznővel kapcsolatban nem szolgálhatunk. Az élet azonban, tessék!, megtréfált.

250x164Az Oscar-díjas színésznő a Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi sokak által nagyon várt folytatása, az „Ocean’s Twelve” egyik szereplője lesz. A rendezői székbe ismét Steven Soderbergh ül, hogy onnan utasítsa bandáját, amelyben Zeta-Jones olyan „nagy nevekhez” csatlakozhat, mint Brad Pitt, George Clooney, Julia Roberts, Matt Damon, Andy Garcia, Elliott Gould vagy Don Cheadle.

A filmet a tervek szerint áprilisban kezdik forgatni, és az előző részben megismert lázas Las Vegas-i légkört olyan helyekre viszik, mint Párizs, Róma, Amszterdam, London, Berlin vagy Chicago. Az illusztris társasághoz csatlakozik még Vincent Cassel (Dobermann, Bíbor folyók), bár ő nem kifejezetten a banda sikeréért száll harcba.

Soderbergh a Tripla vagy semmit nem a semmiből, hanem egy 1960-as filmből „hasznosította újra”. Az eredeti mozi főszerepeit Dean Martin, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. és Peter Lawford alakították, de Zeta-Jones-nak a producer szerint nincs mitől félnie.

„Nem könnyű olyasvalakit találni, aki felérne ehhez a szereposztáshoz, de Catherine nemcsak a maga erejét mutatja majd, hanem sokat hozzá is tesz a filmhez” – mondta Jerry Weintraub producer. „Olyan régen szerettem volna vele dolgozni, hogy most egyenes oda vagyok a boldogságtól.”

A vásznon legközelebb június 18-án találkozhat az amerikai közönség Zeta-Jones-szal Steven Spielberg „Terminal” című romantikus drámájában Tom Hanks oldalán.
Kapcsolódó hírek
>Zeta-Jones féltékeny Kidmanre? 2004/02/11
>Catherine Zita-Jones füstölög 2004/02/07
>Egymillió fontot bukik Zeta-Jones és Douglas 2004/01/23
>A Zorro teljes sztárcsapata visszatér 2003/10/31

Kapcsolódó interjúk
>Catherine Zeta-Jones: „Nem hittem, hogy színész, feleség és anya is lehetek egy személyben” 2003/10/22

Kapcsolódó filmek
>BÍBOR FOLYÓK (2000)
>DOBERMANN (1997)
>OCEAN`S ELEVEN - TRIPLA VAGY SEMMI (2001)

Kapcsolódó művészek
>Andy Garcia 1956. április 12.
>Brad Pitt 1963. december 18.
>Catherine Zeta-Jones 1969. szeptember 25.
>Dean Martin 1917. június 7.
>Don Cheadle 1964. november 28.
>Elliott Gould 1938. augusztus 29.
>Frank Sinatra 1915. december 12.
>George Clooney 1961. május 6.
>Julia Roberts 1967. október 28.
>Matt Damon 1970. október 8.
>Peter Lawford
>Sammy Davis, Jr. 1925. december 8.
>Steven Soderbergh 1963. január 14.
>Steven Spielberg 1947. december 18.
>Tom Hanks 1956. július 9.
>Vincent Cassel 1966. november 23.

Kapcsolódó extra
>George Clooney (Művészgalériák) 51 db jpeg
>Matt Damon (Művészgalériák) 33 db jpeg
>Julia Roberts (Művészgalériák) 51 db jpeg
>Andy Garcia (Művészgalériák) 30 db jpg

Hozzászólás

     

Keresés a hírekbenIdőszak hírei

Készítette a Carnation Rt.
Impresszum