Igazgató: Prof. PÉCZ Béla D.Sc., H-1525 Budapest, Konkoly-Thege M. út 29-33, Tel.:+361-3922225, Fax:+361-3922226
MFA Nyári Iskola Középiskolásoknak

Vissza
HELYSZÍN és MEGKÖZELÍTÉS

Az MTA EK MFA csodálatos természeti környezetben található Csillebércen, a KFKI kampusz területén (1121 Budapest XII., Konkoly-Thege Miklós út 29-33, 26. épület), a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ tőszomszédságában, csupán 25 percnyi sétára a budapestiek kedvenc kirándulóhelyétől, a Normafától (ahol télen síelni, nyáron pedig kirándulni lehet a Budai Tájvédelmi Körzet szebbnél szebb területeire). A közelben található a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút (volt Úttörővasút), a Zugligeti Libegő, a János-hegyi Erzsébet-kilátó, de nincs messze (még gyalog sem) a nagy budapesti Széchenyi-hegyi TV adótorony (Budapest legtöbb helyéről látható), vagy az Európa szerte ritkaságnak számító Budapesti Fogaskerekű Vasút.
Akinek a számítógépén telepítve van a Google Earth nevű program, az virtuálisan már egyetlen klikkeléssel is eljuthat az imént említett helyekre:
Normafa és környéke Erzsebet_kilato.kmz

Libego.kmz

Normafa.kmz


Ifjusagi_Tabor.kmz

Fogaskereku.kmz
Gyermekvasut.kmz

TV_adotorony.kmz

MTA_TTK_MFA_(KFKI_26).kmz
KFKI_fobejarat.kmzFizikailag a KFKI Telephelyet tömegközlekedési eszközök közül legkönnyebben a 21-es autóbusszal érhetjük el. Ennek induló állomása a Széll Kálmán téren (régi neve Moszkva tér) található, de van megállója a Déli pályaudvarnál is. A KFKI telephely a busz végállomása ("Csillebérc, KFKI"). Akik vasárnap érkeznek, azok NE a kutatóintézethez utazzanak, hanem csak a szálláshelyig ("Ifjúsági és Szabadidő Központ", közvetlenül a gyermekvasút keresztezése után.) A 21-es busz vonalán gyakrabban jár egy másik busz, a 21A. Az csak a Normafa megállóig közlekedik, de ez sem nagy probléma, ugyanis a szálláshely a Normafától mindössze 2 rövidke megállónyira van, összesen kb. 600-700 méternyire.

Hétközben reggelente KFKI különbuszok is indulnak a Széll Kálmán tértől (pár méterrel odébb), amelynek előnye, hogy gyorsabb és nem kell rá BKV vonaljegyet venni. (De erre nem lesz szükségünk.) A 21-es BKV buszok menetrendje itt tekinthető meg, illetve a visszafelé haladó viszonylaté pedig itt. A Széll Kálmán térre a főbb vasúti pályaudvaroktól Metróval juthatunk el. A piros alapszínű 2-es Metró (M2) Széll Kálmán téri állomásán válthatunk hetijegyet, avagy új nevén Budapest Hetijegyet (bruttó 4950 eFt-ért), amely érvényes a metró, a busz, a troli, a villamos, a fogaskerekű és a HÉV járataira is, Budapest közigazgatási határain belül. A vasúti pályaudvarok közül a Déli PU-t és a Keleti PU-t az M2 metróvonal érinti, míg a Nyugati PU-t az M3 (kék) metróvonal, amelyről a Deák téren tudunk átszállni az M2-re. Ha a Kelenföldi PU-ra érkeztünk, akkor legcélszerűbb vonatot váltani és egy másikkal bejönni a Déli PU-ba, ahol van megállója a 21-es és a KFKI különbuszoknak. Ha vidéki (távolsági) buszjárattal érkezünk a fővárosba, azok telephelye is többnyire közel van valamelyik metró állomáshoz.

Ha valaki valamely elkerülhetetlen okból nem tud megérkezni vasárnap, hanem csak hétfőn, és eljutott a KFKI főbejárathoz, ott telefonálnia célszerű, ugyanis a portán csak külön engedéllyel, illetve mágneskártyás belépővel lehet belépni, majd pedig később távozni. Első alkalommal a vendégért leszalad valaki a portára, hogy megkapja a belépőjét és más hasznos dolgokat. A portáról a következő helyi szám hívható: 1607, vagy mobilon:+36209182563

Utolsó frissítés: Sat, 20 May 2017 20:03:02 GMT, Számláló: Tovább