Sajtótájékoztatók, bemutatók

Napelem-kutatóbázissal bővült MTA MFA Nyári Iskolája
2010.06.21.
Helyszín: Budapest Konkoly Thege Miklós út 29-33
Ismertető:

A jövő héten kezdődik az MTA Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetének (MTA MFA) hagyományos nyári tábora, amelynek során középiskolások vehetnek részt az intézményben folyó nemzetközi színvonalú kutatás valamelyikében. Az idei rekord számú diákot fogadó eseményen nemcsak budapesti, de vidéki és határon túli diákok is képviseltetik magukat.

Ennek kapcsán az MTA MFA 2010. június 21-én (hétfőn) sajtóbejárást is rendez, melyre engedjék meg, hogy ezúton hívjuk meg Önöket!

Az eseménnyel az intézmény célja a kritikus szint alá süllyedt természettudományos képzés fellendítése, hiszen e területek népszerűtlensége évről évre nagyobb kihívást jelent a munkáltatóknak és a magyar iparnak. Idén az egész országból összesen három diák jelentkezett fizika tanárnak, miközben az állásportálokon mérnökökre, műszaki emberekre egyre nagyobb a kereslet.

Tehát Magyarországnak és a diákoknak is ugyanarra lenne szüksége: míg a fiataloknak biztos anyagi forrást, addig hazánknak stratégiai kitörési pontot jelenthetnek a természettudományos szakok.

A június 21-én, 10:00-12:00-ig tartó esemény helyszínéül a nemrégiben napelem-kutatóbázissal bővült MTA MFA épülete szolgál majd, amely Budapesten a Konkoly Thege Miklós út 29-33.-ban található.

A témához szívesen szervezünk interjút a helyszínen Bársony Istvánnal, az MTA MFA igazgatójával, Gyulai József akadémikussal, Daróczi Csabával, az esemény főszervezőjével, Menyhárd Miklóssal, a Tudományos Tanács elnökével, valamint a diákokkal is.

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődését, kérem, jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Gleichner Péter
FORTE COMMUNICATIONS KFT.
E-mail: gleichner@forte.com.pr  
Telefon: (06-1) 322-01-59

hirdetés

Adatbázis

Vízityúk

[Védett fajok]

tovább>>

Kérdőív

Tetszik az új greenfo?

  •  
  •  
  •  
  •  

  • Szavazni csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók tudnak.

Legolvasottabb 5

Jó kezekben van a magyar környezetvédelem >>>

A csigagyűjtés sötét oldala >>>

Szabadlábon Zsák Ferenc Tibor >>>

Barabás Miklós III/III-as volt >>>

Ha már segíteni nem tudsz, legalább ártsál >>>

Szeretne cikket írni? Megosztaná véleményét? Itt megteheti!
Zöld Jogász - Ingyenes jogi tanácsadás
Járjon zöld szemmel! Küldje be fotóit itt!

hirdetés