Az aktuális szám tartalmából:

 

 Az Élet és Tudomány online verziója.

Adószámunk: 19002457-2-42

 

Kedves Olvasónk!

Szerkesztőségünk új telefonszámai: 06-1-327-8950, fax: 06-1-327-8969

 

Aktuális

Kedves Olvasónk! - Pályázat doktoranduszoknak

A fiatal kutatók jelentik a jövő ígéretét a tudományban és a tudománykommunikációt frissítő munkában. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Doktoranduszok Országos Szövetsége ezért ismeretterjesztő cikkpályázatot hirdet a doktoranduszi tanulmányaikat határainkon belül, valamint külföldön jelenleg folytató, tudományos fokozattal még nem rendelkező fiatal kutatóknak. A pályázat célja, hogy a doktoranduszok saját kutatásaikat, illetve azok tudományos hátterét és összefüggéseit közérthető módon közkinccsé tegyék.

Cikkajánló

Kedves Olvasónk! - Pályázat

A Magyar Tudományos Akadémia a „Határok nélküli tudomány, kihívások és lehetőségek a tudományterületek határán” gondolat jegyében szervezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe 2010. évi központi rendezvényeit. Az MTA ez alkalomból lapunkkal együttműködve vizualizációs pályázatot hirdet, amelyre az interdiszciplináris területek eredményeit érthetően és érdekesen bemutató pályamunkákat vár három kategóriában.

Interaktív

OTKA - Élet és Tudomány cikkpályázat

 Egyetlen nemzet sem fejlődhet saját tudományos kutatások nélkül. A kutatást minden fejlett állam támogatja. Mivel a költségvetés az adófizetők pénzéből gazdálkodik, fontos, hogy minél szélesebb nyilvánosság ismerje meg, milyen kutatásokra fordítják ezt a támogatást, s milyen eredmény várható azoktól. Ezért is nélkülözhetetlen, hogy a kutatók közreadják munkájuk eredményeit. Csak ettől remélhető, hogy az adófizetők és képviselőik megbecsüljék a kutatómunkát. Erre gondolva az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) lapunkkal közösen

 

PÁLYÁZATOT HIRDET TUDOMÁNYOS KUTATÓKNAK.