Infovilag

Nyári kutatótábor pályaválasztóknak

Varga Miklós képes tudósítása ● Tizenhat középiskolás diákot lát vendégül mától az MTA MFA. Egy hétig tanulmányozhatják Csillebércen, milyen tudományos-technikai válaszok születnek ott az ember és a társadalom igényeire. Páratlan lehetőséget kapnak ezzel reményes távlatokat kínáló életpályák megismerésére. Természetesen a Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézet utánpótlása is könnyebb lesz/lehet, amikor eléri## az egyetemeket a demográfiai apály.

Szoros együttműködés az OKM és az MTA között a...

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Sajtóirodájától ♥ Az oktatást, a kutatást és a magyar tudományosságot érintő kérdésekről egyeztetett Hiller István oktatási és kulturális miniszter Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével. A tárca vezetője – aki első alkalommal fogadta az MTA új elnökét – azt mondta: a megbeszélés hangvétele és tartalma azt bizonyítja, hogy kiváló és korrekt az együttműködés az OKM## és az MTA között.

"Őrségváltás" az Akadémián

Varga Mikjlós tudósítása ♦ Nyitottság, a fejlődés iránti elkötelezettség, politikai elfogulatlanság jellemezte az Akadémiát az elmúlt időszakban. Hogyan alakul mindez az esedékes "őrségváltás" után? Fontos marad-e a tudós testület számára az ismeretterjesztés, vagy az ország stratégiai kérdéseinek véleményezése? Netán más erények, lehetőségek kerülnek inkább az előtérbe? Ilyen, s hasonló kérdések foglalkoztatják azokat, akik## az utóbbi időben figyelemmel kísérték a tudós testület munkáját. Kedden délután választ kaphattunk arra, hogy kik töltik be a különböző tisztségeket. Az első interjúk is elhangzottak. Munkájuk eredményeit azonban csak később ismerhetjük meg.

Infovilág © Alapítva 2002. Felelős szerkesztő: Kulcsár László. A szerkesztőség címe: 1172 Budapest XII. utca 33.
Észrevételeiket, javaslataikat várjuk az infovilag@infovilag.hu e-mail címre!