Ugrás a tartalomhoz

Hírek


Tanuljunk egymástól!

2008.05.27.

A diákok 2008. június 23-28-ig tölthetenek el egy izgalmas hetet az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetben, ahol az intézet felkészült és elkötelezett munkatársai irányításával belekóstolhatnak az igazi természettudományos kutatómunkába.

Ajánlat

Mi köze a színes pillangóknak a széles sávú internethez? Hogyan készül egy chip? Láthatjuk-e az atomokat egyesével? A tavaly fennállásának 50. születésnapját ünneplő Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézet nyári iskolájában  többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődök. A kezdeményezés nem titkolt célja a napjainkabn kritikus szintre csökkent természettudományos érdeklődés élénkítése. A diákok 2008. június 23-28-ig tölthetenek el egy izgalmas hetet a kutatóintézetben, ahol az intézet felkészült és elkötelezett munkatársai irányításával belekóstolhatnak az igazi természettudományos kutatómunkába. A tudományos program összeállításánál a szervezők ügyeltek arra, hogy az egyéni érdeklődésnek megfelelően választani is lehessen.

Választható témák:

  • Félvezető mikrotechnológiai témák
  • Pásztázó alagút - és atomerő mikrószkópia
  • Komplex rendszerek - evolúciós modellek
  • Napelemes mérések napszimulátoron
  • Elektronmikroszkópos mérések
  • Nanoszerkezetek előállítása

A témákról részletesen olvashatnak az MFA honlapján

A tudományos programot sikeresen teljesítő diákok oklevelet kapnak, amellyel az MFA elismeri és mások számára is igazolja teljesítményüket.

Az MTA MFA vállalja a felmerülő utazási költségeket, valamint a diákok elszállásolásával és étkeztetésével kapcsolatos kiadásokat is.

 

 


 

 

 

<- vissza