Címlap...

címlap
Nyári tábort szervez az MTA
[Kultúra]   2008.06.19 10:10
„Tanuljunk egymástól!”-mottóval diákoknak szervez nyári tábort a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete. A táborlakók betekintést nyernek a természettudományok eredményeit egyesítő, úgynevezett multidiszciplináris kutatásokba – némi gyakorlás után pedig akár saját ötleteiket is megvalósíthatják a helyi laboratóriumokban.

Az MTA MFA által meghirdetett „Tanuljunk egymástól!” program célja a természettudományos pályák iránti érdeklődés élénkítése, a tudományos kutatói pálya népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében. A széles körben meghirdetett lehetőségre internetes pályázaton az ország minden szegletéből ötven diák jelentkezett – közülük az intézet saját költségén tizenhat tehetséges, 16-18 éves középiskolás tanulót fogad 2008. június 23-27. között. A rangos szakmai zsűri által kiválasztott diákok nemzetközileg ismert és elismert kutatók támogatásával kaphatnak ízelítőt a természettudományos kutatómunkából.

A táborba jelentkező diákok több, összeérő kutatásterület közül is választhattak: a mikrotechnológia, az evolúciós modellezés és a nanoszerkezetek előállítása egyaránt része lesz a programnak, a kutatási eszközök pedig szabadon használhatók a kísérletek során.

[Forrás: OrientPress]
Küldje el ismerősének ezt @ hírt...

Belföld Külföld
Gazdaság Egészségügy
Kultúra Mozaik
Utazás Sport
Autó

Budai Hírlap   |    KözigPress    Impresszum   |    Adatvédelem   |    Jogi nyilatkozat
Készítette: 2006-2008. © Kelesys Kft.

[]