Igazgató: Prof. PÉCZ Béla D.Sc., H-1525 Budapest, Konkoly-Thege M. út 29-33, Tel.:+361-3922225, Fax:+361-3922226
MFA Nyári Iskola Középiskolásoknak

ÉRKEZÉS a SZÁLLÁSHELYRE

(Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ, E-mail: info@csilleberciszabadido.hu)

Az MFA Nyári Iskola legújabb hírei itt ITT.
dr. DARÓCZI Csaba Sándor BÁRMILYEN PROBLÉMÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN ()
Szervező: dr. DARÓCZI Csaba Sándor, Tel.:392-2222-1607, Épület:26, Szoba:113, E-mail:daroczi@mfa.kfki.hu, GEarth:(KFKI_26)

KFKI és a Táborhely
1. ábra. A KFKI telephely és a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ látképe a GoogleEarth programban. A KFKI főbejárat és a Tábor főbejárat egymástól gyalog mintegy 10-15 perc távolságra vannak. (A Hotel Csillebérc fényei néha a fák között a 90-es buszról is láthatók, de légvonalban nem mehetünk oda, mert a tábort is kerítés védi.)Táborhely
2. ábra. A szálláshely megközelítése a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ főbejáratától (lilás színű vonal).


A szálláshelyként szolgáló tábort Budapest belsejéből legkönnyebben a 90-es számú BKV autóbusszal közelíthetjük meg, a Moszkva-tértől, vagy a Déli pályaudvartól. (A városi közlekedés leírása ITT.) A városból érkezve leszállni eléggé az út végén kell, hiszen a KFKI (a végállomás) már "csak egy köpésre van". Konkrétan a Normafa megállóig különösebb izgalom nélkül utazhatunk. Innen számítva 2 rövid megállónyi távolságra lesz a tábor főbejárata, KÖZVETLENÜL AZUTÁN, HOGY A BUSZ KERESZTEZI A GYERMEKVASÚT PÁLYÁJÁT.

Ha a KFKI telephelyéről (az MTA MFA-ból) gyalogosan érkezünk, akkor ez kb. 10-15 perc sétát jelent, bár egy részét emelkedőnek kell megtennünk. Busszal az út természetesen alig pár perc, megállásokkal együtt. Ha a vasárnapi érkezéskor elkövetjük azt a "végzetes hibát" :-), hogy elfelejtünk leszállni a busszról az ifjúsági tábornál, akkor a busszal előbb eljutunk a KFKI végállomásig, majd a megfordulás és újabb pár perc múlva ismét alkalmunk lesz leszállni az ifjúsági tábor főbejáratánál. A tábor főbejáratát egyébként onnan is könnyű észrevenni, hogy egyrészt nyáron mindig sok ott a fiatal :-), másrészt ki van világítva, meg aztán egy jól látható hatalmas tábla is jelzi :-)...

A főbejáratnál éjjel-nappal működő portaszolgálat is van, ahol majd leadjuk a neveitek listáját, tehát tudni fognak rólatok. A portán túlhaladva először is egy körforgalom szerűségig kell sétálnotok, majd az 2. ábra bejelölt lilás színű útvonalon juthattok el a "Hotel Csillebérc" szállóig.Hotel Csilleberc
3. ábra. "Hotel Csilleberc" a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ területén.


A bal oldali képen szálláshelyünk, a "Hotel Csillebérc" látható. (Felfedezhető az 1. ábra térkép részletén is.) Az épület nem a legújabb (lásd pl. itt is), de azért igyekeztek benne és a környéken a legalapvetőbb feltételeket biztosítani. Így a 4 ágyas apartmanokhoz tartozik mosdó, zuhanyzó, hűtőgép és szekrény. A központi fűtést is bevezették pár éve, bár azt hiszem, azt nem fogjuk használni :-). A recepciónál található TV készülék és 5 db számítógép is internet kapcsolattal (fizetős, 125 Ft/óra). A gépek eléggé lassúcskák, úgyhogy inkább az MFA beli számítógépek használatát javasoljuk.

Az épületben vannak automaták, ahol lehet venni italt és rágcsálni valót (ha valakinek esetleg nem lenne elég a tőlünk kapott vacsoracsomag).

A tábor környéke egyébként hasonló a KFKI telephelyéhez, ami érthető, hiszen szomszédosak vagyunk, gyakorlatilag ugyanabban az erdőben van mindkét intézmény, az fás részek között elszórt épületekben.

A tábor területén működik egy angol nyelvű nemzetközi iskola ("International School of Budapest") is, a tartósan Budapesten élő (dolgozó) külföldiek gyerekeinek.


Apartman szoba
4. ábra. A 4 fős apartmanok egyik szobája.

Apartman szoba
5. ábra. A 4 fős apartmanok egyik szobája, "francia" ággyal.

Apartman zuhanyzó
6. ábra. Mosdó és zuhanyzó az egyik apartmanban.

Hűtőgép
7. ábra. Hűtőgép az egyik apartmanban.

Automaták
8. ábra. Étel és ital automaták a Hotel Csillebércben.

Parkos
9. ábra. Parkos rész a tábor területén.

Parkos
10. ábra. Parkos rész a tábor területén.

Nemzetözi Iskola
11. ábra. "The International School of Budapest"


ELÉRHETŐSÉGEK:
Szervező: dr. DARÓCZI Csaba Sándor, Tel.:392-1607, Bp. XII. Konkoly-Thege M. út 29-33, Épület:26, Szoba:113, E-mail:
daroczi@mfa.kfki.hu, GEarth:(KFKI_26)

Utolsó frissítés: Tue, 20 Jun 2017 19:08:12 GMT, Számláló: